Daugumai uostamiesčio naktinėtojų Jameso vardas kelia ir sentimentus, ir pažinimo džiaugsmą. Iš pirmo žvilgsnio Klaipėdą pamilęs didžėjus net savo pakilimo ir didelio užimtumo laiku sugeba rasti laisvą naktį užsukti į mažą tašką Rytų Europoje.

Tai - tik paprasčiausias nuoširdumas. Būtent nuoširdaus darbo pagalba James pavyko pasiekti tai, kuo jis dabar gyvena. Nuo 16 metų didžėjaus sugebėjimus tobulinantis britas šiuo metu tituluojamas techniškiausiu pasaulio didžėjumi ne tik tarp muzikos kritikų, bet ir klubinės muzikos šulų, kolegų. Pats radijo stoties "BBC Radio1" laidos "Essential Mix" šeimininkas Pete Tong J. Zabiela pasirodymus vertina tiesiogine prasme: kaip muzikos pristatymo meną.

Jamesas - ne į taktą kinkuojantis bei tiesiog darbą dirbantis didžėjus, o tikras meistras, iš grotuvų išspaudžiantis viską. Gi ne šiaip sau į jo duris pasibeldė iš Japonijos atkakę "Pioneer" inžinieriai ir pasiūlė bendradarbiauti, kuo talentingasis britas jaučiasi itin pagerbtas.

Tiesa, technikos nepakanka. Turi būti ir jausmas, kurio taip pat Jamesui niekada netrūko. House, tech-house, techno žanrų muziką su atmosferinėmis melodijomis bei didžėjaus rankose niekada iš mados neišeinančiu breaks stiliumi subtiliai pinantis Jamesas visada petenkina net išrankiausio gerbėjo ausis.

Geriausiu tarptautiniu ir britų didžėjumi pripažintas, "DJ Mag" topų viršūnėje kasmet skraidantis James Zabiela nesnaudžia ant laurų ir juda į priekį: praėjusiais metais pristatęs nerealų miksą "Paradigm Shifts", šiemet jis paleido savo leiblą Born Electric, atidirbo 11-us metus Ibizoje ir keliauja po pasaulį, nepamiršdamas ir Klaipėdos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)