2013.03.08 
FESTIVALIAI-KINAS

Moterų filmų festivalis „Šeršėliafam 2013"

„Saulutės” (Pasaka, 20:00)

„Saulutės“ – siurrealistinis Naujosios bangos filmas, atnešęs režisierei tarptautinę sėkmę. Dvi bendravardės paauglės Marijos nutaria, jog šiame sugedusiame pasaulyje jos taip pat gali būti padūkusios. Veikėjos pradeda krėsti įvairias išdaigas.

SPEKTAKLIAI

„Geležis ir sidabras“                     Teatro „Lėlė“ nuotr.
„Geležis ir sidabras” (Vilniaus Lėlės teatras, 18:30 )

Monospektaklis suaugusiems pagal V.Šimkaus eiles. „Visada maniau, jog nemėgstu poezijos, nesuprantu jos,“ sako aktorius Rolandas Kazlas, – „pirmenybę teikdavau prozai, filosofams, dramaturgams, o į poetus ir eiles žvelgdavau nepatikliai. Tačiau iš tiesų laukiau ir ieškojau sau artimos poezijos. Jos turbūt reikia ieškoti kaip Meilės, kaip mylimosios, o poeto – kaip sielos brolio. Tokio pat ir sykiu kitokio savęs: jautresnio, atviresnio, subtilesnio, mylinčio ir keistai švytinčio. Atradęs Vlado Šimkaus poeziją, atradau tai, ko laukiau ir slapta ilgėjausi.“

„Juokingo žmogaus sapnas (Kamerinis teatras "Meno fortas", 19:00 )

Po ilgesnės pertraukos P.Budrys vėl kviečia žiūrovus į savo monospektaklį. Pasirinkdamas Dostojevskio kūrinį, aktorius ieško sau pačiam esamajame laike artimo pašnekovo ir partnerio. „Šį apsakymą perskaičiau tik ką pradėjęs dirbti teatre, ir nuo to laiko apie jį galvojau, laukiau, kada jį naujai suvoksiu, kada subręsiu jo pastatymui. Nors jis sukurtas daugiau nei prieš šimtmetį, nepraranda savo aktualumo ir šiandien, nes kalba apie amžinus dvasinius dalykus, vidinius žmogaus išgyvenimus. Siela neturi amžiaus.”

„Kapinių klubas” (Valstybinis jaunimo teatras, 18:00 )

Valstybinio jaunimo teatro „Kapinių klubas“ – tai spektaklis apie moteris, apie jų jautrią ir tvirtą draugystę bei amžiną gyvenimo ir mirties prasmės ieškojimą. Prieš keletą metų viena po kitos, trys vidutinio amžiaus moterys palaidojo savo vyrus. Skaudžioje akistatoje su mirtimi jas jungia bendras netekties ir vienišumo jausmas. Jos dažnai kartu geria arbatą ir kiekvieną mėnesį eina į kapines aplankyti buvusių vyrų. 

„Tetos“ (Menų spaustuvė, 19:00 )

„Tetos“ – tai galimybė moterims kritišku žvilgsniu ir su šypsena pažvelgti į save, o vyrams – dar kartą pabandyti suprasti moteris tokias, kokios jos yra iš tiesų: kartais juokingos ir naivios, kartais aikštingos ir gudrios, bet visada žavios ir jautrios. Atviras, kartais ironiškas, kartais dramatiškas spektaklis, pagrįstas autobiografinėmis aktorių istorijomis pasakoja apie bendras ir skirtingas šešių jaunų merginų patirtis, atspindčias asmenybės raidą kelyje nuo gimimo iki mirties. Saldus kaip pirmasis bučinys, ir su kartėlio prieskoniu, jog viskas kada nors baigiasi...

Nutolę toliai
„Nutolę toliai” (Menų spaustuvė, 19:00 )

Cezario Graužinio spektaklis „Nutolę toliai", sukurtas pagal poeto Pauliaus Širvio eiles ir skirtas poeto 90-ajam gimtadieniui. Nūdienos kontekste, kai jauni žmonės menkai tesidomi poezija, o vyresniosios kartos atstovai gyvai mena sovietinį laikmetį, buvo svarbu perskaityti Širvio eiles jų neiškraipant, bet pritraukiant prie šiuolaikinio konteksto, atskleidžiant jų grožį, lyriškumą ir kontrastą su dabartine visuomene. Režisieriui Cezariui Graužiniui puikiai pavyko išbalansuoti ant šio trapaus lyno: viena vertus, tęsiant senąsias „noreikiškas" poezijos skaitymo tradicijas; kita vertus, papildant jas muzikiniais intarpais, skaitymu nugara į žiūrovus ir subtiliomis poetiško muzikalumo interpretacijomis. Spektaklis skirtas įvairaus amžiaus auditorijai, kuriai nesvetimas subtilus ir romantiškas Širvio pasaulis.

Spektaklis "Pinokio kronikos"
„Pinokio kronikos” (Keistuolių teatras, 19:00 )

„Pinokio kronikos“ – tai aktorių Andriaus Kaniavos ir Vaidoto Žitkaus vienos dalies vieša išpažintis suaugusiesiems, kurios žanras – tragedija arba komedija – visiškai priklauso nuo aktorių ir žiūrovų nuotaikos. Visi mes turime savyje kokią nors „medinę dalį“. Kas nuo vaikystės, o kas po patirtų gyvenimiškų mūšių nešioja ją kaip protezą, ir tik labai retas iš mūsų laiko tai savosios savasties ženklu…

Romeo ir Džiuljeta(Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras, 18:30 )

3 veiksmų baletas. Sergejaus Radlovo, Leonido Lavrovskio, Andrejaus Piotrovskio, Sergejaus Prokofjevo libretas pagal W.Shakespeare tragediją. Romantiška amžinos meilės istorija, Romeo ir Džuljetos likimai, tapę meilės sinonimu ištisoms kartoms… Istorija, kai meilė tampa stipresnė už mirtį. Šio baleto pastatymas, tapęs Lietuvos baleto vizitine kortele, apkeliavo viso pasaulio scenas.

Spektaklis "Tango Salon"
„Tango Salon” (Teatro arena, 19:00)

Spektaklyje šoka: Gytis Ivanauskas, Brigita Urbietytė, Simona Paciukonytė, Donatas Bakėjus, Evaldas Taujanskis, Skirmantė Gineitienė, Nedas Grigaliūnas Choreografė Brigita Urbietytė.

KONCERTAI

Mashina Vremeni(Pramogų arena, 20:00)

Lietuvoje, kaip ir Rusijoje, sunku surasti vyresnės kartos klausytoją, kuris nebūtų girdėjęs „Mašina vremeni" dainų. Jau 43 metus gyvuojanti grupė neseniai atliktų 
"Mashina Vremeni" koncertas Vilniuje
sociologinių apklausų duomenimis yra mėgstamiausia svidutinio amžiaus publikos roko kolektyvas.

PREMJERA -„Nepažįstamosios laiškas (M.K. Čiurlionio namai, 18:00)

Tarptautinės moters dienos proga, įvyks premjera – parafrazė balsui ir fortepijonui „Nepažįstamosios laiškas“, pagal austrų literatūros klasiko Stefano Zweigo to paties pavadinimo novelę. Parafrazė balsui ir fortepijonui „Nepažįstamosios laiškas“ – tai nepertrūkstama kerinčio grožio S. Zweigo tekstų bei fortepijoninės muzikos (F. Chopin, F. Liszt) skambesio sąveika, nepaliksianti abejingų. Idėjos autorė ir režisierė – aktorė Eglė Tulevičiūtė, parafrazėje „Nepažįstamosios laiškas“ atliekanti balso partiją. Muzikinio sprendimo autorė – kompozitorė bei pianistė Lukrecija Petkutė, šioje parafrazėje atliekanti fortepijono partiją. Stilizuotą vizualiją sukūrė dailininkas Kristijonas Siparis.

KVAPŲ ir MUZIKOS garsų sesija su kompozitoriumi Tomu Dobrovolskiu (Pranciškonų rūmuose, 20:00) 

Kvapų ir muzikos virpesių sintezė – tai nauja, netikėta patirtis. Kaip garsas gali atitikti kvapą? O kvapas turėti... spalvą? Šiuos klausos-uoslės-regos pojūčių ypatumus jums yra pasiruošęs atskleisti ir leisti patirti žinomas kompozitorius, perkusininkas bei multi-instrumentalistas, Lietuvos džiazo federacijos ir Lietuvos muzikos terapijos asociacijos narys Tomas Dobrovolskis.

VAKARĖLIAI

„Andrew Flame” (Tamsta, 21:30)

Grupės naujos programos pristatyme taip pat dalyvaus Lietuvos balso nugalėtoja Julija Jegorova, Eurovizijos ir Lietuvos balso dalyvė Ieva Zasimauskaitė, energinga metalo grupė „Stiffer", TV3 rengto konkurso „Muzikos čempionų taurė" nugalėtojai grupė „Thundertale" bei išvysite John Mayer tribute, kurį pristatys "Andrew Flame".

„Hip Colourful 'n Groovy Fiesta @ SOHO” (Soho, 22:00)

Jau šį penktadienį laukia fiesta su šokių aikštelės dievaičiu DJ Perfuro! Svarbiausios hipių vertybės - meilė, laisvė ir taika. Hipiai nepaisė visuomenės normų, jų ideologija atsispindėjo ir aprangoje ir jie greitai galėjo identifikuoti saviškius. Hipiai yra ilgaplaukiai, vyrai dažniausiai barzdoti. Moterys naudoja labai mažai makiažo arba visai nesidažo. 

„Bliuzoholikai” (Visų Šventųjų baras, 20:30)

Grupė „Bliuzoholikai“ susibūrė praeitais metais. Grupės įkūrėjas, dainų ir tekstų autorius-Audrius Azguridis. Keliolika metų bosinęs bliuzo grupėje „Senas Kuinas“ prieš kurį laiką pradėjo savo kūrybinį kelią. Po ilgų ieškojimų „susiklijavo“ ta komanda, kurios n...ariai tikrai supranta vienas kitą ir nusiteikę įnešti naujo vėjo mūsų roko padangėje. O šiuo atveju juos vienija didelis prisirišimas prie roko ištakų, prie bliuzo harmonijos. „Bliuzoholikai“ stilius – lengvas, melodingas, lengvai įsimenamas rokas ir be abejo bliuzas, meistriškai apgrojamas gitariniais solo. Grupės repertuarą sudaro tik savos kūrybos lietuviškais tekstais dainos apie paprasto žmogaus kasdienybę, jo mintis, be abejo meilę, paklydimus, bėdas ir džiaugsmą.

„Ir Dievas sukūrė Moterį” (Warsteiner GLUCK, 20:00)

Kovo 8-ąją po Baltuoju aukštakulnius suksime ant grotuvų - moterys gros moterims! Gros: Mishele Cox, Dodo Mundo, LiaLka, Alina Lu. Muzika: bass, hip-hop, beats, trap. 

„Jungle Queen Contest” (Menų fabrikas Loftas, 22:00)

Tai fenomenalus konkursas toms, kurios neturi jokių kompleksų šokti pagal dancehall'ą. Jos šoka, teisėjai padėdami publikos renka karalienę. Vasarą LOFTE vykęs Jungle Queen Contest sulaukė didžiulio dėmesio net ir iš tų, kurie nėra jungle muzikos fanai. Šis pavasarinis konkursas, tikėtina, pritrauks dar didesnę interesantų gauja.

Moters diena!” (Terrano,  19:00)

Moters dienos proga restoranas&vyninė "Terrano" Jus kviečia pasinerti į aštuntojo dešimtmečio nuotaiką, kurią kurs to meto muzikos guru Raimondas Rudokas.

„ORGIES IN SYNTH: Spring Session” (48 Cechas, 22:00 )

Prie pulto stos: Moon Disco, Paul Nevermind, Teen Bruises (sha:tri:ah), DeTrop.

„MUZIKA MOTERIMS w/ Vaiper Despotin, Deneez @ SB” (Soul Box, 22:05)

Visa muzika yra skirta moterims. Visi kiti dalykai - taip pat. Dovanoji gėlę, norėdamas ją nustebinti ir pradžiuginti. Pakeli ją ant aukštesnio laiptelio, nes kitaip ji nebus tavo akių lygyje. Atidarai duris, nes nori būti mandagus. Ir valgai užčiaupta burna. Džentelmenų bėdos yra pačių džentelmenų reikalas. Du, skirtingų kartų, vyrai dovanoja savo muzikinę meilę moterims. Nes visa muzika yra skirta moterims. Jie atiduos gražias dainas ir turės gėlių. Damos eina švęsti savo progą pas: VAIPER DESPOTIN ir DENEEZ. 

„Žana D'ark On Fire @ SOHO” (Soho,  22:00)

Kol vyrai (neturėdami tam progos) nuobodžiai trypčios Hip Colourful 'n Groovy Fiestoj, merginos gretimoje salėje švęs pelnytai, todėl daug linksmiau. Žaną D'ark On Fire! Vadybiniais darbais užsiims - Kamtosgėlės & Mergelė Nuo Nazareto (Girls on Girls) griežtai atsisakiusios to diletantiško "DJ" lipdinio ir mieliau kviečiamos seksualiu duetu, dualiu, dueliu ar net tvirkintojų vardu.

2013.03.09

FESTIVALIAI-KINAS

Moterų filmų festivalis „Šeršėliafam 2013"

Herkus Mantas (Pasaka, 15:00)
„Šis filmas – memorialas prūsų tautai, savo kalba ir kultūra giminingai lietuviams, išnaikintai kryžiuočių ordino. XIII amžiuje prūsai sukilo, ilgam paraližuodami kryžiuočių veržimąsi į Rytus, ir krito žūtbūtinėje kovoje, palikdami pavergėjams savo žemes ir savo vardą...“ Toks titras pasirodo ekrane po netrumpo prologo, iliustruojančio kryžiuočių klastą: pasikvietę senąjį Montę bei kitus apkrikštytus prūsų didikus, jie juos sudegina.

SPEKTAKLIAI

„Bitė Maja” (Vilniaus Lėlės teatras, 12:00)

„Tas, kuris nesidairydamas ir nesustodamas skuba miško keliu, niekados nepastebės, kaip miške slėpininga ir nepaprasta. Reikia tik praskleisti krūmų šakas, praskirti tankią žolę, dirstelti pro gervuogių krūmelius į samanas. Medžių pavėsyje, po augalų lapais, ant žemės, medžių įdubose ir po sutrūnijusia kelmo žieve, tarp šaknų raizginių dieną ir naktį verda gyvenimas, pilnas pavojų, kovos ir džiaugsmo. Į tokį pasaulį ir atskrenda bitė Maja, norėdama juo pasidžiaugti ir jį pažinti."

„Drąsi šalis (Lietuvos diena) “ (Menų spaustuvė,  19:00)

„Cezario grupė" spektaklyje „Drąsi šalis" siekia išreikšti asmeninį santykį su dabartine Lietuvos realybe ir kartu ieško atsakymų į universalius klausimus: apie ką svajoja statistinis jaunas žmogus Lietuvoje? Kokią praktinę filosofiją jis renkasi, pradėdamas sąmoningai kurti savo gyvenimą? Ar jis konfliktuoja su aplinka? Ar jis didžiuojasi savo visuomene? O gal jis turi motyvų gėdytis to, kad joje gyvena? Ir apskritai, ką reiškia gyventi čia ir dabar - XXI amžiaus pradžios Lietuvoje?

„Gaidelis pinigautojas” (Menų spaustuvė, 12:00)

Interaktyvus audiovizualinis spektaklis vaikams, pagal muzikines lietuvių liaudies pasakas – tai unikali galimybė vaikams bei jų tėvams dalyvauti gyvame spektaklio kūrimo procese.

Šarūnas Datenis jau ne pirmus metus eksperimentuoja su šiuolaikinės technikos galimybėmis, padedančiomis kurti muziką bei varijuoti garsais. Aktorius siekia, pasitelkdamas lietuvių liaudies folklorą, t.y. ištiktukines pasakas, vaikų ir jų tėvų akivaizdoje inicijuoti garsų ir vaizdų kūrimą. 

„Išėjau aš stotin“
„Išėjau aš stotin” (Keistuolių teatras, 19:00)

Apleistas, o kadaise buvęs prašmatnus geležinkelio stoties restoranas ir jame vienam vakarui susirinkę buvę to restorano darbuotojai. Prisiminimai, skauduliai, per vėlai „atpažintos“ meilės ir prisikėlusios senos neapykantos. Visa tai – siekiant išsiaiškinti kažkada prieš trisdešimt keturiasdešimt metų tame restorane įvykusią paslaptingą istoriją. Visiems šio graudaus ir vaiduokliško vakarėlio dalyviams rūpi išsiaiškinti, tai kas iš tikrųjų nužudė Aleksiuką? O gal ten net nebuvo jokios žmogžudystės? 

„LAI LAI LAI. Mitologijos pradžiamokslis” (Menų spaustuvė, 12:00)

Tai - tradicijas ir novatoriškumą jungiantis kūrinys pagal Jono Basanavičiaus „Iš gyvenimo vėlių bei velnių” ir „Lietuviškos pasakos įvairios”, Marijos Gimbutienės „Senovės lietuvių deivės ir dievai”, Norberto Vėliaus surinktą tautosaką bei mokslinius darbus, Gintaro Beresnevičiaus „Lietuvių religija ir mitologija”. Ir šiame spektaklyje teatras „cezario grupė” lieka ištikimi „vaizduotės teatro” principams, šiuolaikiškai interpretuodami mūsų paveldą.

„Paika pelytė” (Valstybinis jaunimo teatras, 12:00)

Tai istorija apie pelytę, kuri sumanė ieškoti tinkamiausio jaunikio. Šiuo atveju tinkamiausias reiškia stipriausias. Taigi, mažoji herojė leidžiasi į kelionę, kurioje bandys išsiaiškinti, kas pasaulyje yra stirpiausias – saulė, vėjas, debesis ar kas nors kitas.

„Pati labiausia pasaka” (Keistuolių teatras, 12:00)

Ar jums niekada nekilo klausimas, kuri gi lietuvių liaudies pasaka yra PATI LABIAUSIA iš visų. Nekilo?  O štai „keistuoliams" Eimantui, Vytautui, Daliui, Benitai ir Juditai netikėtai šis klausimas labai parūpo. Iš pradžių jie visi susimąstė, o paskui pradėjo ginčytis. Žinoma, ne piktai ir ne visai rimtai, o išdykaudami, pokštaudami, kvailiodami ir dainuodami.

„Pifo nuotykiai" (Raganiukės teatras, 12:00, 13:15)

R. Urbonavičiūtės dviejų dalių spektaklis, rekomenduojamas vaikams nuo 2 metų.

„Raudonkepurė” (Vilniaus Lėlės teatras, 14:00)

Teatro „Lėlė” artistai Elvyra Piškinaitė ir Juozas Marcinkevičius nutarė pamėginti suvaidinti kitokią istoriją apie Raudonkepurę ir Vilką. Drauge su šio vaidinimo dailininku ir režisieriumi, garsiu Lietuvos lėlininku Vitalijumi Mazūru 1993 metais jie pamėgino sukurti tokią pasaką apie Raudonkepurę, kurioje laiminga ne tik pabaiga, bet ir vidurys, t.y. nėra jokių žiaurumų, nekas nieko neryja ir nieko nereikia vaduoti iš Vilko pilvo. 

„Širdis Vilniuje” (Valstybinis jaunimo teatras, 18:00)

„Lietuvoje esama didžios istorinės paslapties. Mūsų tėvynė, kitados buvusi galingiausia imperija, per kelis šimtus metų sunyko ir susitraukė, tapo salele Rytų Europos geopolitiniame žemėlapyje. Tačiau išnykus Lietuvos imperijai, imperinio būdo žmonės liko, žemė juos tebegimdė“ – sako rašytojas bei filosofas Arvydas Juozaitis, spektaklio „Širdis Vilniuje“ pjesės autorius. Parašyti pjesę jį įkvėpė XX a. pradžios dviejų Lietuvai skaudžiai pažįstamų politinių veikėjų, kitaip „geležinių vadų“ Juzefo Pilsudskio ir Felikso Dzeržinskio asmenybės.

LNOBT "Traviata"
„Traviata” (Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras, 18:30)

Operos ir baleto teatras „Traviatą" yra pastatęs 1920, 1931, 1952, 1974, 1980 ir 1992 m., 2005 m. gruodžio 31 d. ir 2006 m. sausį rodėme Anglijos nacionalinės operos pastatymą. Iki pat 2002 m. „Traviata" buvo rodoma kiekvienų Naujųjų metų išvakarėse, kartu tai – ir dažniausiai mūsų teatro scenoje vaidinta opera. 2009 m. gegužės 8 d. LNOBT įvykusi „Traviatos" premjera yra jau 739-asis spektaklis.

KONCERTAI

Kompozitoriaus Benjamino Britteno gimimo 100-osioms metinėms (Lietuvos nacionalinė filharmonija, 19:00)

Dalyvauja Lietuvos nacionalinis simfoninis orchestras. Solistė Natalia Trull (fortepijonas, Rusija), dirigentas Robertas Šervenikas

Savo nuoširdumu, širdingumu, dainų poetiškumu ir melodingumu Svetlana Surganova lenkia ne tik Rusijos, bet ir daugelį užsienio žvaigždžių! Kiekvienas Svetlanos Surganovos ir jos grupės „Orkestras“ pasirodymas – nuostabi, neužmirštama, daugelį klausytojų padarysianti laimingais, šventė!

„Vėjo laiškai” (Vilniaus kongresų rūmai, 12:00)

Ar žinojote, kad vėjas ne tik pučia, draiko plaukus, bet ir atneša laiškus? Tik kas galėjo juos parašyti? Gal žolė, ar skrendantys paukščiai, o gal, žemę apjuosusi vaivorykštė? Smalsu? Išsiaiškinkime kartu su pirmą kartą Kongresų rūmų scenoje viešinčiais ir mažuosius žiūrovus džiuginančiais Vilniaus teatro „LĖLĖ“ aktoriais.

VAKARĖLIAI

„AC/DC Project 15 metų gimtadienis!” (Muzikos rūsys, 21:00)

„Celebs Out Of The Fancy Closet @ SOHO” (Soho, 22:00)

Kad atrodytumėte panašūs į savo pasirinktą žvaigždę, svarbiausia pasirinkite jų stilių atitinkančius drabužius, šukuoseną ir aksesuarus. Jeigu esate žymus dainininkas, grojantis gitara, pabandykite ją iš tikrųjų pasiskolinti iš draugų ir visur su savimi nešiokitės. Nepamirškite, jog nepaprastai svarbus stiliaus akcentas – akiniai nuo saulės!

„GLUCK šeštadienis: Beats 2 Bass” (Warsteiner GLUCK, 20:00)
Kovo 9-tąją po Baltuoju - išskirtinė diskžokėjų ir prodiuserių delegacija: Deech, Justicious, Papuga, YOUWIN, Stereobeaver.

„Cafe de Paris” (Cafe de Paris, 22:00)

Gros: Laurynas Bowtie, Ieva Mishele Cox, Fair & Square (DJ Set)

"Igoris Berinas ir grupė" ex "Hiperbolė" @ Route66” (Route 66,  20:00)

Sostinės publika turės progą prisiminti lietuviškąja roko klasika tapusius „Hiperbolės“ kūrinius, pasimėgauti gyvu skambesiu ir neeilinės asmenybės draugija. Legendinio kolektyvo gitaristas ir daugelio jos kūrinių autorius Igoris Berinas su savo naująja grupe Vilnius bare ROUTE66 Kovo 9 d. surengs koncertą gausiam ištikimų gerbėjų būriui.

„Lilas ir Innomine 3-ias GIMTADIENIS” (Menų fabrikas Loftas, 22:00)

Vaikinai gimtadieniui ruošia kur kas gyvesnę programą nei iki šiol.

„Pastaruoju metu repeticijoms skiriame itin daug laiko, norime 4-tus metus pradėti bent dukart stipresni. Taip pat atsinaujino grupės sąstatas, prie mūsų prisijungė vokalistė Justina (arba Justify), gitaristas Laurynas Pajaujis, taip pat anksčiau tik repeticijoms dirigavęs Innomine nusivalė dulkes nuo MIDI klaviatūros. Tikimės visa tai įneš šviežio oro į mūsų koncertus" - pasakoja vienas vakaro kaltininkų Konstantinas (Lilas)

Renginyje taip pat pasirodys charizmatiškieji svečiai iš UK "BIG BEAT BRONSON", save šmaikščiai pristatantys kaip grupių Beastie Boys ir Chase & Status mišinį.

„Lindyhop.lt pristato: Lindy Hoppers Say It's Spring” (Tamsta, 19:00)

„Schwing Trio” atliekama muzika klausytoją nukels į 1930-ųjų Paryžiaus klubus, kuriuose tuo metu skambėjo Swing bei Hot džiazas. Šių stilių pagrindas yra improvizacija, nuspalvinta šiltais, akustiškais ir ritmu pulsuojančiais tonais. Trio repertuare skamba Django Reinhardt, Louis Armstrong, Coleman Hawkins ir kitų to meto garsių džiazo muzikantų interpretacijos. Trio instrumentalistai – puikūs jaunosios kartos džiazo muzikantai aktyviai koncertuojantys Lietuvos ir užsienio scenose.

2013.03.08 

SPEKTAKLIAI

„Arklio Dominyko meilė” (Valstybinis jaunimo teatras, 12:00)

Įsiklausydami į unikalų autoriaus tekstą, spektaklio kūrėjai sceninėje „Arklio Dominyko versijoje“ žada išsaugoti absurdo stilistiką, kurią netikėtai gali keisti, papildyti dvasinės, sakralinės temos, melodramą – anekdotas, detektyvą – mistiniai siužeto posūkiai ar kelionės į egzotiškus kraštus.Naujausias Jaunimo teatro spektaklis „Arklio Dominyko meilė“ skatins vaikus žaismingai mąstyti, kūrybiškai ir optimistiškai vertinti pasaulio ir Lietuvos istoriją, kultūrą, religiją.

„Batuotas katinas” (Raganiukės teatras, 12:00)

Spektaklis pastatytas pagal Šarlio Pero klasikinę pasaką. Jame sutiksite išmintingą ir šmaikštų katiną bei jo šeimininką Laucių. Gudrusis katinas moko vaikus, jog kiekvieną keblią gyvenimo situaciją galima išspręsti. Tereikia truputį kantrybės ir išminties, ir visi rūpesčiai būs įveikti. 

Spektaklis "Batuotas katinas" (teatro "Lėlė" nuotr.)
„Batuotas katinas” (Vilniaus Lėlės teatras, 12:00)

Visiems puikiai žinomas siužetas apie katiną, padedantį pralobti savo kvailam šeiminkui ir laimėti karaliaus dukros ranką, "Lėlės" scenoje virsta nuotaikingu muzikiniu spektakliu. Viduramžių gatvės artistais persirengę aktoriai tradicinę batuoto katino istorijos fabulą paįvairina spalvingais cirko ir akrobatikos numeriais, įpina įvairių kitų garsių pasakų siužetus. Spektaklyje skamba šiuolaikiška Olego Diktkovskio muzika ir gyvai atliekamos dainos, veikia įvairiausių mastelių lėlės ir objektai.

Biografinės improvizacijos „Lietaus žemė” (Menų spaustuvė, 19:00 )

Spektaklis „Lietaus žemė“ - tai biografinės improvizacijos, kurios remiasi rate sėdinčių žmonių gyvenimo istorijomis. Tarpukario ir pokario metų įvykių siejamų žmonių tikras gyvenimo istorijas, kurios palietė kiekvieną iš jų asmeniškai, teatro laboratorijos aktoriai perteikia “Atviro rato” kūrybiniu principu. Spektaklyje nesiekiama tiksliai dokumentiškai atkurti tuo laikotarpiu gyvenusių asmenų biografijas – aktoriai ieško būdų, kaip tuos žmones prakalbinti čia ir dabar. Teatrine kalba. Per save apie kitus. Apie praeitį gyvenant šiandiena, bet galvojant apie ateitį.

„Čipolinas" (Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras, 12:00)

Drąsuolis Čipolinas, padedamas savo draugų - linksmosios Ridikutės, išmintingojo Vyšniuko, gražiosios Magnolijos nugali piktąjį Princą Citroną ir Sinjorą Pomidorą. Visi drauge jie statys namelį vienišam dėdulei Moliūgui, šoks ir džiaugsis kartu su jumis.

„Daktaras Dolitlis” (Vilniaus Lėlės teatras, 12:00)

Tradicinėse pasakose žmonių kalba šneka gyvūnai, o pasakojimuose apie Dolitlį - atvirkščiai. Su savo globotiniais Dolitlis apkeliauja daugybę šalių (net Mėnulyje atsiduria), patiria gausybę nuotykių.

„Keturiais vėjais” (Valstybinis jaunimo teatras, 18:00)

Spektaklis „Keturiais vėjais“ su humoro, jaunatviška energija ir ironija atskleidžia tarpukario Lietuvos neramų ir įvairialypį gyvenimą bei pasakoja apie Kazį Binkį ir kariniais šūkiais apsiginklavusius jo draugus keturvėjininkus. Pasak režisieriaus „iš esmės tai yra paprasti vaikinai, sugebėję patikėti idėja apie perversmą. Bet ne bet kokį, ne su ginklu rankoje, o kultūrinį perversmą“. 

„Liunės nuotykiai” (Vilniaus Lėlės teatras, 14:00)

Ši pasaka - apie mažą mergaitę Liunę, patekusią į paslaptingą salą. Šalia nėra nei mamos, nei tėčio, todėl Liunė privalo būt drąsi, kad neišsigąstų riaumojančių liūtų, grėsmingų begemotų. Liunė patiria visokių nuotykių: susipažįsta su geraširdžiu jūros ežiu, gudriai išsisuka nuo baisaus ryklio nasrų, gelbėja mielas ir juokingas beždžionėles... Liunė viską gali, juk ji - tikra robinzonė!

„Meilė, karas ir kiškio kopūstai” (Menų spaustuvė, 12:00)

"Meilė, karas ir kiškio kopūstai" - tai spektaklis-dovana ne tik vaikams, bet visai šeimai. Labai savitos latvių autorės Anos Saksės sukurtos pasakos vadinasi "Pasakos apie gėles", tačiau jos, papasakodamos įvairiausių gėlių atsiradimo istorijas, kalba labai įvairiomis ir rimtomis temomis - meilė, ištikimybė, pagarba ar net praradimas. Spektaklio kūrėjus įkvepia toks autorės kreipimasis į vaikus ir drąsa vaikams siūlyti kalbėti apie labai gilius, net filosofinius dalykus. 

„Mykolas Žvejas” (Keistuolių teatras, 12:00)

„Mykolas Žvejas spektaklis apie nemažai apsiskaičiusį ir nemažiau pasipūtųsį Žvejo sūnų Mykolą, kuris keliauja į pragarą pas pragaro viršininką Liuciferą suvedinėti tam tikrų sąskaitų. Kaip jam klojasi, kaip jam sekasi išvysite spektaklyje.“ Aidas Giniotis

„Paryžiaus katedra” (Teatro arena, 19:00)

„Paryžiaus katedra“ – tai istorija apie meilės ir aistros draskomą jaunos Esmeraldos širdį, apie blogio ir gėrio kovą, apie rūpestį ir atsidavimą, puikybės ir dorovės akistatą. Jauną čigonę pamilsta bažnyčios tarnas Frolo, dailusis kapitonas Febas ir išsigimęs varpininkas Kvasimodas. Jaunai čigonei lemta įsimylėti gražuolį Febą, tačiau Frolo niršdamas iš pavydo uždaro gražuolę į belangę. Ją išgelbėja kuprotas, tačiau tyros širdies turėtojas Kvasimodas. Esmeraldos likimas tragiškas, tačiau amžina meilė ir tyri jausmai Kvasimodo širdyje išlieka rusenti iki gyvenimo pabaigos.

KONCERTAI

Sakralinės muzikos valanda Nepriklausomybės atkūrimo dienai (Vilniaus Arkikatedra bazilika, 14:00)

Dalyvauja Šiaulių berniukų ir jaunuolių choras „Dagilėlis”, Bernardas Vasiliauskas (vargonai). Choro vadovas ir dirigentas Remigijus Adomaitis.

Smuikininko Algimanto Pesecko koncertinės veiklos 40-mečiui (LDM Taikomosios dailės muziejus, 16:00)

Dalyvauja: Algimantas Peseckas (smuikas), Vilija Peseckienė (smuikas),Dainius Peseckas (smuikas),Šviesė Čepliauskaitė (fortepijonas).

Šventinis koncertas „XXIII nepriklausomybės pavasaris“ (Lietuvos nacionalinė filharmonija, 12:00)

VAKARĖLIAI

„Facebook Gay Bash vol. 3 @ SOHO” (Soho, 22:00)

Visi drąsūs internete riteriai ir princesės kviečiami savo „online" asmenybę šį kartą pademonstruoti gyvai! Jūsų laukia pirmasis pavasario Facebook (liet. veidaknygės) draugių ir draugų vakarėlis. Gros DJ Sonare (SOHO CLUB).

2013.03.11

KOVO 11-OSIOS RENGINIAI

Kovo 11-osios minėjimo festivalis (Lietuvos liaudies kultūros centras, 17:00)
Dalyvauja: Eglė Sirvydytė, „Baltasis Kiras”, „Kamanių Šilelis”, „Kūjeliai” irk t.

RENGINIAI GEDIMINO PROSPEKTE

Kovo 11-ąją sostinės gatvėse pirmą kartą vyks šventinis renginys „Laisvės vėjas“, skirtas Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos minėjimui.

Nuo V.Kudirkos iki Katedros a. 11:00 A. Aleksandravičiaus paroda „LDK atspindžiai“, 13:00 projektas „Laisvės poezija“.

Nuo A. Goštauto g. iki J. Tumo-Vaižganto g. 11:00 veiks moksleivių piešinių paroda.
  
Nuo J. Tumo-Vaižganto g. iki Vasario 16-osiosg. 13:00 vaikų scena ir audio biblioteka.
 
Nuo Vasario 16-osios g. iki A. Jakšto g. sankryžos 13:00 projektas „Lietuviška muzika kitaip“.
 
Nuo A. Jakšto g. iki Jogailos g. – erdvė, skirta „Sveiko miesto“ projektams.
 
14:00-19:00 V. Kudirkos a. vyks pagrindinis Kovo 11-osios kocertas „Laisvės vėjas“
 
10:00 Kovo 11-osios minėjimas Tuskulėnų rimties parko memorialiniame komplekse

SPEKTAKLIAI

Spektaklis "Daktaras"
„Daktaras“ („Domino“ teatras, 19:00)

Pagal žymaus rašytojo ir dramaturgo Branislavo Nušičiaus pjesę pastatyta komedija priblokš žiūrovus charakteringų personažų bei juokingų situacijų gausa.
Teatro scenoje žiūrovai išvys visą būrį žymiausių Lietuvos aktorių: Saulių Siparį, Marių Jampolskį, Andrių Bialobžeskį, Inetą Stasiulytę, Kostą Smoriginą, Eimutį Kvoščiauską, Editą Užaitę, Tomą Vaškevičiūtę ir kitus. O taip pat, pirmą kartą šio žanro scenoje debiutuoja žymusis atlikėjas Deivis.

VAKARĖLIAI

„Box Jazz Session“ („Soul Box“, 21:00)

Pirmadieniai yra ta diena, kada skamba Jazz'as. „Soul Box“ gali didžiuotis, kad jie yra vienintelė vieta Vilniuje, kuri kiekvieną savaitę pradeda su Jazz muzikos standartais. Sumoki savo sąžine, jeigu mėgsti Jazz'ą, bet nesiklausai jo gyvai. Dalyvauja: Adas Gecevičius – drums, Donatas Bielunskis – bass, Simonas Sipavičius – sax.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)