„Billboard“ duomenimis, kontraversiškas popkaralienės Madonnos pasaulinis turas susižėrė stulbinančią sumą – 228 milijonus dolerių, į antrą vietą išstumdamas tokį grandą, kaip Bruce'as Springsteenas, uždirbęs 198 milijonus dolerių.

Koncertinio turo metu Madonna pateko į laikraščių puslapius kone po kiekvieno pasirodymo, mat kaskart neapsieita be incidentų. Štai Prancūzijoje gerbėjai atlikėją po trumpo koncerto nušvilpė, Denveryje po neseniai įvykusių Kolorado žudynių šių metų liepą popkaralienė ant scenos pasirodė su ginklu, o Rusijoje supykdė fanus dalindama rožines kovą su homofobija simbolizuojančias apyrankes. Dėl pastarojo poelgio dainininkei netgi buvo pateikti kaltinimai Rusijos teisme, tačiau vėliau jie atmesti.
Lapkričio 11 dieną vykusiame koncerte Madonna išreiškė paramą uragano „Sandy“ aukoms scenoje apnuogindama sėdmenis ir miniai gerbėjų pareikšdama: „Atsikvošėkite nuo mano nuogo užpakalio ir duokit man pinigų“.

Savo pasirodymuose ne kartą negailėjusi kritiškų pastabų Lady Gagai, Madonna bus patenkinta išvydusi, kad jos konkurentė daugiausiai uždirbusių turų sąraše su 124 milijonais dolerių užėmė tik šeštąją vietą. Pasitenkinimo dar labiau pridės šią savaitę paskelbta žinia, kad bilietai į popkaralienės koncertus Pietų Amerikoje, lyginant su Lady Gaga, parduodami tris kartus greičiau nepaisant to, kad jie yra tris kartus brangesni.

Trečioji vieta „Billboard“ sudarytame sąraše atiteko Rogeriui Watersui su 199 milijonais dolerių. Grupė „Coldplay“, uždirbusi 147 milijonus dolerių, užėmė penktąją vietą. Roko veteranai „Van Halen“ su 54 milijonais atsidūrė aštuntoje pozicijoje. Viena vieta žemiau yra albumo „Watch The Throne“ kūrėjai Jay-Z ir Kanye Westas su 46 milijonais dolerių.

Sąraše matyti ir seniai pripažinti atlikėjai, tokie kaip Rodas Stewartas ir Eltonas Johnas, ir naujieji jų kolegos – Justinas Bieberis bei Taylor Swift.

Daugiausiai uždirbę 2012 metų koncertiniai turai:

1. Madonna (228 mln. dolerių)
2. Bruce'as Springsteenas ir „E Street Band“ (199 mln. dolerių)
3. Rogeris Watersas (186 mln. dolerių)
4. Michaelas Jacksonas: „Cirque Du Soleil“ pasaulinis turas „The Immortal“ (147 mln. dolerių)
5. „Coldplay“ (147 mln. dolerių)
6. Lady Gaga (124 mln. dolerių)
7. Kenny Chesney ir Timas McGraw (96 mln. dolerių)
8. „Van Halen“ (54 mln. dolerių)
9. Jay-Z ir Kanye Westas (46 mln. dolerių)
10. Andre Rieu (46 mln. dolerių)
11. „Dave Matthews Band“ (41 mln. dolerių)
12. Barbara Streisand (40 mln. dolerių)
13. Jasonas Aldeanas (39 mln. dolerių)
14. „Lady Antebellum“ (38 mln. dolerių)
15. „Red Hot Chili Peppers“ (33 mln. dolerių)
16. Bradas Paisley (33 mln. dolerių)
17. „Nickelback“ (33 mln. dolerių)
18. „Trans-Siberian Orchestra“ (33 mln. dolerių)
19. Eltonas Johnas (32 mln. dolerių)
20. Justinas Bieberis (30 mln. dolerių)
21. Rodas Stewartas (30 mln. dolerių)
22. Neilas Diamondas (29 mln. dolerių)
23. „Pearl Jam“ (27 mln. dolerių)
24. Taylor Swift (26 mln. dolerių)
25. „Rascal Flatts“ (26 mln. dolerių)

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)