„Kurak“ – tai naujas vardas žiemiškoje Lietuvos padangėje, vienijantis aibę skirtingų ir kituose amplua jau gerai pažįstamų atlikėjų. Projekto įkūrėjas – Vygintas Kisevičius, kurio biografijos raktiniai žodžiai – „Magic Mushrooms“, „Left I Right“, „Empti“ bei „Fusedmarc“. Pajutęs poreikį platesnėms scenoms ir naujiems išbandymams, Vygintas Kisevičius subūrė šūsnį be galo ryškių asmenybių, už nugaros turinčių po savo sėkmės istoriją, sukurti kažką naujo nerangioje mūsų scenoje.

„Kurak“ projektui laiko savo įtemptose dienotvarkėse rado žinomi kviestiniai atlikėjai, iki tol keliavę ganėtinai skirtingais keliais. Tai Markas Palubenka, ką tik dvi M.A.M.A. statulėles susišlavęs ir bene darbščiausias jaunosios kartos indie atlikėjas. Eglė Sirvydytė, šiuo metu siejama su elektroninės muzikos duetu „mmpsuf“. Domas Strupinskas – eklektiškos roko grupės „No Dog Barking“ balsas, kūrėjas ir ramstis, socialinio projekto „Snapsounds“ įkūrėjas. Galiausiai – Karolis Ramoška, vedantis charizmatišką elektronikos ir disko junginį, vardu „Proper Heat“.

Gyvąją „Kurak“ grandį dar papildo gerai žinomi jaunosios kartos muzikantai: Juozas Martinkėnas (gitara), Mantas Augustaitis (mušamieji) ir Donatas Bielunskis (bosinė gitara).

Naująjį projektą „Kurak“ drąsiai galime įrašyti į 2013 m. būsimų geriausių, vasaros festivaliams būtiniausių bei vertų stebėti grupių sąrašus.

Po „LRT Opus Ore“ vėliava jau grojo viena geriausių šalies alternatyvios muzikos grupių „Fusedmarc“ ir šiuolaikines klezmerių ir Balkanų muzikos interpretacijas kuriantys „Banda Dzeta“.

Kviečiame pasižiūrėti „Banda Dzeta“ koncerto įrašą:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją