Spaudos konferencijos akimirkos:

Organizatorių teigimu, šįkart apdovanojimuose bus nemažai naujienų. Pavyzdžiui, į vakarėlį po renginio pateks tik apdovanoti atlikėjai o ne, tie, kurie eilinį kartą nori pasipuikuoti nauju žiedu.

D. Montvydas teigė esąs be galo laimingas, kad atsidūrė pagrindinėse nominacijose: "Tokie apdovanojimai - didžiulė paskata, nes šiais metais tikrai daug dirbau. Mano tikslas - būti geriausiu. To siekiau labai ilgai. Ketverius metus leidau albumą". Tiesa, Donatas prisipažino, kad jam didžiausias apdovanojimas būtų pelnyti Geriausio metų statulėlę. "Ir to noriu visai ne dėl statulėlės. O dėl to, kad pagaliau būtų įvertintas sunkus darbas", - prisipažino jis.

Grupės „Liūdni slibinai“ narė Aistė Lasytė sakė, jog jai būtų keista, jei, pavyzdžiui, jos mama Lasienė imtų jos brolius ir seseris skirstyti į geresnius ar blogesnius. Tačiau neneigė, jog labai džiaugėsi būdama net dviejose nominacijose. M.A.M.A. nominantų paskelbime savo grupei atstovavo vienintelė "Liūdnų slibinų" dama, mat Dominykas Vaitiekūnas ir Vaidas Kublinskas dėl darbų atvykti negalėjo. Po renginio Aistė džiugią naujieną savo vyrams pranešė telefonu.

Pasak M. Tylos - didžiausios varžybos vyko tarp Metų alternatyvios grupės nominantų. Taip pat vos per plauką tarp geriausiųjų nepateko ir Ieva Narkutė. Vienas organizatorių neslėpė, jog sulaukė pasipiktinusių muzikantų skambučių, kurie piktinosi, jog nepateko tarp nominantų ir prašėsi bent leisti jiems pasirodyti koncerto metu. "Tačiau renginio iki 24 val trukmės neištempsi", - juokavo M. Tyla. Buvo ir tokių, kurie priekaištavo dėl to, kodėl neatsidūrė nominantų sąraše, nors šiais metais ir išleido albumą.

"Tačiau taisyklės yra taisyklės. Dauguma į jas numoja ranka ir po to priekaištauja. O vertėtų pasiskaityti. Albumas turi būti išleistas ne anksčiau kaip 2011 metų gruodžio 1 dieną ir ne vėliau, kaip 2012 metų lapkričio 30 diena. Tie, kurie išleido albumą šių metų gruodį, galės pretenduoti kitų metų apdovanojimuose", - DELFI pasakojo M. Tyla.

Paklaustas, ar renginyje pasirodys pernai metais skandalingai eteryje nusikeikęs Egidijus Dragūnas, M. Tyla teigė, jog jis žadėjo ir spaudos konferencijoje būti, tačiau neatvyko. "Tad Dievo keliai nežinomi. Bet jis man užsiminė, kad šiemet apdovanojimo atsiimti eis kartu su Juozu Statkevičiumi", - sakė organizatorius.

M. Tyla užsiminė, kad šiuose muzikiniuose apdovanojimuose klausytojams bus puiki proga išvysti ne tik į didžiąją sceną žengiančius jaunosios kartos atlikėjus, bet ir muzikos veteranus. Štai, pavyzdžiui, Stasys Povilaitis bendrą numerį rengia su Mantu Jankavičiumi. O Marijonas Mikutavičius - su "G&G Sindikatu".

M.A.M.A. 2012 nominantų trejetai yra tokie:

Metų atlikėjas

Mantas Jankavičius
Gytis Paškevičius
Donatas Montvydas

Metų proveržis

Markas Palubenka
„The Perfect Pill”
Nota

Metų alternatyvios muzikos grupė / atlikėjas / atlikėja

Markas Palubenka
„Liūdni slibinai”
„Rasabasa”

Metų elektroninės muzikos grupė / atlikėjas / atlikėja

„Golden Parazyth”
Mario Basanov
„Happyendless”

Metų koncertinė grupė / atlikėjas / atlikėja

Gytis Paškevičius
„Sel“
Andrius Mamontovas

Metų muzikos albumas

Mario Basanov „Journey”
Linas Adomaitis „Floating To You“
Donatas Montvydas „Donny Montell”

Metų roko grupė / atlikėjas / atlikėja

„The Perfect Pill”
„Biplan”
„Freaks On Floor”

Metų popmuzikos grupė / atlikėjas/ atlikėja

„Sel“
Donatas Montvydas
Mantas Jankavičius

Metų hip-hop grupė / atlikėjas / atlikėja

Pushaz
Alekna
„G&G Sindikatas”

Metų atlikėja

Jurga
Rūta Ščiogolevaitė
Jazzu

Metų muzikos prodiuseris

Linas Adomaitis
Leon Somov
Mario Basanov

Metų muzikos vaizdo klipas

Pushaz „Jazz'as gydo“
Jurga „So Blue“
GJan – „Not afraid“

Metų grupė

„Liūdni slibinai”
„G&G Sindikatas”
„Sel”

Beje, paskelbtos dar trys nominacijos: LATGA-A ir AGATA geriausių grupių ar atlikėjų bei daugiausia bilietų pardavusio atlikėjo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)