„Tai buvo ypatingi metai mūsų gyvavimo istorijoje“, – džiaugėsi „Baltic Balkan“.

Triijulė svečiavosi Liepojos, Talino, Frankfurto klubuose, sėkmingai sudalyvavo Helsinkio “Balkan Fever”, Baltarusijos „Volnyje Pavetra“, Londono „Rumpus“ festivaliuose, Viesbadeno „GoEast“ bei Prištinos filmų festivaliuose. Lietuvoje surengė tradicinį festivalį „Terno Vilna“, o nauja renginių serija „Balkanaktis“ šiemet sulaukė susidomėjimo ir pripažinimo tarp balkaniškos muzikos mylėtojų. „Balkanakčio“ kviestiniais svečiais buvo tokie atlikėjai kaip DjSuperStereo iš Vengrijos, „Tropical Sound System“ iš Vokietijos ir Pietų Afrikos, Fred Balkayou iš Jungtinės Karalystės bei Dj Borzin iš Suomijos.

Debiutinis albumas

Šiais metais galiausiai pasirodė ilgai ruoštas debiutinis įrašas „Katapulta“ – tai bendras didžėjų susivienijimo „Baltic Balkan“ ir nepriklausomo dūdų orkestro „Banda Dzeta“ kūrinys, išleistas suomių įrašų leidykloje „Maasto“.

Muzikinį „Katapultos“ variklį užvedė Vincento Lapino slapyvardžiu žinomas Vilniaus bosistas, dirigentas ir alternatyvaus folkloro entuziastas Justinas Važnevičius – tai jis prieš kelis metus subūrė orkestrą „Banda Dzeta“ – minimal post brass stiliaus kolektyvą, kuriame skamba altas, bosinė gitara, ukulelė, mušamieji, tūba, trimitai ir trombonai...

Albumo remiksus kūrė net 5 šalių atstovai – iš Prancūzijos Tulūzos miesto kilęs vienas iš įdomiausių Europos world stiliaus didžėjų Canalh, italo Ckrono ir vieno iš sparčiausiai kylančių jaunųjų Lietuvos didžėjų Boyfriend duetas; iš Slovėnijos kilęs remiksuotojas DJ Tito, taip pat „Didžiuoju Balkanų broliu“ savo tėvynėje – Vengrijoje – vadinamas DJ SuperStereo.

Šventinis šėlsmas

Metus „Baltic Balkan“ nusprendė užbaigti siautulingomis Gorano Bregovičiaus koncerto neoficialiomis dūzgėmis Vilniaus kavinėje „Cafe de Paris“, o finalinį akordą sugroti Klaipėdos tekilarijoje „Faksas“.

Vyriškiai kviečia visus balkaniškos muzikos mėgėjus siautulingai pasitikti ateinančius metus ir žada savo pasirodymus tęsti kaip visada – „iki paskutinio lašo“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją