„Liūdnų slibinų“ nariai Dominykas Vaitiekūnas, Vaidas Kublinskas ir Aistė Lasytė pristatė ir kitas naujas albumo dainas, bei netradicinį albumo viršelį, skatinantį ekologiją - jis sukurtas iš senų sulankstytų laikraščių.

"Liūdnų slibinų" dainos premjera:

"Albumas yra ekologiškas ne tik iš vidaus, bet ir iš išorės - viršelis padarytas iš laikraščių, tokio dar niekas nėra matęs", - per pristatymą kalbėjo "Liūdnų slibinų" narys V. Kublinskas.

"1000 albumo viršelių iš laikraščių gamino ir Vaido šeima, ir Aistės šeima, ir mano draugai, ir Lietuvos žvaigždės, o dangaus žvaigždės joms padėjo", - DELFI išdavė Dominykas.

Tiesa, su ekologišku šūkiu gyvenanti grupė prisipažino, kad nepaisant jų "žalių" ketinimų, albumui vis dėlto buvo naudojami tam tikri motinos Žemės resursai ir ištekliai. Todėl kaip kompensaciją, trijulė knygyne į vazonėlį pasodino gilę.

"O kol laukiame, kada ąžuolas užaugs, galime jums pristatyti savo naujausią dainą "Anykščių šilelis", - sakė dainingieji aktoriai. Kaip DELFI patikino trijulė, šį simbolinį ąžuoliuką jie ketina persodinti kažkur Lietuvoje. "Mūsų muzika augs žmonių širdyse, o ąžuolas - Lietuvoje", - patikslino Aistė.

Reportažas iš albumo pristatymo:

Sukurti ekologišką albumą, anot "Liūdnų slibinų" nario V. Kublinsko, grupės nepaskatino dabar madingas ekologijos bumas.

"Mes netgi, sakyčiau, su tuo konfrontuojame. Visi rūpinasi gamtos ekologija, o mes pirmieji nukreipėme žvilgsnį į žmogų ir pasakėme, kad jis turi ne tik tvarkyti savo kiemą, bet ir savo mintis, dvasinį pasaulį. Esminis dalykas mums yra gi tas žmogus, - sakė V. Kublinskas.

Grupės kūrybinis įkvėpimas įgauna pagreitį - naujajame albume net 16 dainų. Tiesa, vertėtų paminėti, kad "Albume be jokių Ė" yra dvi dainos, kurios įrašytos dviem versijom. "Taip mes skatiname perdirbimo idėją", - patikslino Vaidas. Viena iš jų - "Pieno fabrikėlis" bei Aistės daina "Jei aš būčiau vyras" su kilniomis feminizmo idėjomis. "Mes esame du vyrai, todėl Aistei leidome pasireikšti du kartus", - paaiškino aktoriai.

Paklausus, ar jų nuomone, A. Baranauskui patiktų sukurta "Anykščių šilelio" muzikinė interpretacija, trijulė sakė tuo neabejojanti.

"Manau, kad jis būtų sužavėtas ir išvirstų iš koto", - įsitikinęs V. Kublinskas. "Jis mums iš esmės ir parašė šį kūrinį", - kolegai antrino Aistė. "Tačiau Antanas šios dainos dar negirdėjo, bet kai išgirs, tikimės iš jo kažkokio atgarsio", - šmaikštavo Dominykas.

"Liūdnų slibinų" albumo pristatymo koncertai: spalio 5 d. Klaipėdoje, spalio 6 d. - Alytuje, spalio 11 d. - Šiauliuose, spalio 18 d. Panevėžyje, spalio 19 d. Vilniuje ir finalinis pasirodymas spalio 26 dieną Kaune.

„Liūdni slibinai“ per ketverius metus surengė beveik 200 autorinių koncertų didžiausiuose Lietuvos miestuose bei muzikos festivaliuose. Grupė yra įvertinta Sauliaus Mykolaičio vardine premija, nominuota M.A.M.A. Muzikos apdovanojimuose ir laimėjusi T.Ė.T.Ė. apdovanojimų Tautos Balso nominacijoje.

2010 metų rudenį „Liūdni slibinai“ išleido debiutinį savo albumą – „Albumą, raginantį tautą“. Dainų tekstus chuliganiški „Liūdnų Slibinų“ aktoriai-muzikantai-komikai griebia iš tokių poetų kaip Henrikas Radauskas, Sigitas Parulskis, Juozas Erlickas, Kazys Binkis, Justinas Marcinkevičius, Kristijonas Donelaitis ir netgi paties Maironio.

Netrukus bus papildyta video medžiaga su naujausia "Liūdnų slibinų" daina.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)