Frisk kūryba yra labai dinamiška, o pasirodymai visada lyg sproginėjantys spragėsiai – sunkiai nuspėjami, kur link lėks.

Lietuvoje didžėjus Frisk pasirodys su talentingu ir jau įvertintu britų vokalistu Mr. Williamz. Ta proga pora klausimų vienam žinomiausių Šiaurės Europos drum&bass ir jungle muzikos kūrėjų iš Liverpulio – Friskui.

- Friskai, papasakok, kaip tu pirmą kartą susidomėjai muzika?

- Nepatikėsi. Aš kažkada norėjau gitara, neklausiau reivinės muzikos ir buvau pamišęs dėl roko grupių. Taigi tėvai gavo man tą gitarą, o aš išmokau ja groti – tada viskas ir prasidėjo.

- O dabar ar esi reivinės muzikos gerbėjas?

- Taip, atėjo laikas, kai pradėjau lankytis naktiniuose klubuose ir po truputį įsitraukti į tuometinę reivo kultūrą. Manau, kad tam didžiausią įtaką padarė „The Prodigy“. Jie atvėrė duris viskam, kas sekė po jų. Manau, kad buvau ir tebesu rokeris reiveris.

- Kaip apibūdintum tai, ką dabar pats groji?

- Koks mano stilius? Daugiausia tai drum&bass ir jungle muzika – šiek tiek senienos, tačiau su šių dienų skambesiu.

- Koks svarbiausias tavo grojamos muzikos elementas? Kas tavo muziką jungia?

- Energija! Energija! Aš neprisirišu prie vieno drum&bass ar jungle muzikos postilio. Aš tiesiog kuriu tai, kas turi begalinį energetinį užtaisą. Kai tik pradėjau eiti į vakarėlius, pamenu tokį atvejį: vedžiau įdomų pokalbį kažkur klube, tačiau išgirdau nesveiką gabalą ir, pamenu, sustabdžiau pašnekovą sakydamas „Grįšiu po penkių minučių, dabar aš privalau eiti ir šokti“. Taigi iki šiol bandau kurti tokią muziką, dėl kurios žmonės atidėtų šnekas ir eitų šokti. Manau, kad man tai sekasi.

- O ar turi lėtesnės muzikos?

- Hm, turiu, bet šioje scenoje esu žinomas dėl ypatingai energingo drum&bass ir jungle skambesio.

FRISK – Jungle Lover mix

[soundcloud url="http://api.soundcloud.com/tracks/71670180" params="" width=" 100%" height="166" iframe="true" /]

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją