„Neįsivaizduoju muzikos be šokio ir judesio meno, kuriuo susidomėjau vaikystėje. Jau pirmoje klasėje mama nuvedė į baleto šokius ir muzikos mokyklą, fortepijono klasę. Ilgą laiką baleto grupėje buvau mažiausio ūgio, todėl dažnai tekdavo atlikti solinius šokių pasirodymus“, – pasakoja Alina.

„Pirmajam įrašui pasirinkau labiausiai žiemai tinkančią dainą, kai sninga už lango... Tai žiemiškai šiltas kūrinys, jame girdimas lengvas liūdesys. Dainuoju apie merginą, kuri ieško meilės ir nori išsakyti savo jausmus“, – sako jaunoji atlikėja ir papildo, kad šioje dainoje atsiskleidžia tik viena jos vokalinė pusė. „Pirmą kartą įrašinėjau dainą, pirmą kartą filmavausi muzkiniame klipe, tad viskas buvo labai smalsu ir neįprasta. Pradžioje buvau susikausčiusi, bet po pusdienio darbo atsipalaidavau ir galbūt elgiausi natūraliau. Filmavimo metu dirbo labai draugiška, linksma ir kūrybinga komanda, kurios komiškais užkadriniais vaizdais žadu pasidalinti savo muzikiniuose profiliuose, socialiniuose tinklapiuose.“

Vaizdo klipą „Piešiu baltai“ Alinai kūrė jauna komanda. Jos režisierius, jaunasis aktorius Gediminas Gutauskas (jis atliko antro plano vaidmenį reperio Pusho vaizdo klipe „Jazz‘as gydo“, kuris nominuotas tapti geriausiu „M.A.M.A. 2012“ muzikiniuose apdovanojimuose).

Gediminas teigia, jog Alinos vaizdo klipe, kaip ir dainoje, siekė nuoširdumo bei natūralumo. „Atvirai kalbant, esu nustebintas šios merginos gabumais, turint omeny, kad tai buvo pirmasis jos filmavimas“, – sako klipo režisierius Gediminas, bet liūdnai priduria, kad klipui turėjo nufilmavę daugiau teminių vaizdų, kurių dėl techninių kliūčių privalėjo jų atsisakyti.

Muzikinėje scenoje jaunoji atlikėja ketina vadintis Alina Artiomenko, mat iki šiol nėra turėjusi pseudonimų.

„Jeigu muzikiniame kelyje natūraliai atsiras pavadinimas, galbūt ateity būsiu priversta pasikeisti“, – sako mergina.

Vilniuje ji lanko vokalo pamokas pas profesionalią džiazo stiliaus dainininkę pedagogę Valentiną Jaronskają. O po Naujų metų Visagine ketina užsirašyti į balso lavinimo pamokas pas garsią klasikinio stiliaus mokytoją Vitą Pimpienę, kuri išugdė tokius talentus kaip Oną Kolobovaitę, Ilja Aksionovą, neregę dainininkę Lidiją Gurovą. „Žinau, Vita dabar užsiėmusi, bet labai norėčiau greitu metu pas ją patekti“, – linksmai pasakoja panelė.

Alina teigia, jog dar neplanuoja būti konkretaus stiliaus dainininke, nes jai patinka tiek griežtesnio, tiek melancholiško skambesio dainos.

„Išbandysiu viską, apskritai dainuosiu įvairiais stiliais, nes galbūt per juos galima atskleisti vienokios ar kitokios dainos nuotaiką, perteikti jausmus. Ateity norėčiau į muzikos pasaulį įnešti savo stilių – neįprastą, gal kartais paslaptingą, kai per žodžius, savitą muziką ir šokio meną užduosiu klausytojams galvosūkius, kuriuose jie ieškotų atsakymų“, – atvirauja jaunoji dainininkė.

Debiutinis atlikėjos vaizdo klipas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)