Praėjusiais metais T.Ė.T.Ė. savo kūrybingiausiems "vaikams" išdalino septyniolika disko pjūklų. Šiais metais organizatoriai sukūrė papildomas dar penkiais nominacijas. Vieni iš T.Ė.T.Ė. idėjos autorių ir sumanytojų - "Skamp" narys Vilius Alesius bei renginių organizatorius Jonas Ščevinskas paskelbė šių metų nominantų ketvertukus.

T.Ė.T.Ė. nominantai:

Metų debiutas

Gjan

Perfect Pill

Kurak

Tie Geresni

Metų albumas

Markas Palubenka "No Fun in 101"

Pushaz "Knyga be pavadinimo"

Lilas - "Pop"

Karma - "Užsimerksiu"

Metų vaizdas

Pushaz "Jazz'as gydo"

Deeper upper "In the Sands of Desert"

Rasa Basa "She"

RoadKill "Sold my soul"

Metų charizma

Joshua Mcclung (Perferc Pill)

Karpiz (Tie geresni)

Šarūnas (Garbanotas Bosistas)

Metų rock

Garbanotas Bosistas

Perfect Pill

Movo

Anbo

Metų hip hop

Lilas

Tie Geresni

Garazhe Nerūkoma

G&G Sindikatas

Metų metal

Awakening Sun

Dissimulation

Paralatyc

Metų etno/folk

Žalvarinis

Atalyja

Skylė

Spanxti

Metų punk

Lucky Strike

Saint Oil Sand

Brosided

GxFxTx

Metų funk

Bekešo vilkai

Saulės kliošas

Bitės

Ai šeip bičiukai

Metų eksperimental

Mmpsuf

Ba.

Avaspo

Candee Train

Metų elektronika

Proper Heat

Mario Basanov

Driezas

Golden Parazyth

Metų DJ komanda

Disco Mafia

Baltic Balcan

Monday Jazz

Metal on Metal

Metų festivalis

Galapagai/Roko naktys

Velnio akmuo

Karklė

Satta Outside

Metų muzikos skleidėjas

Ramūnas Zilnys

Manomuzika.lt

Music.lt

Sharkeen

Spaudos konferencijos metu taip pat buvo paskelbti ir apdovanojimų ceremonijos vedėjai. „Jeigu M.A.M.A vedė radistai, tai T.Ė.T.Ė apdovanojimus šiemet ves du sadistai, kurie muzikantams suteiks daugiau skausmo negu džiaugsmo, nes laimėtojų bus mažiau, nei tų, kurie nieko negaus“,- šmaikštavo renginio organizatoriai.

Šiais metais T.Ė.T.Ė. apdovanojimų vairą sukios "Trupės liūdi" aktorius Šarūnas Banevičius bei Klaipėdos dramos teatro aktorius Viačeslavas Mickevičius.

"Mes esame visiški tamsuoliai, kurie, kaip ir dauguma žmonių, nežino, ką jie klauso", - ironizavo Š. Banevičius. Beje, apdovanojimų vedėjai taip pat pademonstruos savo vokalinius sugebėjimus ir atliks po keletą kūrinių.

T.Ė.T.Ė. rengėjai užsiminė, kad ateityje jie norėtų dar toliau atsiplėšti nuo M.A.M.A. apdovanojimų formato ir netgi atsisakyti šūkio "Nedavė mama, duos tėtė. "Šie pjūklai jau atriekė to nusipelniusiems muzikantams. O pjūklu dažniausiai pjausto tėtis. Kur jis dažniausiai pjausto? Garažo rūsyje. Būtent iš garažų ir rūsių yra daugelis alternatyviųjų grupių. Todėl T.Ė.T.Ė. yra daug artimesnis, nei M.A.M.A., kuri darosi nebe mama, o pamotė", - sakė V. Mickevičius.  

Vienas iš apdovanojimų rengėjų V. Alesius prisipažino, kad ateityje vėl planuojama grįžti prie iki tol vykusių apdovanojimų su A.LT pavadinimu.

Beje, nominantų paskelbimo ceremoniją pralinksmino kunigaikščio Vilgaudo pasirodymas "Coffe Inn" kavinėje. Vyras atėjo su šuniuku ir prisėdo šalia rengėjų bei vedėjų. Čiupo žiniasklaidai pristatytą apdovanojimų statulėlę ir mielai pozavo su ja. "Tikra alternatyva", - šypsojosi renginio šeimininkai.

T.Ė.T.Ė. nominantų paskelbimas - DELFI galerijoje:

"Jei nedavė mama, duos tėtė, - su tokiu šūkiu pernai startavo alternatyviosios muzikos apdovanojimai T.Ė.T.Ė. Renginys buvo skirtas įvertinti geriausius alternatyviosios muzikos kūrėjus. Tuomet menų fabriko "Loftas" patalpose vykę apdovanojimai sulaukė didelio palaikymo bei žiūrovų anšlago. Šių metų alternatyviosios muzikos apdovanojimai T.Ė.T.Ė. vyks kovo 2-ąją taip pat menų fabrike "Loftas".

Apdovanojimų ceremonijos metu žiūrovams nuobodžiauti neleis jaunimo mėgiamos grupės: „Movo“, „Siela“, „Tie geresni“, Vidas Bareikis, Lilas, „Karma“, „Liūdni slibinai“, Umiko, „Erkė maiše“ ir Čiubas, „Yoko Mono“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)