Grupės „Surganova ir Orkestras“ istorija prasidėjo prieš devynerius metus, kai Svetlana Surganova turėjo priverstinai, su dideliu triukšmu spaudoje ir gerbėjų gretose, palikti grupę „Nočnyje snaipery“.

Pradėjusi viską nuo nulio, Svetlana subūrė savo grupę. Po metų „Surganova ir Orkestras“ gavo Geriausios gyvos muzikos grupės vardą, „Metų daina“ premiją, o debiutinis albumas buvo paduotas rekordiniu 100 000 egzempliorių tiražu (tik oficialių). Dainos iš šio ir kitų albumų rekordiškai ilgai išsilaikydavo populiariausių dainų rinkimų viršūnėje.

Puikūs tekstai (S. Surganovos eilės ir tekstai buvo įtraukti į 10-ą antologijos „Rusijos roko poetai“ tomą), virtuoziškas atlikimas, melodingumas, galinga pozityvi energija, iki smulkmenų apgalvotas pasiruošimas pasirodymams – patikimas įrodymas, kad koncertas Vilniuje taps neeiliniu įvykiu muzikos pasaulyje, šventė sielai.

Svetlana Surganova yra ne tik dainų tekstų ir muzikos autorė, bet ir puiki instrumentalistė: ji virtuoziškai groja gitara ir smuiku. Gal nedaugelis žino, jog 2002 m. atlikėja, pritardama smuiku, padėjo grupei „Splin“ įrašyti dainą „Valdai“ iš jų albumo „Novije liudi“.


Svetlana Surganova ne tik puiki artistė, poetė, muzikantė, bet ir nuo nieko nepriklausanti, turinti tvirtus savo įsitikinimus, asmenybė. Svetlana Surganova neneigia savo netradicinės seksualinės orientacijos, bet tuo pačiu ypač stengiasi išvengti „gėjaus profesionalo“ likimo, nes jos kūryba yra tapusi homoseksualinės kultūros dalimi.

2008 m. ji kartu su režisieriumi Aleksandru Sokurovu, Igoriu Konu, Marina Čen ir Sara Waters pasisakė už homoseksualų kino festivalį „Bok o Bok“ Sankt-Peterburge ir buvo šio festivalio žiuri komisijos nare.


2011 m. pavasarį grupė (nauja sudėtimi) daug koncertavo, pristatydama naujausias dainas.

„Mes visada naujus kūrinius pristatome klausytojams: matome, kas patinka, o kas nelabai...“ - pasakoja atlikėja. Garsas tapo tvirtesnis, grupė – galingesnė ir griežtesnė, grojimo stilius stipriai pasuko į britiško pop pusę.

2011 m. vasarą grupė nutarė įrašyti naujus kūrinius. „Mes daug kartų eksperimentavome su garso prodiuseriais ir tai dažnai kenkė kūrybiniam procesui. Kiekvieną kartą įsitikindavome, kad niekas geriau nepadarys, ko mums reikia, nei mes patys... Todėl dabar važiuojam į įrašų studiją visa komanda ir aktyviai dalyvaujam procese. Mums užtenka medžiagos albumui, kas tai bus – albumas ar dainų įrašai – laikas parodys. Dabar įdomiausia – pats darbas įrašant kūrinius,“ - atskleidė S.Surganova.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)