Ateinantį pirmadienį, lapkričio 19 dieną, nuo 10 valandos ryto Vilniuje esančiame Rūdninkų knygyne bus galima įsigyti visiškai naują ir kvepiantį dažais „Led Zepellin“ koncertinį albumą „Celebration Day“, kuris į Lietuvą atkeliauja visais įmanomais savo formatais – CD, DVD, Blu-ray, Deluxe Edition. Trijų vinilų (3 LP) formatas pasirodys kiek vėliau, sausio 28 dieną.

Pirmadienį vakare 18 valandą kelias „Led Zeppelin“ dainas Rūdninkų knygyne gyvai akustiškai atliks grupės „Garbanotas bosistas“ muzikantai Šarūnas Joneikis ir Mantas Joneikis.

Šešiasdešimtųjų pabaigoje susikūrę „Led Zeppelin“ per karjerą pardavė apie 300 milijonų įrašų ir yra tarp pačių populiariausių visų laikų muzikos atlikėjų. Pasaulinę šlovę grupė pelnė kūriniais „Stairway to Heaven“, „Kashmir“, „Whole Lotta Love“, „Rock And Roll“ ir kitais, kritikai ne kartą jai klijavo „the biggest band in the world“ etiketę.

Po ilgos pertraukos 2007-ųjų gruodžio 10 dieną „Led Zeppelin“ pakilo ant scenos Londono O2 arenoje pagerbti prieš metus mirusį savo draugą ir buvusį „Atlantic Records“ savininką Ahmetą Erteguną. Tą vakarą laimingieji, kuriems pavyko įsigyti bilietus, išvydo daugiau nei dvi valandas trukusį pasirodymą, kupiną bliuzu persmelkto rokenrolo, tapusio „Led Zeppelin“ legendos dalimi. Norą įsigyti bilietus į šį koncertą internete išreiškė net 20 milijonų užsiregistravusių žmonių iš viso pasaulio – Guinnesso rekordų knygą fiksavo didžiausio susidomėjimo bilietais į muzikos koncertą rekordą.

Prie grupės įkūrėjų Johno Paulo Joneso, Jimmy Page’o ir Roberto Planto šiam koncertui prisijungė orginalios „Led Zeppelin“ sudėties būgnininko sūnus Jasonas Bohamas. Kartu jie atliko 16 kūrinių iš įvairių grupės gyvavimo laikotarpių. Muzikos kritikai gyrė pasirodymą ir netruko pasklisti kalbos apie galimą grupės atsikūrimą.

Nors trys muzikantai išreiškė norą vykti į koncertų turą ir dirbti prie naujos „Led Zeppelin“ medžiagos, Robertas Plantas nusprendė vykdyti savo koncertinius įsipareigojimus Alison Krauss ir teigė neketinantis koncertuoti su grupe. Likusi trijulė kurį laiką net svarstė galimybę pakeisti vokalistą, tarp galimų variantų buvo Stevenas Tyleris iš „Aerosmith“, Mylesas Kennedy iš „Alter Bridge“, visgi sumanymo buvo atsisakyta ir po kiek laiko pranešta apie koncertinio filmo ir albumo „Celebration Day“ išleidimą.

Spalio mėnesį šio filmo premjera įvyko kino teatruose, o lapkričio 19 dieną albumas išleidžiamas įvairiais formatais pasirodo ir prekyboje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)