„Dvejus metus iš eilės Vilniuje, Rygoje ir Taline prieš festivalį organizavome atrankines perspektyvių Baltijos šalių grupių kovas, kurių laimėtojai buvo kviečiami pasirodyti „Galapagų“ scenoje. Nuo 2013 metų jaunųjų talentų atranka vyks jau keturiose valstybėse – su festivalio partneriais Minske sukirtome rankomis dėl Baltarusijos perspektyvių atlikėjų atrankos, kuri prasidės kitų metų pavasarį“, – kalbėjo festivalio „Galapagai 2013“ prodiuseris Algirdas Barniškis-Blėka.
Jauniesiems talentams pasirodymas tarptautinio festivalio scenoje gali tapti puikiu tramplinu tolesnei karjerai, todėl kasmetinėse atrankose dalyvauja per 70 atlikėjų. Atrankinius turus išplėtus ir į Baltarusijos teritoriją, festivalio organizatoriai kitąmet tikisi sulaukti iki 100 jaunųjų grupių paraiškų. Dvylika atrankos laimėtojų bus pakviesti groti 2013 m. rugpjūčio 2-3 d. Zaraso ežero saloje vyksiančiame festivalyje, kuriame taip pat pasirodys apie 30 žinomų atlikėjų iš Vakarų Europos, Skandinavijos, Baltijos ir Rytų Europos šalių.
Nors pagrindinės kitų metų festivalio žvaigždės dar nėra žinomos, „Galapagų“ organizatoriai jau pradėjo žvalgybą užsienyje. Organizatorių komanda lankėsi Didžiosios Britanijos roko festivalyje „Leeds Festival“, lapkričio pabaigoje dalyvavo Izraelyje vyksiančioje Europos muzikos festivalių organizatorių patirties mainų mugėje. Kitąmet pirmą sykį „Galapagų“ istorijoje tikimasi sulaukti iš Izraelio atvyksiančių roko ir indie muzikos grupių.

Užsienio vizitų metu „Galapagų“ rengėjai ne tik tęsia bendradarbiavimą su žinomų atlikėjų prodiuseriais, bet ir semiasi panašių renginių organizavimo patirties, kurią bus bandoma perkelti ir į Lietuvą.

Ištikimiausiems festivalio gerbėjams „Galapagų“ organizatoriai parengė kalėdinę staigmeną – iki Naujųjų metų „Tiketoje“ už ypatingą kainą bus prekiaujama išankstiniais bilietais į kitų metų festivalį. Dar didesnės nuolaidos lauks tų, kurie nuspręs įsigyti bendrą bilietą į du festivalius „Bliuzo naktys 2013“ ir „Galapagai 2013“.

Šiemet rugpjūčio 3-4 d. vykusiame „Galapagų“ festivalyje apsilankė 5,5 tūkst. žiūrovų, 4 scenose grojo 37 grupės iš 8 valstybių, kurios atliko 36 val. bendros trukmės muzikinę programą, renginyje buvo įrengta per 30 pramogų ir edukacinių erdvių zonų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)