Prie pulto – daugiau nei 30 metų

Iraniečių kraujo turintis atlikėjas savo karjerą pradėjo dar devintojo dešimtmečio Hamburgo alternatyviosios klubinės muzikos scenoje. Čia jam teko sukti plokšteles netgi tokių grandų kaip Princo, Jameso Browno, „Beastie Boys“ koncertuose. DJ Borzin pasakojo istoriją, kurioje „Run DMC“ užgrobė jo didžėjaus pultą.

Po dešimties metų jis nusprendė persikelti į šiaurietiškąjį Helsinkį, susižavėjo šio miesto meno ir klubų gyvenimu ir nuo to laiko šio miesto nepaliko. Apsilankęs grupės „Fanfare Ciocarlia“ koncerte Rumunijoje, tvirtai nusprendė pradėti vakarėlius „Balkan Fever“, kuriuose, be Balkanų muzikos, skamba klezmeriai, indiška bhangra, ska, Lotynų Amerikos cumbia ar regis.

DJ Borzin muzika – tarsi lekiantis traukinys

DJ Borzin kartu su DJ Leviu Helsinkyje susitiko 2009 metais. Jų organizuojamų balkaniškų švenčių dalyviai patys garsiausi vardai Balkanų muzikos pasaulyje: Shantel, Robertas Soko, „Shazalakazoo“, Gaetanas Fabris, DJ Shotnez, DJ Click, „Mahala Rai Banda“, „Fanfare Ciocarlia“, Bobanas ir Marko Markovičius bei daugelis kitų.

Šiais metais DJ Borzin ir DJ Levis išleido rinkinį, kuriame skamba tik suomių atlikėjų atliekama balkaniška muzika. Taip pat praėjusiais metais „Balkan Fever“ gavo „Best Club in Finland 2011“ apdovanojimą. Kaip sako DJ Borzin, jų vakarėliuose šoka ir aštuoniolikmetės, ir šešiasdešimtmetės, ir aktoriai, ir muzikantai, ir darbininkai, ir hipsteriai.

„Baltic Balkan“ Helsinkyje

„Baltic Balkan“ nuo šiol jaučia nemenkus sentimentus nuotaikingai Helsinkio muzikos scenai. Helsinkis tapo šiauriausiu miestu, kuriame teko pasirodyti Vilniaus didžėjų trio. Trijų dienų festivalyje, kurį kasmet rengia „Balkan Fever“, „Baltic Balkan“ pasirodymas buvo itin sėkmingas ir įsimintinas, o suomių muzikologas Kimas Emilis Ramstedas savo įkurtoje muzikos įrašų studijoje „Maasto Records“ išleido lietuvaičių debiutinį įrašą „Katapulta“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją