„Man visada įdomu išbandyt tai, ko dar niekada neteko daryti. Aš esu įpratusi dainuoti viena, solo, o dabar tai reikės daryti su visu ansambliu. Ir ne bet kokiu, o pačiu geriausiu ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje. Toks dainavimas – tai visiškai kitokia specifika. Labai tikiuosi, jog tai bus mūsų gražaus bendradarbiavimo su ansambliu pradžia. Senai svajojau su jais sudainuoti, nes jie tokie vieninteliai. Esu tikra, jog bus įdomu ne tik man, bet ir klausytojams“, – sako E. Sašenko.

Pasak atlikėjos, žiūrovas, atėjęs į koncertą, gali net neabejoti, jog gaus labai profesionalios ir kokybiškos muzikos dozę. „Juk, matyt, ne be reikalo „Cappella‘A“ apibūdinama kaip kurianti muziką gurmanams, – tvirtina E. Sašenko. – Esu įsitikinusi, kad kiekvienas klausytojas pasikraus teigiamos energijos ir morališkai pailsės nuo mus supančios kasdienybės ir politinių peripetijų“.

Evelina Sašenko su „Cappella‘A“ atliks du kūrinius. Su išskirtiniu ansambliu scenoje taip pat pasirodys Gytis Paškevičius, kurio nei vienas koncertas neapsieina be „Cappella‘A“ ketveriukės.

Patys „Cappella‘A“ solistai (Aušra Smičiūtė, Mindaugas Putna, Kristina Jatautaitė ir Rasa Serra) žada nustebinti nauju garsu, spalvų harmonija ir nauja kokybe. „Norime parodyti, kad muzika, kurią atliekame, kad ir kokia ji sudėtinga, skamba paprastai, suteikia lengvumo įspūdį ir yra priimtina kiekvienam klausytojui. Koncerto metu skambės ir gerai žinomi kūriniai, ir senos, primirštos dainas, ir negirdėti, mūsų aranžuoti kūriniai. Be to, dainuosime ne tik „a cappella“ stiliumi, bet ir su ritmo grupe, tad liūdna tikrai nebus“, – atvirauja pirmąjį savo albumą „Together As One“ baigiantys paruošti solistai.

2006-aisiais vokalinių ansamblių konkurse „Vokal.total“ Austrijoje kvartetas iškovojo vardinį „Ward Swingle“ apdovanojimą, o 2009-aisiais pelnė šio prestižinio renginio auksinį diplomą. 2011 metais ansamblis surengė visą turą per prestižinius Europos vokalo konkursus: vokalinių ansamblių konkurse „Tampereen Sävel“ Suomijoje ansamblis „Cappella‘A“ tapo III vietos laimėtoju, konkurse „Solevoci“ Italijoje iškovojo geriausios a cappella grupės vardą, o tarptautiniame vokalinių ansamblių konkurse „Vocal Marathon“ Kroatijoje tapo absoliučiu nugalėtoju.

Išskirtiniai balsai Kauno valstybinėje filharmonijoje skambės jau spalio 24 d., o Šv. Kotrynos bažnyčioje Vilniuje – spalio 29 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)