Solidus koncertas, vainikavęs L. Adomaičio 15 metų scenoje veiklą, išleistas dvigubame leidinyje, kuriame įrašyti net 28 atlikėjo hitai. Tačiau pompastiško albumo pristatymo Linas rengti nenorėjo. L.Adomaičio pasveikinti su nauju "kūdikiu" susirinko jo ištikimi scenos bičiuliai, drauge pasirodę jubiliejiniame Lino koncerte - dainininkas Donatas Monvydas, Giedrė Kilčiauskienė, pasaulio breiko čempionai, broliai dvyniai Algirdas ir Remigijus Gataveckai.

Dainininkas per albumo pristatymą prisipažino, kad už albumą gautas lėšas paaukos savo vardo labdaros ir paramos fondui.

"Neseniai lankėmės Kauno kūdikių globos namuose. Auklėtoja pasakojo, kad neseniai vieną kūdikį rado šiukšlyne. Mūsų labdaros fondo misija - remti šiuos kūdikius, - per albumo pristatymą pasakojo Linas. - Kūdikių namams labai reikia papildų, sauskelnių. Jei namuose tėvai savo vaikams per dieną paprastai pakeičia sauskelnes aštuonis kartus, tai kūdikių namuose išgali tik du tris."

Ateityje atlikėjas užsiminė planuojantis finansinę paramą teikti visiems šešiems Lietuvos kūdikių namams. "Mūsų tikslas ne tik teikti materialinę pagalbą, bet ir skatinti žmones nuvažiuoti aplankyti vaikų, o ne praleisti vakarą prie televizoriaus", - pasakojo jis.

Ką reiškia šie Lino žodžiai, puikiai žino drauge su juo "Eurovizijoje" pasirodę pasaulio breiko čempionai, dailininkai broliai Gataveckai. Dvyniai užaugo vaikų namuose.

„Man ši tema labai opi. Kai mane atvedė tėvai į vaikų namus, buvome antroje klasėje. Bet pamenu tą pirmąją dieną. Labiausiai slegia nežinomybės, nepasitikėjimo ir vienatvės jausmas. Tai didelis kankinimasis iš vidaus. Tai labai žiauru. Tie kūdikiai tokių dalykų dar nesupranta, bet jaučia, - savo gyvenimo patirtimi dalinosi vienas iš brolių Gataveckų. - Jiems labiausiai trūksta motiniškos meilės. Todėl mes galime vaikams duoti ne tik pinigėlių, bet ir dalintis meile su jais. Jiems labiausiai trūksta bendravimo ir nuoširdumo. Kas nesate buvę vaikų namuose, turbūt nežinote, kad kambariuose miega po septynis aštuonis vaikučius, nors pagal Europos sąjungos standartus turėtų tik keturi. Viena auklėtoja negali spėti suteikti meilės kelioms dešimtims vaikų. Norėčiau paraginti būti neabejingiems ir prisidėti prie šio projekto bei prisiminti tuos, kuriems labiausia to reikia. Užtenka tiesiog ateiti su jais pažaisti. Tik nereikėtų jiems žadėti, kad grįši. Nes jie dar gyvenimo nesugadinti, tiki, kad tas žmogus dar kartą juos aplankys, jei pažadėjo. O tada sėdi ir visą laiką laukia prie lango. Norėčiau padėkoti Linui už tai, ką jis daro. Tai gerumo virusas, kuris pradėtų plisti po visą šalį ir jam nereikėtų ieškoti vakcinos."

Vaikinui antrino ir susirinkę muzikantai. "Linas yra žmogus, iš kurio negalima nesimokyti. Tu man esi pavyzdys', - gražių žodžių apie scenos kolegą negailėjo D. Montvydas. O "Empti" vokalistė G. Kilčiauskienė prisipažino, kad prisidės prie Lino gerų darbų ne tik geranoriškai sudalyvavusi jo jubiliejiniame koncerte.

L. Adomaičio albumo pristatymo akimirkos - DELFI galerijoje:

(Pildoma.)

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)