Ekstravagantiškieji rokeriai, kurių Didžiojoje Britanijoje laukė triumfas, nors Amerikoje jiems nepavyko pasirašyti sutarties dėl įrašų, savo hitu "Take Your Mama" pradėjo apdovanojimų įteikimo ceremoniją.

Vokalistas Jake'as Shearsas, kuris buvo pasipuošęs įspūdingomis "uodegos" plunksnomis, nuoširdžiai dėkojo gerbėjams: "Ačiū jums, britai, kurie mus priėmėte".

Ši grupė, kurios muzika lyginama su Eltono Johno, Davido Bowie ir "Bee Gees", buvo paskelbta geriausia užsienio grupe ir geriausiais užsienio debiutantais. Už debiutinį albumą jai taip pat atiteko geriausio užsienio albumo apdovanojimas.

Be J.Shearso, grupėje dar yra dainininkė Ana Matronic, klavišininkas ir bosistas Babydaddy, gitaristai Delas Marquisas ir Derekas G, būgnininkas Paddy Boomas.

"Scissor Sisters", kurios pavadinimas žargonu reiškia lesbietišką lytinį aktą, kūryba atspindi Niujorko naktinio gyvenimo ir gėjų kultūros dvasią.

Prieštaringai vertinamas reperis Eminemas Amerikai iškovojo dar vieną apdovanojimą - jis buvo paskelbtas geriausiu užsienio atlikėju. Su juo šioje kategorijoje varžėsi tokios žvaigždės kaip Usheris ir Brianas Wilsonas.

Geriausia užsienio atlikėja taip pat tapo amerikietė - Gwen Stefani. Nesitverdama džiaugsmu ji sušuko: "Ačiū, Anglija. O, Dieve, tai bent kelionė".

Penkias nominacijas gavę škotų rokeriai "Franz Ferdinand" buvo laikomi favoritais, tačiau jie gavo tik du apdovanojimus - geriausios britų grupės ir geriausių britų roko atlikėjų. Dviejose kategorijose - geriausios britų atlikėjos ir geriausios britų "urban" atlikėjos - laimėjo ir Joss Stone.

"Keane" už "Hopes and Fears" gavo prestižinį geriausio britų albumo apdovanojimą ir buvo paskelbta geriausiais britų debiutantais.

"McFly" per šią 25-ąją "Brit Awards" įteikimo ceremoniją buvo paskelbti geriausiais popmuzikos atlikėjais. Geriausia pastarųjų 25 metų daina išrinkta Robbie Williamso "Angels".

Vakaras baigėsi nostalgiška gaida, kai apdovanojimas už gyvenimo pasiekimus buvo paskirtas "Live Aid" aktyvistui ir "Boomtown Rats" dainininkui Bobui Geldofui.

Įrašų kompanijų vadovai po permainingų trečiajai po JAV ir Japonijos muzikos rinkai metų mielai vaišinosi šampanu, kurio per ceremoniją buvo pasiūlyta 6 tūkst. butelių. 2004 metais albumų pardavimas Didžiojoje Britanijoje padidėjo 2,3 proc., o daugiausiai buvo parduota "Scissor Sisters" įrašų.

Jungtinėse Valstijose albumų pardavimas taip pat padidėjęs - pirmą kartą po ketverių metų, - tad muzikos verslas vėl klesti po periodo, kai buvo itin padaugėję neteisėto muzikos atsisiųsdinimo.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją