Dauguma muzikantų rinkosi puikiai žinomas dainas, lietuviškus ir užsienietiškus hitus, o po jų ragino balsuoti būtent už juos.

Iš viso ketvirtadienį LRT studijoje filmavosi 17 atlikėjų ir grupių: Monika, grupė „Dar", Neringa Šiaudikytė, „Eden", „Multiks", „Chill out, have no doubt", Nėrius Pečiūra, Ugnė Smile, Sophie, Berta Timinskaitė, Julija Jegorova, Gabrielius Vagelis, Al Bagdo, Vincentas Linkevičius, „El Fuego", Ieva Zasimauskaitė, Baiba.

Visų jų pasirodymus televizijos žiūrovai galės pamatyti ir įvertinti šeštadienį.

Aukštai kartelę dalyviams užkėlė Donatas Montvydas, filmavimo pradžioje atlikęs savo „eurovizinę" dainą.

Kas džiugins šiemet?

Jau kone „eurovizine" tradicija tapo grupė „El Fuego" - beveik kasmet TV žiūrovai gali įvertinti, kaip per metus jie patobulėja. Atrankoje jie dalyvauja ir šiemet.

Tęsia tradicijas ir atlikėjai Arvydas Martinėnas-Vudis ir Algirdas Grudinskis-Grūdas, šiemet dalyvaujantys su savo įkurta ir neseniai dviem merginomis papildyta grupe „Dar". Juos A. Rožickas palygino su „Abba" jaunystėje.

Per atrankas į „Euroviziją" paprastai dažniau pradedamas tarti ir „Eden" pavadinimas. Sunkiosios muzikos atstovų kūryba ir šiemet griaudėjo LRT studijoje.

Itin originaliai pasirodė grupė „Chill out, have no doubt" - egzotiškos išvaizdos kolektyvo narys lietuvius ragino rinktis būtent juos: „Mes jums pakelsime minimalią algą iki dviejų štukių."

Prieš savo pasirodymą peršalusi Baiba Skurstene vokalo galimybes nusprendė pademonstruoti pasirinkusi praėjusių metų „Eurovizijos" nugalėtojos švedės Loreen dainą. Atrankų vedėjo A. Rožicko pakviesta pasikalbėti, Baiba nutarė dar kartą padainuoti. Šįkart - dainą, su kuria mėgins išplėšti pergalę lietuviškoje „Eurovizijoje", pasak dainininkės, labai ugningą.

Ne vienas muzikantas kūrė šventišką nuotaiką ir jau prisistatymo vakare pasirūpino ne tiek atlikimu, kiek įvaizdžiu.

Neringa Šiaudikytė žibėjo dar užkulisiuose - ji pasirinko blizgią suknelę labai drąsia iškirpte. Ne mažiau spindėjo ir Monika Linkytė, kurios vokaliniais duomenimis niekas neabejoja - dabar neabejoja ir sceniniu įvaizdžiu. Atrankai Monika išsirinko trumputę, blizgią karamelinio atspalvio suknelę.

Įdėmiai Nėriaus Pečiūros pasirodymą stebėjo Daina Bilevičiūtė. Kartu su Nėriumi scenoje pasirodė jos auklėtinės.

J. Jegorova, stebinanti Lietuvą savo dainininkės talentu šįkart nustebino ir scenine apranga, atidengiančia gražiausias kūno vietas. Paprašyta paagituoti už save, Julija darkart uždainavo, o agitaciją baigė tokiu sakiniu: „I'll kill you".

Julijos kolega G. Vagelis publiką papirko balade „If tomorrow never comes".

Dar viena televiziniame talentų šou išgarsėjusi atlikėja - Berta, kaip visada žavėjusi savo kuklumu ir, žinoma, tyru balsu.

Dar viena dalyvė - atlikėja Sophie. Neblogai dainuojanti, bet pop scenoje nematyta atlikėja Lietuvai prisistatė dar vienu hitu.

Viena iš prisistatymo vakaro staigmenų kokybės prasme - Vincentas Linkevičius, tapęs pavyzdžiu, kad išreklamuotas vardas nebūtinai geresnis už mažai populiariose televizijose retai minimus.

Blizgančių atlikėjų kompanijoje išskirtine tapo sportine apranga pasipuošusi dainininkė Ugnė Smile, atlikusi šypsenos visai nekenčią dainą „Sweet dreams". Paklausta, ką atliks konkursinėje programoje, smulkutė atlikėja atsakė: „Bus mano daina, irgi gera, jo, žiauriai", savo nuoširdžiu bendravimu pralinksminusi publiką.

Paskutinieji į sceną žengė grupė „Multiks". Keturių vaikinų kompanija išsirinko lietuvišką dainą, o vokalistas prisijungė prie žėrinčiųjų klubo.

Pirmajame filmavime atlikėjus vertino tik studijos žiūrovai - plojo arba ne - komisijos nebuvo.

Portale DELFI - nuotraukų galerija iš atrankos.

Atrankoje prisistatė ir operos solistas Al Bagdo, atlikęs kūrinį rusų kalba.

Viena iš greičiausiai savo aksominiu balsu publiką pakerėjusių - kaunietė Ieva, į sceną žengusi be jokios palydos, tačiau sugebėjusi sužavėti vien savo dainavimu, be jokių šou programų. Baigusi dainuoti ji prisipažino, kad tai - pirmoji jos „Eurovizija", todėl nesitiki daug - „tik" pakliūti į finalinį trejetuką.

Daugiau apie šių metų nacionalinę „Euroviziją" skaitykite ČIA.

Dalyvaus atlikėjai be „eurovizinių" dainų

Viena svarbiausių šių metų konkurso naujovių yra ta, kad „Eurovizijos“ atrankoje gali dalyvauti ir atlikėjai, neturintys „eurovizinio“ kūrinio. Tokia praktika taikoma daugelyje didžiųjų Europos šalių, kai atskirai išrenkama daina bei ją atliksiantis dainininkas.

„Labai laukiame žinomų veidų. Per atranką jie galės atlikti bet kokį kūrinį, - su naujiena supažindino LRT prodiuseris Audrius Giržadas. - Taip mes galėsime atskirai atrinktus kūrinius ir atlikėjus „apžendinti“ bei suteiksime galimybę dalyvauti „Eurovizijoje“ tiems atlikėjams, kurie neturi subūrę savo komandos ir taip vadinamojo „eurovizinio“ komplekto - savo kompozitoriaus ar dainos.“

Balsuos ir slapta komisija

Nacionalinėje atrankoje liks tokia pati balsavimo sistema, kurios metu nugalėtoją rinks tiek komisija, tiek žiūrovai. Tačiau komisija pasipildys nematomais stebėtojais, kurie taip pat galės išreikšti savo nuomonę apie „Eurovizijos“ dalyvį.

„Kodėl nematoma? Nes pastaruoju metu televizijos šou sumenkino komisijos autoritetą. Todėl yra daug kompetentingų žmonių, galinčių profesionaliai įvertinti muzikinius pasirodymus, bet nenorinčių viešintis per televiziją“, - anksčiau DELFI yra pasakojęs A. Giržadas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)