Susumavus praėjusios savaitės žiūrovų ir komisijos balsus, į pusfinalį nacionalinės atrankos pusfinalį pateko Girmantė Vaitkutė, Gintarė Korsakaitė ir Linas Adomaitis.

Pirmoji šįkart svečio teisėmis pasirodė jėgas daugybę kartų "Eurovizijos" atrankose bandžiusi Aistė Pilvelytė. Nors dar prieš daugiau nei mėnesį, kalbėdama su DELFI Aistė tikino neapsisprendusi dėl dalyvavimo šiemet. Regis, iki ketvirtadienį vykusio sprendimo žinoma atlikėja apsisprendė. A. Pilvelytė atliko kūrinius "Melancolia" ir Nancy Sinatros "Bang Bang".

Šįkart rungiasi dar aštuoni atlikėjai ir grupės: „Kvinta - Loudside“ su daina „Toks gyvenimas“, Sepa ir „Asorti“ ir jų kūrinys „Money“, „Al Bagdo“ su kūriniu „Backdoor Superman“, Baiba Skurstenė ir jos daina „I‘m on fire“, „El Fuego“ - „Ledo gabalėlis“, grupė DAR - „Jump!“. Monika Linkytė atliko kūrinį „Baby boy“.

Kai kurie komisijos nariai, kalbėdami apie grupę "Kvinta - Loudside", negailėjo kritikos. Esą grupės nariai dar "neapsiplunksnavę" ir į "Euroviziją" jiems važiuoti būtų anksti. Deivydas Zvonkus pasirodymą apibūdino kaip "pakankamai neblogą". Anot jo, atlikėjai turėtų patikti merginoms. Tuo metu Z. Kelmickaitė vaikinų grupę pervadinti lietuviškai ir įžvelgė atlikėjų savivertės trūkumą, o Darius Užkuraitis įsitikinęs, jog grupės nariai kol kas per jauni didžiajai "Eurovizijos" scenai.

Antrieji scenoje - Sepa ir „Asorti“ ir jų kūrinys „Money“. D. Zvonkui kilo klausimas, ką reiškia Sepa. Sepos ir "Asorti" kūrinį Z. Kelmickaitė komentuoti atsisakė, mat jai grupės nariai neatsakė, ką reiškia Sepa. Kiti komisijos nariai įsitikinę, jog grupei su tokia daina nebūtų verta vykti į Švediją.

„Al Bagdo“ pasirodymas neįtikino D. Užkuraičio. Jis turėjo priekaištų kūrinio atlikimui. Z. Kelmickaitė grupės lyderiui siūlė likti akadaminiame lygmenyje ir nesivyti "Eurovizijos" traukinio. D. Zvonkui grupės pasirodymas - įdomus, tačiau jo nuomone, grupės lyderiui dar yra kur tobulėti.

Baiba Skurstenė - ketvirtoji. D. Zvonkui Baiba gražiai atrodo ir gražiai dainuoja. Jis įsitikinęs, jog pasirodymas būtent toks, kokio reiktų "Eurovizijai". Z. Kelmickaitei atlikėja ir jos šokėjos pasirodė esančios simpatiškos. D. Užkuraičiui labiau patinka, kai Baiba dainuoja kito stiliaus muziką.

„El Fuego“ savo pasirodymu sutrikdė Z. Kelmickaitę, tačiau ji nesuprato dramatizmo. "Kažkoks labai teatrinis dirbtinis dalykas. Jūs man patinkate, bet čia "nepasisekė Rudnosiui", yra tokia knygelė. Atleiskit, pasirodėte man kaip parapsichologiniai berniukai", - kalbėjo ji.

D. Užkuraitis mano, jog daina - teatralinė. "Man labiau patiko tie uždainiai, kai buvo arčiau dainuojamosios poezijos. Priedainis mane išmušdavo iš vėžių. Jeigu kas ieško keistumo, balsuotų už tokią dainą", - kalbėjo jis.

"Jump!" kūrinį atlikusi grupė DAR sulaukė D. Užkuraičio komplimentų. "Ši daina turi šansų išvažiuoti. Daina - standartinė. Manau, pritrūko tempo. Toks jausmas, kad ir jums patiems norėjosi viską paskubinti. Iš tiesų tai geras "eurovizinis" pasirodymas.

D. Zvonkus mano, jog šių metų DAR pasirodymas geresnis nei praėjusių metų. "Pritariu, kad daina - standartinė. Gal net šiek tiek per daug standartinė. Yra pavojus, kad ši daina paskęstų tarp kelių dešimčių dainų "Eurovizijoje", - kalbėjo D. Zvonkus.

Sepintoji į sceną, pilną milžiniškų baltų balionų žengė Monika Linkytė. Kūrinį „Baby boy“ ji atliko vaikštinėdama tarp jų. Pasirodymo pabaigoje iš palubės ant talentingosios atlikėjos pabiro ryškiaspalviai blizgučiai.

Tiesa, M. Linkytės stilių kūrė kostiumų dailininkė Agnė Jagelavičiūtė. Ji taip pat rūpinosi ir pirmosios pikantiškos Monikos fotosesijos įvaizdžiu.

D. Užkuraičiui Monikos atliktas kūrinys patiko ir jis mano, jog atlikėją būtų galima išsiųsti į Švediją. "Pažiūrėti yra į ką. Ši daina neturėtų paskęsti "Eurovizijoje". Iš esmės viskas yra tikrai gerai", - kalbėjo jis ir pridūrė, jog M. Linkytė jau turi "eurovizinės" patirties, mat jau ne kartą dalyvavo nacionalinėse atrankose.

Z. Kelmickaitei taip pat patiko M. Linkytės pasirodymas, tačiau ji siūlytų milžiniškus balionus ir blizgučius pakeisti kažkuo kitu.

"Kaip ir kiti komisijos nariai viską pasakė. Monika yra graži, jos labai gražus balsas ir ji jį labai gražiai valdo. Daina šiam konkursui tikrai tinkama, belieka tik padėkoti jai", - kalbėjo D. Zvonkus.

"Kai laukiau savo pasirodymo, surimavau ketureilį: jei už Moncę tu balsuosi, gerą skonį garantuosi. Kviečiu visus balsuoti", - po pasirodymo juokavo Monika Linkytė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)