„Chinawoman – visai ne kinietė“, – šypsosi prodiuseris Victoras Diavara, pakvietęs atlikėją į Lietuvą, – „Jos kūryba ypatinga, gili ir šiek tiek tamsi – ji neišvengiamai išjudina net ir ramiausias sielas“, – nesusipažinusius su Chinawoman muziką trumpai ją pristato Vee.

Chinawoman menų fabrike „Loftas“ pasirodys balandžio 6 d. specialioje renginių serijoje „LRT Opus Gyvai“.

Jos tėvai iš Rusijos, tačiau gimė ji Kanadoje. Mama – buvusi balerina, o tėtis – inžinierius iš Sankt Peterburgo. Jie 1975 d. iš tuometinio Leningrado emigravo į Kanadą, kur gimė Michelle Gurevich.

Toronte Michelle išaugo į visą Chinawoman, tačiau supratusi savo pašaukimą ir intymų ryšį su Rytų Europa, ji leidosi atgaliniais keliais. Dabar Michelle gyvena Berlyne.

Dėl savo sodraus šamaniško balso ir sentimentalios bei teatrališkos kūrybos Chinawoman neretai yra lyginama su pačiu Leonardu Cohenu – lietuviškų šaknų turinčia gyva muzikos legenda, irgi iš Kanados.

„Tai, ką aš kuriu yra pakankamai sentimentalu. Tačiau kažkodėl žmonių sąmonėje sentimentalumas dažnai turi neigiamą atspalvį. O aš kaip tik visad ieškau jautriųjų taškų“, – sako pati kūrėja, kurį Vilniaus Naujamiestyje pasirodys balandžio pirmąjį šeštadienį.

CHINAWOMAN – Party Girl:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)