A. Pojavis po finalo pasakojo, kad pergalė šiame konkurse buvo vienas geriausių dalykų, kuris įvyko jo gyvenime. Neskaitant vaiko gimimo. "Apie pergalę negalvojau. Mano tikslas buvo gerai sudainuoti, ko nepavyko pusfinalyje, - pavydėtina ramybe spinduliavo šių metų "Eurovizijos" nugalėtojas. Stengsiuosi gerai atstovauti Lietuvai. Tai sunkus ir atsakingas darbas."

Dainą parašė palėpėje

Paklaustas, kaip Italijoje su šeima šiuo metu gyvenančiam vyrui kilo mintis sudalyvauti dainų konkurso atrankoje, Andrius prisipažino, kad tokia mintis jam kilo šią vasarą grįžus į gimtąjį Jurbarką. "Ten ir toptelėjo mintis, kodėl neparašyti dainos „Eurovizijai“? Užlipau į palėpę ir parašiau", - pasakojo dainininkas, specialiai dėl "Eurovizijos" atrankų pastaruosius mėnesius iš Italijos skraidęs į Lietuvą.

Tačiau keliauti Andrius mėgsta. "Jei kas duotų už valkatavimą diplomą, turbūt jau turėčiau magistrą. Kelionės ir muzika man yra kažkas bendra", - sakė jis.

Kur ruošis Malmėje vyksiančiam pasirodymui, kol kas nežino. A. Pojavis pasikliaus LRT pridiuserio Audriaus Giržado, muzikologo Dariaus Užkuraičio patarimais.

Jaunas vyras "Eurovizijos" pergale džiaugėsi vienas - jokio užnugario jis neturi. "Neturiu nei prodiuserių, nei dizainerių. Tik dainą. Bet tai juk dainos konkursas. Ji yra svarbiausia", - po finalo sakė nugalėtojas.

Būtent "Eurovizijos" komisijos nariai ir patarė Andriui pasirodymą paįvairinti teatralizuotu šokiu su raudonais burbulais. Ir būtinai sugrįžti prie frako - nežengti į sceną su megztuku. Per konkurso atranką A. Pojavis fraką nuomojo Italijoje. Tačiau gimtinėje pametęs peteliškę turėjo mokėti baudą. Šįkart fraką išsinuomojo Lietuvoje.

Pavasarį laukia gandrų

Beje, pavasarį "Eurovizijos" nugalėtojo laukia ne tik tarptautinė scena, bet ir malonios permainos asmeniniame gyvenime. "Pavasarį, prieš pat „Euroviziją“, į mano šeimą atskrenda gandrai", - išsidavė Andrius. Tiesa, žmona vyro žygiui į dainų konkursą neprieštaravo. "Atvirkščiai, labai mane palaikė. Ji - didžiausias mano ramstis. Tikėjo manimi labiau už mane patį", - sakė 29-erių vyras.

Paklaustas, kuo lietuvis užsiima Italijoje, A. Pojavis pasakojo, kad augina dukrytę ir kuria muziką.

Nacionalinės "Eurovizijos" nugalėtojas A. Pojavis - DELFI galerijoje:

Vietoje aštuonių dainavo septyni

Šiais metais nacionalinė „Eurovizijos“ atranka surengta kaip niekada anksti. Taip norima išlošti daugiau laiko pasiruošimui tarptautinėje scenoje.

Dėl teisės atstovauti Lietuvai ketvirtadienį didžiojoje LRT studijoje varžėsi septyni dalyviai: „Božolė“ su daina „Happy and Free“, Ieva Zasimauskaitė ir Gabrielius Vagelis - „I Fall in Love“, Andrius Pojavis - „Something“, Linas Adomaitis - „I W 2night“, Girmantė Vaitkutė „Time to Spine“, DAR - JUMP!, „Gerai gerai & Miss Sheep“ - „War in the Warderobe“. Finale turėjusi pasirodyti Monika Linkytė dėl sveikatos problemų nedalyvaus.

LRT televizija, turėjusi teisę į finalą deleguoti dar vieną iš pusfinalių nepraėjusį dalyvį, šia teise nepasinaudojo.

Dalyvius finale vertino komisija: muzikologai Darius Užkuraitis ir Zita Kelmickaitė, dainininkai Saulius Urbonavičius-Samas bei Andrius Mamontovas, žurnalistas Ramūnas Zilnys ir vadybininkas Vaidas Stackevičius.

"Eurovizijos" finalo akimirkos - DELFI galerijoje:

Nepatiko mimas

Pirmieji finale pasirodė „Božolė“ kolektyvas, kurio pasirodymą A. Mamontovas pavadino labai energingu.

Antrieji į sceną žengė Gabrielius Vagelis ir Ieva Zasimauskaitė. Tiesa, į sceną jie žengė jau dainai gerokai įpusėjus. O žiūrovų dėmesį bandė kaustyti vienas mimas. "Man jau buvo neramu, ar bepasirodys kas daugiau scenoje", - pasimetęs pasirodymą pakomentavo vedėjas Andrius Rožickas. "Man įspūdžio nepadarė. Pasirodymas mane labai nuliūdino. Iš gražios paprastos dainos gavosi keistas teatriukas, kuris tiktų klojimo teatrui. Į "Euroviziją" eiti su tokiais juokais... Madonna sau galbūt galėtų tai leisti, nes salė sprogtų jos sulaukusi", - komentavo S. Urbonavičius-Samas.

D. Užkuraitis taip pat palaikė Samą. O štai P. Meškėlai numeris patiko. "Išvydę šį mimą visi pagalvotų - kuo toliau, tuo labiau nusivažiuoja - pagal fonogramą dainuoja. O po to pamatytų jus puikiai gyvai dainuojančius", - sakė jis.

Pagyrė "antkapius"

„Gerai gerai & Miss Sheep“ pasirodymą, anot Samo, kiek sugadino šokėjos. "Viskas buvo puiku, kol nepasirodė šokėjos", - komentavo S.Urbonavičius. Bet A. Mamontovui labai patiko grupės scenografija - du antkapiai. "Tačiau ne tokios dainos reikia "Eurovizijai", - manė A. Mamontovas.

L. Adomaičio pasirodyme Z. Kelmickaitę labiausiai erzino scenoje šokantys breiko šokėjai. "Sumislinkite" vietoj jų ką nors kita. Nes tai jau pradeda erzinti", - pasiūlė muzikologė. V. Stackevičius nesutiko. Jo nuomone, scenografinis išskirtinumas yra gerai. "Galite paagituoti užsienyje - balsuokite už tą vaikiną, kuris automobilyje", - šmaikštavo komisijos narys. P. Meškėla L. Adomaitį palaikė kaip puikų atlikėją ir kompozitorių, tačiau daina jam nepatikusi.

Pabudo tik po pasirodymo

Komentuodamas grupės DAR dainą, A. Mamontovas prisipažino gavęs iš draugo žinutę, kad jis su Samu eteryje labai gerai atrodo. "Tad aš taip susijaudinau, kad net nebegirdėjau dainos. Ir pabudau tik per finalinius fejerverkus", - prisipažino A. Mamontovas. R. Zilnys pastebėjo, kad tokią "eurovizinę" dainą, kuri yra kaip klišė, gali išgelbėti tik sceniniai efektai.

Po Girmantės Vaitkutės dainos S. Urbonavičius atsiduso: "Man dabar taip palengvėjo." "Super atlikimas - aukšto lygio", - gyrė P. Meškėla. "Tokių melodijų žmonės labai pasiilgo, - komplimentų negailėjo Z. Kelmickaitė. - Ten jūsų stilistas tas liesas buvo? (Kreipėsi į Kęstutį Rimdžių, - DELFI). Suknelėms, šukuosenoms dar daug laiko skirti reikėtų."

Šių metų atradimas

A. Pojavį D. Užkuraitis pavadino šių metų "Eurovizijos" atradimu. A. Mamontovas apgailestavo, kad yra tam tikra kasta atlikėjų, kurie pasirodo tik per "Eurovizijos" atrankas. Dainininkas norėtų, kad A. Pojavis netaptų vienu iš tokių ir scenoje būtų daug dažniau. "Esi vienas iš tų, kuriam atiduosiu savo balsą", - prisipažino A. Mamontovas.

A. Pojavis surinko daugiausiai balsų ir specialiame balsavime mobiluoju telefonu bei laimėjo planšetinį kompiuterį.

Finalinis trejetukas

Į finalinį trejetuką pateko A. Pojavis, "Gerai Gerai ir Mis Sheep", G. Vaitkutė. Daugiausiai žiūrovų balsų surinko "Gerai Gerai ir Mis Sheep", DAR bei A. Pojavis. Komisijos favoritų trejetukas buvo P. Pojavis, "Gerai Gerai ir Mis Sheep" bei G. Vaitkutė.

Komisija nusprendė, kad Lietuvai kitų metų gegužę Malmėje vyksiančiame „Eurovizijos“ konkurse atstovaus A. Pojavis su daina „Something“.

DELFI skaitytojų nuomone, Lietuvai tarptautinėje "Eurovizijoje" verčiausias atstovauti yra būtent A. Pojavis.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1304)