Jau per keletą pirmųjų koncerto minučių TV žiūrovai suaukojo apie 5000 litų. Prieš pasibaigiant koncertui A. Pojavio "eurovizinėje" sąskaitoje buvo surinkta per 30 tūkstančių litų.

A. Pojaviui atlikus savo kūrybos dainas, scenoje pasirodė Donatas Montvydas, atstovavęs Lietuvai Azerbaidžane ir atliko eurovizinį kūrinį "Love Is Blind". Tiesa, garsiojo suktuko TV žiūrovai šįsyk neišvydo.

"Sveiki visi! Sveika, Lietuva! Palaikom!", - audringai lietuvius aukoti ragino šių metų Lietuvos atstovas "Eurovizijoje".

Scenoje pasirodžiusi dainininkė Veronika Povilionienė taip pat ragino aukoti A. Pojaviui. A. Pulauskui akomponuojant, Andrius ir V. Povilionienė užtraukė duetu.

"Labai palaikau ir man labai malonu, kad Lietuvoje tokie Andriai veisiasi", - baigusi dainuoti scenoje kalbėjo V. Povilionienė.

Sasha Song, "Eurovizijoje" dalyvavęs 2009-aisiais, taip pat ragino paremti A. Pojavį. Dainininkas, pasirodęs įspūdingoje Maskvos scenoje, buvo pirmasis Lietuvoje, surengęs paramos koncertą.

"Manau, kad svarbiausia galvoti apie dainą, nesvarbu, kad į tave žiūri 10 mln. žiūrovų. Svarbu galvoti apie dainą, nes ne nuo tavęs priklauso, kiek už tave balsuos. Svarbu, kad žinotum, jog padarei viską, ką galėjai", - po pasirodymo kalbėjo atlikėjas.

Scenoje pasirodžiusi Monika Linkytė atliko savo šių metų eurovizinę dainą. A. Rožicko paklausta, ar nesikremta, jog šis koncertas - ne jos paramos renginys, atlikėja sakė, jog dėl praėjusių įvykių nėra ko graužtis.

"Reikia žiūrėti į ateitį. Kartais tam tikri sprendimai, kurie tuo metu atrodė blogai, kai manei, jog galėjo būti kitaip, atveria galimybes į visai kitus kelius. Manau, viskas į gerą", - kalbėjo M. Linkytė.

LRT studijoje pasirodė ir "Gerai gerai & Miss Sheep". A. Rožickas, kalbindamas grupės vokalistę, kalbėjo, jog žiūrovams smalsu, kaip jaučiasi antrosios nacionalinio "Eurovizijos" finalo vietos laimėtojai, tačiau dainininkė ir šįkart pakartojo, jog viskas gerai.

"Blogas kareivis, kuris nenori tapti generolu. Džiaugiuosi, kad mano senas pažįstamas važiuos į tuos išpardavimus, į kuriuos mes dažnai važiuojame. Paskui tau, Andriau, pasakysiu, kur nueiti ir ką nusipirkti", - juokavo "Gerai Gerai & Miss Sheep" vokalistė.

Atlikėjas koncerto pabaigai paliko šiemet nacionalinį finalą jam padėjusį laimėti kūrinį "Something". Viso koncerto metu lietuviai Andriui suaukojo daugiau nei 31 tūkstantį litų.

"Ačiū, Lietuva, fantastiška suma! Labai didelis ačiū. Lietuva yra stebuklų šalis. Ačiū, Lietuva", - koncerto pabaigoje už paramą dėkojo Lietuvos atstovas "Eurovizijoje".

Aukoti buvo galima viso koncerto metu. „Jei norite už šią sumą pamaitinti alkstantį vaiką ar padėti vienišam senukui – nepretenduojame į jūsų pinigus, tačiau gal pasvarstysite, jei planuojate dešimt litų šį vakarą skirti dviem bokalams alaus – gal geriau tegu jie atitenka Andriui, kad geriau pasirengtų pasirodymui Švedijoje“, – kvietė Lietuvos delegacijos „Eurovizijoje“ vadovas, LRT televizijos vyriausiasis prodiuseris Audrius Giržadas.

Su Andriumi scenoje gyvai dainavo visas būrys žinomų atlikėjų, iš kurių du – jau stovėję didžiosios „Eurovizijos“ scenoje – pernai Azerbaidžane tai daręs Donatas Montvydas ir 2009-aisiais Maskvoje pasirodęs Sasha Song. Paramos koncerte išvydome ir Andriaus tėvą, pasirodžiusį su kaimo kapela iš Jurbarko.

Palaikyti Andrių Pojavį scenoje kvietė Monika Linkytė, grupė "Gerai Gerai & Miss Sheep". Grojo LRT grupė, vadovaujama Dainiaus Pulausko.

Pernai vykusiame Donato Montvydo palaikymo koncerte surinkta apie 60 tūkstančių litų.

Praėjusią savaitę dalyvavęs naujienų portalo DELFI konferencijoje, A. Pojavis neslėpė, kad jo pasirodymui tarptautiniame "Eurovizijos" dainų konkurse reiktų apie 100 tūkstančių litų. Tačiau atlikėjo "eurovizinėje" sąskaitoje po koncerto - šiek tiek daugiau nei 30 tūkstančių litų. Tai - perpus mažiau nei praėjusiais metais pavyko surinkti Donatui Montvydui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (274)