"Forbes" duomenimis, bendros jo pajamos 2012 metais sudarė 100 mln. dolerių. Didžiąją dalį šių lėšų Dr. Dre uždirbo iš savo ausinių "Beats by Dre".

Antrasis sąraše yra Rogeris Watersas iš grupės "Pink Floyd", uždirbęs 88 mln., daugiausiai - iš savo "The Wall" koncertinio turo. Su 80 mln. dolerių trečiąją vietą užima Eltonas Johnas.

Praėjusių metų Nr. 1 - grupė "U2" - smuktelėjo į ketvirtąją vietą. Jos pajamos siekė 78 mln. Visiškai akivaizdu, kad sugrįžimas į sceną apsimokėjo "Take That". Ši grupė, "Forbes" duomenimis, uždirbo 69 mln. dolerių.

Į pirmąjį dešimtuką pateko tik du jaunesni nei 30 metų asmenys. Taylor Swift su 57 mln. dolerių dalijasi aštunta vieta su Paulu McCartney. 55 mln. uždirbęs Justinas Bieberis su kantri muzikos žvaigžde Toby Kethas yra dešimtoje vietoje.

Pirmajame dešimtuke be T. Swift yra tik dar viena moteris - Britney Spears. Ji su 58 mln. dolerių pajamų yra septinta, viena vieta atsilikdama nuo 60 mln. uždirbusio Jon Bon Jovi.

Apskritai sąraše dailiosios lyties atstovės sudaro mažumą. 25 atlikėjų sąraše jų yra aštuonios - Rihanna, (53 mln.), Lady Gaga, (52 mln.), Katy Perry, (45 mln.), Beyonce, (40 mln.), Adelė (35 mln.) ir Sade (33 mln.).

Daugiausiai uždirbančių atlikėjų sąrašą "Forbes" sudaro kartą metuose. Jis parengiamas remiantis dainininkų pajamomis iš koncertų, rėmėjų, įrašų bei gerbėjams skirtų prekių.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)