„Didžiausia naujiena yra ta, kad pirmą kartą šalies istorijoje apdovanojimų ceremonija bus transliuojama ir per TV6, ir per TV3, ir gyvu laiku internetu. Mums labai smagu, kad „M.A.M.A. 2012” ceremoniją galės matyti visi lietuviška muzika besidomintys žmonės, net ir mūsų emigrantai, gyvenantys užsienyje“, - sakė jis.

Prodiuseris žadėjo praturtinti šou pačiomis moderniausiomis technologijomis, kokios yra naudojamos visuose didžiuosiuose pasaulio apdovanojimuose.

„Norime, kad M.A.M.A. ceremonijoje būtų kuo mažiau banalių kalbų ir kuo daugiau geros muzikos, efektingų pasirodymų, aukščiausios kokybės vaizdo, į tai stengiamės sutelkti dėmesį. Dar viena transliacijos naujovių – teikėjai pasirodys neįprastai, pamatysime visą apdovanojimo atėjimo iki scenos kelią. O jei klausite, ar bus Selas, tai galiu pasakyti, kad jų bus bent keturi, šiais 3D laikais jų gali prisidauginti, kiek tik nori.“

Antrųjų apdovanojimų “M.A.M.A. 2012” režisierius Kęstutis Jakštas sugretino futbolo stadioną ir teatrą. „Kodėl taip skiriasi futbolo ir teatro žiūrovas? Nes stadione yra stiprus netikėtumo faktorius. Tą pačią užduotį keliame ir šiems apdovanojimams – kad būtų kuo daugiau netikėtumų, idant žiūrovas beveik 4 valandų renginyje nenuobodžiautų“, - teigė režisierius.

Renginį organizuojančios Asociacijos „Metų muzikos apdovanojimai“ pirmininkas Martynas Tyla pranešė, kad muzikos pasaulyje pastarieji metai buvo labai derlingi: rugsėjo mėnesio duomenimis pasirodė daugiau nei 40 albumų, bemaž tiek pat vaizdo klipų.

„M.A.M.A. 2012” apdovanojimuose šįkart bus 16 nominacijų: geriausias metų atlikėjas ir atlikėja, geriausios alternatyvios, elektroninės muzikos, hip hopo ir roko grupės ar atlikėjai, taip pat geriausia metų grupė, metų albumas, muzikos prodiuseris ir vaizdo klipas. AGATA apdovanos skambiausią metų atlikėją, LATGA-A – populiariausią kūrėją.
Taip pat bus įteiktas M.A.M.A. apdovanojimas už viso gyvenimo nuopelnus lietuviškai muzikai.

„Atsiranda dvi naujos nominacijos – „Geriausia metų popgrupė“ ir „Geriausia metų koncertinė grupė“. Be to, specialų prizą įteiksime daugiausiai bilietų 2012 metais pardavusiai grupei. O „Metų debiuto“ nominacija keičia pavadinimą ir tampa „Metų proveržiu“, - pasakojo M.Tyla.

Jis taip pat patikino, kad bus atsižvelgta į praėjusių metų pastabas dėl garso ir vaizdo kokybės Kauno „Žalgirio“ arenoje. „Pažadame ištaisyti klaidas, kad žmonės, nusipirkę bilietus net ir aukščiausiuose arenos taškuose galėtų jaustis kaip namų kino teatre“, - teigė M.Tyla.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)