„Beardyman studijavo produkto dizainą, kai netikėtai pasuko muzikos keliu, laimėjo du iš eilės prestižiškiausius Didžiosios Britanijos beatboxo čempionatus, tapo jų teisėju, dabar yra ne tik vienas geriausių Lietuvoje numylėto Dub Fx kolegų, bet ir vienas rimčiausių jo konkrentų“, – taip trumpai svečią iš Didžiosios Britanijos pristato muzikantas Victoras Diavara, pakvietęs jį į menų fabriką „Loftas“.

Su Beardyman „Lofto“ atstovai kalbasi likus vos keturiom dienom iki jo skrydžio į Lietuvą.

- Beardyman, kaip tu laikaisi? Kur esi?

- Šiuo metu sėdžiu taksi, grįžinėju iš „Formulė-1“„Mercedes“ komandos vakarėlio. Jau dabar esu nemiegojęs 36 valandas iš eilės, nes prieš tai dieną buvau Indijoje – ten irgi turėjau koncertą viename įmonės vakarėlyje. Dievinu įmonės vakarėlius (juokiasi) – niekad nežinai, ko iš jų tikėtis.

- Oho, o spėsi pailsėti iki ketvirtadienio?

- Tikrai taip, miegosiu, miegosiu, miegosiu. Aišku, kaip įprasta, padirbėsiu ties savo naujuoju muzikiniu įrenginiu, valgysiu, redaguosiu savo kūrybą, verksiu, juoksiuos, artėsiu link gyvenimo pabaigos.

- Kokį Lietuvos portretą esi nusipiešęs savo galvoje?

- Esu jau grojęs Lietuvoje ir galiu pasakyti, kad tai buvo nesveikai geras koncertas. Pamenu, kad vakarėlis vyko nepabaigtame statyti stadione, po tribūnomis. Visur buvo pilna dulkių, bet žmonės nekreipė į tai dėmesio, šoko ir ėjo iš proto.

- Taip, tai turbūt buvo Vingio parke, po estrada. Tu mėgsti ir, kas svarbiausia, moki juokinti žmones. Tačiau vaizdo klipuose nematėme tavęs pačio besijuokiančio.

- Žinok, aš kasdien juokiuosi. Man daugelis dalykų yra juokingi, išskyrus tuos, kurie nėra juokinga. Tačiau visa kita yra juokinga.

- Nors mėgsti humorą, bet spėju, esi pasielgęs savo gyvenime ir romantiškai. Koks romantiškiausias tavo poelgis?

- Kartą ant akies užsipyliau tabasco padažo, o jį per gardo aptvarą nulaižė kiaulė.

- O kaip tau sekasi susibendrauti su tais, kurių gimtoji kalba ne anglų – juk tekstai tavo pasirodymuose yra labai svarbūs?

- Aš stengiuos prieš tai bent kiek išmokti vietinės kalbos, bent jau tiek, kad užvesčiau publiką.

- Prieš tai užsiminei, kad kartais ir paverki. Kas tave šiame pasaulyje liūdina?

- Klaidos, vienatvė, genocidas, badas, karas, kankinimai, nesąžiningumas, prekiautojai žmonėmis ir mirtis.

- Kas tavo pagrindiniai gyvenimo herojai?

- Jų yra daugybė: Timas Exile, Imogenas Heapas, Reggie Wattsas, „Aphex Twin“, Johnas Hopkinsas, Erykah Badu, Q-tip, „Pink Floyd“, „Radiohead“ ir kt.

- Kalbant apie žmogiškus santykius – kas tau yra Dub Fx? Judu dažnai visi bando sugretinti…

- Esu jo tėtis…

- Ar yra kažkas dėl ko tu galėtum didžiuotis savimi?

- Esu finišo tiesiojoje, kai pristatysiu vieną ryškiausių savo svajonių – muzikos kūrimo aparatą. Tikrai juo didžiuojuosi, nes niekas netikėjo, kad tai yra įmanoma ar net reikalinga. Tiesa, tas įrenginys dar nepabaigtas, tačiau liko nebedaug. Juolab, jį jau naudoju savo pasirodymuose.

- Pamatysime jį Vilniuje?

- O taip! Dabar visur su juo keliauju.

- Kada gyvenime rizikavai labiausiai?

- Turbūt labiausiai rizikavau pasirinkdamas muzikanto kelią. Tačiau aš šiaip nesu iš tų, kurie mėgsta neapskaičiuotą riziką. Aš įsiveliu į rizikingas situacijas tik tada, kai matau jose perspektyvą.

- Ką rekomenduotum patirti šventiniu periodu vykstantiem į Londoną?

- Jei važiuoji į Londoną, būtinai praleisk turistinę dalį ir iškart keliauk į Rytinį Londoną – ten yra daugiausiai gerų barų ir kietų žmonių su smailianosiais batais.

- Laikas artėjančių švenčių proga ką nors palinkėti lietuviams.

- Tikiuosi, kad visi laimingai ir toliau gyvensit, o Visatos meilė paliks dėmę ant jūsų drabužių.

Beardyman „Reading“ festivalyje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)