Nors Lietuvoje ši grupė dar mažai žinoma, jau Latvijoje ji yra pirmo ryškumo vardas, bilietų kainos į „Ewert and The Two Dragons“ koncertą ten prilygsta ryškiausiems Vakarų atlikėjams.

„Daug kas sako, kad mūsų grojamas indie folk stilius šiuo metu pasaulyje madingas, bet iš tiesų mes apie tai negalvojame. Net nejaučiame, kad mūsų muzikoje skamba folk elementų. Tai tiesiog yra muzika, kurią norime kurti ir atlikti“, – atviravo grupės vokalistas Ewertas Sundja.

Susitikimo su lietuvių publika estai laukia nekantriai ir neslepia savo simpatijų mūsų šaliai dar nuo tada, kai vieną pirmųjų savo koncertų užsienyje prieš dvejus metus surengė Klaipėdoje. Tiesa, nuo tada grupė gerokai užaugo ir pasiekė aukštumų, kurios Baltijos šalių atlikėjams dar visai neseniai atrodė neįkandamos – šiemet buvo pripažinta viena iš dešimties labiausiai Europoje per metus išpopuliarėjusių muzikos atlikėjų.

Pernai su koncertais „Ewert and The Two Dragons“ lankėsi daugumoje Europos valstybių, surengė rimtas koncertines gastroles už Atlanto, o praėjusią vasarą pasirašė leidybos sutartį su BMG. Pasak muzikantų, ši sutartis kol kas nieko iš esmės jų gyvenime nepakeitė.

„Viskas tas pats, tik daugiau galimybių, daugiau gerų žmonių aplinkui, kurie padeda skleisti mūsų muziką“, – sakė Ewertas Sundja.

Klausytojams, kurie žino tik didžiausius „Ewert and The Two Dragons“ hitus, bet nežino, ko tikėtis iš koncerto, muzikantai pataria apsilankyti jų „YouTube“ ir „Soundcloud“ puslapiuose. „Bet kokiu atveju, publika tikrai gali tikėtis gero koncerto!“, – šypsosi vokalistas.

Svečių teisėmis ketvirtadienį „Lofte“ pasirodys ir lietuvių grupė „Deeper Upper“, grojanti post-punk revival stiliaus muziką. Šie muzikantai nevengia gitarų paįvairinti elektroniniais sintezatoriais, o savo dainų žodžiuose pasakoja modernaus žmogaus mitus. Šiemet „Deeper Upper“ jau surengė gastroles Latvijoje ir sulaukė kvietimo koncertuoti Estijoje vyksiančiame festivalyje „Tallinn Music Week“.

„Didelė garbė dalintis scena su daugiausia Baltijos šalyse pasiekusia grupe. „Ewert and The Two Dragons“ yra ta muzika, kurios patys klausome ir kurią mėgstame“, – teigia „Deeper Upper“ nariai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)