„Dieselboy pasaulyje turi tiek gerbėjų, kad jam galėtų pavydėti net kai kurios roko žvaigždės“, - taip rašo įtakingiausias pasaulyje
drum‘n‘bass
muzikai skirtas žurnalas „Knowledge“. Tačiau taip yra dabar, bet kaip ir kiekvieną žvaigždė, taip ir Dieselboy iškilo talento ir sunkaus darbo dėka.

Kelią į šlovę amerikietis pradėjo dar mokykloje, kurioje grojo būgnais vietinėje grupėje. Įtakotas tokių filmų, kaip „Beat Street“ bei „Breakin“, jis susidomėjo breiku, o besimokydamas universitete jau vedė radijo laidas.

Kadangi tuo metu Dieselboy dar neturėjo savo nuosavų patefonų, tai visas mokymasis groti vyko radijo eteryje. Pirmuosius įrašytus miksus Dieselboy platino internetu, tad vaikinas pirmiausiai buvo pastebėtas ne klubų vadybininkų, o vakarėlių lankytojų.

Tai buvo pradžia, o dabar Dieselboy yra viršūnėje. Jis dabar yra vienas seniausiai grojančių drum‘n‘bass didžėjų pasaulyje. DSL, kaip jis yra vadinamas kitų didžėjų ir bei renginių organizatorių, yra pirmas drum‘n‘bass didžėjus kultūros istorijoje patekęs į „Billboard“, „DJ Mag“, „BPM“ žurnalų sudaromus geriausių didžėjų sąrašus.

Savo paskutiniame diske „The Dungeonmaster's Guide“ jis įrodė, kad drum‘n‘bass yra vienas plačiausių muzikos stilių. Aštuntajame leidinyje nebeliko barjero tarp drum‘n’bass, techno, house, trance bei progressive. Tokių atlikėjų kaip Tiesto, Sasha, Josh Wink ir BT kūrinių remiksus sukūrę Kaos, Karl K, Concord Dawn, Gridlok, E-Sassin įgalino Dieselboy pateikti klausytojams itin didelį drum‘n‘bass pasirinkimą.

Dauguma jo išleistų oficialių miksų yra sugroti gyvai ir įrašyti iš pirmo karto vadinamu „one-shot“ principu, t.y. iš pirmo karto idealiai tiksliai ir preciziškai, kas visoje elektroninės muzikos kultūroje yra itin retas atvejis. Pačių kompaktinių diskų yra parduota daugiausiai pasaulyje, kalbant apie drum‘n‘bass stilių.

Kartu su Dieselboy bei MC Messinian prie didžėjų pulto stovės svečiai iš Ukrainos bei Latvijos. Ukrainai atstovaus geriausi savo stiliaus atstovai bei didžiausi drum‘n‘bass propaguotojai Derrick bei Tonicka iš „Funk Masters“ komandos, o iš kaimyninės Latvijos atvyks puikiai lietuviams žinoma mergina didžėja Over-X bei lietuvaičiai Astralas ir RedMan iš „Metro Promo“ komandos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją