Susumavus praėjusio šeštadienio žiūrovų balsus su komisijos narių įvertinimais paaiškėjo, kad į pusfinalį pateko Elvina Milkauskaitė, Neringa Šiaudikytė ir "Božolė".

Visi jie gali lengviau atsikvėpti - jie dar vienu žingsneliu priartėjo prie savo svajonės atstovauti Lietuvai kitąmet Švedijoje vyksiančiame tarptautiniame dainų konkurse. "Eurovizijos" atranką taip pat jau praėjo šie atlikėjai: Andrius Pojavis, Gabrielius Vagelis, „Saulės broliai", Timohi, Ieva Zasimauskaitė ir Gabrielius Vagelis bei Beissoul su Gabriele Griciūte.

Ketvirtosios nacionalinės "Eurovizijos" atrankos į pusfinalį akimirkos - DELFI galerijoje:

Priešpaskutinės atrankos į pusfinalius dalyvius vertino muzikologai Darius Užkuraitis, Zita Kelmickaitė, "Ąžuoliuko" vadovas Vytautas Miškinis bei kompozitorius Deivydas Zvonkus.

Atrankos dalyviai - duetas "Freezing Kiss" su daina „Nothing to lose“ komisijos nebuvo paglostytas. "Atleiskite, bet jūs buvote neįdomūs. Man buvo nuobodu", - apgailestavo Z. Kelmickaitė. Jai antrino ir kiti komisijos nariai. D. Užkuraičio manymu, tokių pasirodymų - pilna "Eurovizija", todėl nustebinti Lietuvą, o juo labiau užsienį, būtų tikrai sunku.

O operiniais balsais dainuojančių merginų trio D‘ORO su kūriniu „Will you recognize me?“ D. Zvonkų nuteikė poetiškai: "Merginų grupė D'ORO, tai tyras gurkšnis oro." D. Užkuraitis atlikėjas prilygino trims jaunoms gazelėms, tačiau muzikologo nuomone, "Eurovizijoje" yra per mažai klausytojų, kurie vertintų tokią muziką.

Dėl kelialapio į "Eurovizijos" pusfinalį ketvirtojoje atrankoje kovoja ir Gintarė Korsakaitė, kuriai Raigardas Tautkus parašė dainą „Dreaming“. "Šis konkursas jau išeina kaip Tautkaus dainų festivalis. Ir, žinote, kiekviena iš jų vykusi. Tai labai džiugina", - merginos pasirodymą įvertino V. Miškinis.

Ketvirtojoje atrankoje Linas Adomaitis pristato savo "eurovizinį" kūrinį „I W Tonight“. Dainininkui scenoje pritarė trys vokalistės ir du šokėjai - breiko čempionai - vienas jų buvo persirengęs nusikaltėliu su beisbolo lazda, kitas - policininku. "Ar tikrai norite parodyti Europai, kad pas mus yra ir tokio plauko žmonių?" - klausė vedėjas Audrius Rožickas.

Daina sulaukė palankių komisijos vertinimų. D. Užkuraitis buvo įsitikinęs, kad "eurovizinė" L. Adomaičio daina - jau finale. "Tai buvo įtaigu, įdomu, nenusibodo nei klausant, nei žiūrint", - sakė V. Miškinis. "Gaila, kad kūrinio trukmė limituota iki trijų minučių, aš dar mielai būčiau pasiklausęs šito "byto", - kolegą gyrė D. Zvonkus.

Merginų grupės "Glaam" daina „Love is freedom“ komisijai pasirodė nuobodoka ir pikta. Nepaisant to, vizualiai atlikėjos atrodė labai gerai. D. Užkuričiui užkliuvo tik grupės pavadinimas. "Yra Lietuvoje "Rojaus tūzai", "Lipnūs pirštai", "Empti". Kodėl reikėjo pasivadinti "Glaam"? - klausė komisijos narys. A. Rožickas skubėjo merginoms gelbėti: "Dėl jų suknelių, nes jos yra glaaamžytos."

Girmantė Vaitkutė, pristatanti dainą „Time to shine“ taip pat sulaukė komisijos bei žiūrovų simpatijų. "Galingas balsas, įdomu daina", - džiaugėsi V. Miškinis. "Man visada širdis dainuoja, kai ją girdžiu", - neslėpė D. Zvonkus.

Tarptautinis kolektyvas "Chill Out, Have No Doubt" atrankoje atliko kūrinį „Time“. "Gal aš pasikarščiavau pavadinęs šią dainą puikia", - juokavo A. Rožickas. "Nepasikarščiavai, bet aš klausydamasis šios dainos jaučiausi nejaukiai", - prisipažino D. Užkuraitis. "Lietuviškai tariant, atrodė toks "bardakas", daug elementų į vieną dainą sumesta, reikėtų dainą šiek tiek patvarkyti, kad gautų vientisą pavidalą", - palinkėjo D. Zvonkus. Tačiau, anot A, Rožisko, dėl to, jog vienas iš vokalistų - juodaodis Danielis - prisistato kaip lietuvis, kolektyvas tikrai sulauks daug žiūrovų simpatijų ir balsų.

Dėl kelialapio į nacionalinės "Eurovizijos" pusfinalį kovojo ir "Gerai Gerai ir Miss Sheep" su daina „War in the Warderobe“. "Man jūsų grupė patinka, bet šį kartą šiek tiek "nupopsėjote". Gal buvo šiek tiek banaloka lyginant su tuo, ką jūs darote paprastai", - sakė D. Zvonkus. Dueto pasirodymas V. Miškiniui pasirodė nuobodokas, vieno plano kūrinys. Tačiau devintojo dešimtmečio stiliaus daina labai patiko D. Užkuraičiui ir Z. Kelmickaitei.

Ketvirtosios atrankos viešnia buvo Lietuvos atstovė 2007-ųjų „Eurovizijoje“ Helsinkyje Julija Ritčik.

Transliacijos metu paaiškėjo TV žiūrovų balsavimo rezultatai. Žemiau pateikiami balsavimo rezultatai išreikšti balais.

"Freezing Kiss" - 163 (4)
"D'Oro" - 231 (5)
Gintarė Korsakaitė - 1258 (10)
Linas Adomaitis - 1320 (12)
"Glaam" - 414 (6)
Girmantė Vaitkutė - 912 (7)
"Chill Out Have No Doubt" - 74 (3)
"Gerai Gerai ir Miss Sheep" - 1196 (8)

Programėlės "Balsuok!" vartotojai labiausiai palaikė Liną Adomaitį, kuriam atidavė 42 940 balsų, mažiausiai simpatijų išreikšta grupei "D'Oro" ( - 131 317).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)