Susumavus žiūrovų ir komisijos balsus, ketvirtadienį paaiškėjo, kad iš pirmojo "Eurovizijos" pusfinalio į finalą keliauja Andrius Pojavis, "Božolė, Ieva Zasimauskaitė ir Gabrielius Vagelis bei "Gerai gerai ir Miss Sheep".

Antrajame pusfinalyje atlikėjai pagal žiūrovų balus pasidalijo šias vietas:

1. "Dar";
2. Linas Adomaitis;
3. Monika Linkytė;
4. Girmantė Vaitkutė;
5. Beissoul ir Gabrielė Griciūtė;
6. Gintarė Korsakaitė;
7. Sophie;
8. Giedrė Smolskaitė;
9. "El Fuego".

Pagal komisijos balus pusfinalyje atlikėjai pasidalijo šias vietas:

1. Girmantė Vaitkutė;
2. Linas Adomaitis;
3. Monika Linkytė;
4. Beissoul ir Gabrielė Griciūtė;
5. "Dar";
6. Giedrė Smolskaitė;
7. Sophie;
8. Gintarė Korsakaitė;
9. "El Fuego".

Susumavus antrojo pusfinalio rezultatus, išaiškėjo, jog į nacionalinį "Eurovizijos" finalą bilietą iškovojo keturi antrojo pusfinalio dalyviai. Finale išvysime Liną Adomaitį, Girmantę Vaitkutę, "Dar" ir Moniką Linkytę.

Saldus, kaip šokoladas

Pirmieji antrojo pusfinalio dalyviai - išskirtinio balso atlikėjas Beissoul ir Gabrielė Griciūtė. Jų "eurovizinė" daina "Beautiful life", komisijos nario Dariaus Užkuraičio nuomone, turėtų keliauti tiesiai į finalą.

"Jūsų netrafaretinis balsas klausytojams gali būti tikras atradimas. Šiandien jūs buvote kaip aukštos klasės šokolado saldainis", - komplimentus žarstė Zita Kelmickaitė.

Atsisakė balionų ir lovų

Monika Linkytė, atlikusi Dmitrijaus Šavrovo (žinomo kaip Sasha Song)dainą „Baby Boy, šįkart komisijai pateikė egzaminą. Per atranką dėl pernelyg saldaus pasirodymo - konfeti ir balionų - bei pritariančiųjų vokalistų sukritikuota atlikėja nepabijojo per pusfinalį scenoje pasirodyti visiškai viena. Be balionų, be konfeti ir netgi pritariančiųjų vokalistų.

"Man jūs gražus riešutėlis, kuris maskatuojasi scenoje, bet jums reikia to faršo scenoje", - pastebėjo Z. Kelmickaitė. Komisijos narys, prodiuseris Vaidas Stackevičius pritarė, kad pasirodymas buvo stiprus, tačiau statiškas. "Atsisakius šou buvo išbandymas tiek pačiai dainai, tiek atlikėjai. Jei kūrinys įtikins žiūrovą, tai įtikins. Jei ne, vadinasi nebuvo lemta", - sakė D. Užkuraitis.

Sceninių dekoracijų pusfinalyje atsisakė ir Giedrė Smolskaitė. Praėjusį kartą ji dainą „Stay Awake Tonight“ atliko scenoje stovint lovai, kurioje gulėjo žmogus. "Jis tik gulėjo ir gulėjo. galbūt šįkart jis pagaliau atsistos?" - pokštavo vedėjas Audrius Rožickas. Tačiau atlikėja nutarė užkirsti kelią tolesnėms komisijos diskusijoms ir scenoje pasirodė viena.

"Praėjusį kartą už jus balsavau. Bet, nepykite, praėjusį kartą mane nervino ta stovinti lova, tai šįkart nervino visa daina", - neslėpė Z. Kelmickaitė. "Išties, kam atsisakėte tos lovos. tai buvo savotiška intriga - atsikels tas vaikinas iš lovos ar neatsikels", - juokavo D. Užkuraitis.

Tiesa, G. Smolskaitė apgailestavo, kad komisija visai nesuprato praėjusio jos pasirodymo esmės. Ir, pridėjo, kad lovoje gulėjo ne vaikinas, o mergina.

Antrojo nacionalinio "Eurovizijos" pusfinalio akimirkos - DELFI galerijoje:

Antrą šansą konkurse gavo Sophie. Nors nepraėjusi atrankos, atlikėja į pusfinalį buvo deleguota komisijos. Sophie su "eurovizine" daina „Make it Happen“ ir šįkart buvo palaikoma komisijos. Tiesa, pasirodymą šiai dalyvei taip pat buvo patariama įvynioti į patrauklesnį sceninį popierėlį.

Lino Adomaičio pasirodymas su daina „I W 2night“, anot komisijos buvo vertas profesionalo vardo. "Bet kad aš nuo to dabar pulčiau ir pasikabinčiau operatoriui ant kaklo, tai tikrai ne", - šmaikštavo Z. Kelmickaitė.

Girmantė Vaitkutė su daina „Time to Shine", anot komisijos, tarptautinėje "Eurovizijoje" galėtų surinkti daug balų. "Girmante, jūsų labai gražus balsas, bet jūs buvote tokia pikta. Nebūkite bambeklė. Visi aplink keikia valdžią tėvynę, o jūs nebūkite tokia", - drąsino Z. Kelmickaitė.

Operiniais balsais dainuojanti "El Fuego" ketveriukė atliko lyrišką kūrinį „Ledo gabalėlis“. "Kam jums reikalingas tokių naftalininių senbernių įvaizdis? Baikite, vyrai. Galima eiti į sveikinimų koncertą, o ne į "Euroviziją", - žodžio kišenėje komentuodama dalyvius sakė Z. Kelmickaitė. "O aš manau, kad su jūsų įvaizdžiu viskas tvarkoje. Bet jūsų tiksluose turėtų būti visai kiti konkursai ir visai kiti tikslai", - įsitikinęs V. Stackevičius.

Dėl teisės pasirodyti "Eurovizijos" finale šios savaitės pusfinalyje varžosi Gintarė Korsakaitė su daina „Dreaming“.

Grupė DAR su kūriniu „Jump!“, anot komisijos, šiek tiek primena švedų grupės ABBA pasirodymą. "Manau, kad galima užskaityti jūsų įvaizdį, dainą, ekspresiją, tai standartinis "Eurovizijos" numeris. Tačiau nežinau, ar komisija už jį balsuos", - spėjo V. Stackevičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (184)