Mantas pasakoja, kad dainą „Laisvi drugeliai“ parašė įkvėptas Leonardo Gershe pjesės, pagal kurią sukurtas spektaklis praėjusį pavasarį buvo pristatytas Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatro scenoje. Pamėginti jėgas teatre Mantą pakvietė žinomas aktorius ir režisierius Dainius Kazlauskas, su kuriuo Mantas kartu filmavosi milžiniško populiarumo sulaukusiame lietuviškame filme „Tadas Blinda.Pradžia“.

„Spektaklis yra apie jauną dainininką, kuris svajodamas išgarsėti atvyksta į Niujorką. Su panašiomis mintimis aš kažkada atvažiavau į Vilnių, tad parašyti dainą sunku nebuvo“, – paaiškina atlikėjas.

Jau kurį laiką ši daina skamba akustiniuose dainininko pasirodymuose, tačiau paversti šią dainą radijo singlu Mantas ryžosi tik dabar. „Po sėkmingų spektaklių supratau, kad ši daina man labai svarbi, nes atspindi dar vieną naują – gyvenimo su teatru – etapą. Būtų neteisinga ją slėpti“, – sako atlikėjas.

Panevėžyje „Laisvi drugeliai“ sulaukė neregėto populiarumo. Į spektaklius šluote iššluojami visi bilietai – tiek daug žmonių į spektaklius rinkdavosi tik tuomet, kai teatrui dar vadovavo pats J.Miltinis.

Netrukus „Laisvi drugeliai“ pradės savo kelionę per Lietuvą. Spektaklis jau spalio 23 d. bus rodomas Šiauliuose, vėliau – Varėnoje, Kaune, Alytuje, Marijampolėje bei Klaipėdoje, o lapkritį spektakliu galės mėgautis į Lietuvos nacionalinį dramos teatrą susirinksiantys vilniečiai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)