Jau tampa įpročiu, kad nacionaliniame dainų konkurse anglų kalba atliekamos dainos Lietuvos klausytojamas pateikiamos ir gimtąja kalba – ne išimtis ir jau šį šeštadienį pusfinalyje skambėsiantis Girmantės Vaitkutės kūrinys „Time to shine” (liet. „Tik leisk”).

Tiesa, nors abi dainos versijos skamba labai panašiai, pasak atlikėjos, tai du labai skirtingi kūriniai – tiek savo turiniu, tiek pačia nuotaika.

„Angliškoji dainos versija yra labai šviesi ir pakili, tuo tarpu lietuviška – žemiškesnė, ramesnė, netgi sakyčiau kuklesnė” – tvirtino Girmantė. Vis dėlto, nepaisant visų minėtų skirtumų, mergina negalėtų išskirti jai artimesnės ar labiau patinkančios dainos: „Tegul renkasi klausytojas” – šypsojosi dainos žodžių autorė.

Lietuviškojo kūrinio „ Tik leisk” vaizdo klipe skamba akustinė dainos versija, kurią Girmantė, kartu su pritariančiais muzikantais, atlieka žvakių pilnoje garso įrašų studijoje. Klipo idėjos autorius, o taip pat ir dainos autorius, yra pianistas, kompozitorius bei aranžuotojas Vytautas Bikus. Šį žinomiausiems Lietuvos atlikėjams ne kartą scenoje talkinusį muzikantą klausytojai gali išvysti ir muzikiniame klipe – jis pritaria Girmantei klavišiniais. Kartu su jais vaizdo įraše pasirodo žinomas gitaristas Juozas Martinkėnas.

Darbu su profesionalais itin patenkintas buvo video klipo režisierius Armas Rudaitis: „Labai malonu dirbti su tikrais muzikos profesionalais, kurie visiškai pasitiki mumis” – sakė vaikinas. Pasak jo, būtent abipusis pasitikėjimas atliekamu darbu įkvepia dar labiau stengtis, sukuria jaukią darbo atmosferą ir turi daug teigiamos įtakos galutiniam rezultatui. Režisieriui pritarė ir pati Girmantė, teigusi, kad visų dirbusių pusių profesionalumo dėka rezultatas buvo pasiektas itin greitai: „Pasirengimas ir pats filmavimas buvo be galo operatyvus – viskas įvyko tiesiog žaibiškai!” – juokėsi mergina, papasakojusi, kad tarp idėjos patvirtinimo, akustinio kūrinio pritaikymo ir galutinio filmavimo praėjo vos kelios dienos. Geras darbas ir draugiška nuotaika itin palengvino procesą: „Viskas man taip patiko, kad net sunkumų nepastebėjau” – šypsojosi mergina.

Nors vaizdo klipas ir itin paprastas, visi kūrybinio proceso dalyviai vieningai tvirtino, kad jis siejasi su ramybe, jaukumu, stebuklais ir, netgi, Kalėdomis. Tiesa, pasak video klipo prodiuserio Romo Michailovskio, šis romantiškos dainos sutapimas su šventėmis buvo visiškai atsitiktinis: „Nesirengėme pristatyti Kalėdinės dainos.” – tvirtino jis, pridėdamas, kad, vis dėlto, yra nepaprastai gera žinoti, jog jų atliktas darbas kelia tokius gražius jausmus.

„Nors vaizdo klipas sukurtas palyginti greitai, į jį įdėta daug ir labai nuoširdaus darbo.” – atviravo prodiuseris. „Bemontuodamas medžiagą pats užsikrečiau pakilia šventine dvasia ir labai tikiuosi, kad ja užsikrės ir visi tie, kurie žiūrės šį klipą.” – savo darbą apibendrino vaizdo klipo „ Tik leisk” režisierius Armas Rudaitis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)