„Labas vakaras, brangūs draugai. Šiandien mes švenčiame mano 15-os metų scenoje jubiliejų. Labai norėčiau padėkoti jums, savo pirmąjai grupei „L+”, Pauliui, Ievai, Audronei, Ingai, Kristinai. Simonai (Buvusiai mylimajai Simonai Jakubėnaitei, šiuo metu studijuojančiai Berklio muzikos koledže, Bostone - DELFI) norėčiau nusiųsti linkėjimus ten, už Atlanto. Taip pat didelis ačiū geriausiam ir „šustriausiam“ mano styginių kvartetui“, - scenoje po pirmosios atliktos dainos kalbėjo L. Adomaitis, koncertą pradėjęs drauge su Monika Linkyte ir styginių kvartetu, o neilgai trukus jau pristatinėjo scenoje pasirodžiusią "Empti" vokalistę, aksominio balso savininkę Giedrę Kilčiauskienę.

Koncerto metu Linas negailėjo komplimentų nei scenoje drauge su juo pasirodžiusiems atlikėjams, nei kadaise bendradarbiavusiems muzikantams. Kiekvieną scenoje pasirodžiusį profesionalą Linas ragino pasitikti audringais plojimais.

Į sceną antradienio vakarą žengęs L. Adomaitis padėkojo jį pagerbti susirinkusiai publikai žemai nusilenkdamas. Jubiliejiniame garsaus atlikėjo koncerte apsilankė atlikėjo kūrybos gerbėjai, daugybė jo bičiulių, Lietuvos pramogų pasaulio atstovai.

„Šią dainą sukūriau savo žmonaiIrmai kai viešėjau pas indėnus“, - prieš atlikdamas „Ašparnešiu tau saulę“ kalbėjo scenos jubiliejų

Su Sasha Song L. Adomaitis atliko ir kūrinį „Mamai“. „Kūrinį atliksime su mano bičiuliu SashaSong“, - publikai dainininką pristatė L. Adomaitis.

„Didžiuojuosi stovėdamas šioje scenoje su tavimi, Linai. Noriu padekoti, kad tu pasirūpinai tuo, jog ši daina išliko žmonių širdyse“, - po bendro pasirodymo su L. Adomaičiu kalbėjo Sasha Song.

Bene labiausiai prieš lipdamas į sceną su Linu jaudinosi šių metų Lietuvos atstovas tarptautiniame "Eurovizijos" dainų konkurse Donatas Montvydas. Atlikėjui prieš pasirodymą prireikė laiko susikaupti, pabūti su savo mintimis.

"Juk dainuosime mano vaikystės dainą. Jaučiu jaudulį", - dar prieš scenoje kartu su jubiliatu užtraukdamas "Ar tu ją matei?", kalbėjo Donatas, tačiau buvo nusiteikęs itin optimistiškai.

„Mielas Linai, iš nuotraukų mačiau, kad lankeisi egzotiškose šalyse. Bijojau, kad galėjai pakliūti ten, kur išlikęs kanibalizmas. Tu toks liesas, turbūt tiesiog jų nesudominai. Aš paviešinsiu tokį pastebėjimą: kas scenoje išbūna ilgiau nei dešimt metų, tas lieka joje ilgam – iki gilios senatvės. Aš tau to ir linkiu, Linai“, - jubiliatą scenoje sveikino ir legendinis atlikėjas Stasys Povilaitis.

„Dėkui, kad mus „apženijot“ su Irma (Lino žmona Irma Adomaitienė – DELFI)“, - po „Saulės kliošo“ pasirodymo kalbėjo L. Adomaitis. Tuo metu vienas grupės lyderių Laurynas Šarkinas juokaudamas patikino, jog tos poros, kurių vestuvėse grojo „Saulės kliošas“, niekuomet neišsiskiria.
„Saules kliošas“, aš jūsų fanas!“, - į L. Šarkino humorą žaibiškai reagavo L. Adomaitis.

Paskutinei koncerto dainai "Pasaulis gražus" L. Adomaitis į sceną pasikvietė visus jubiliejiniame koncerte dalyvavusius atlikėjus.

Tada, 1997 – aisiais, kone visa Lietuva traukė superhitus „Ar tu ją matei?”, „Lūpos kaip vyšnios”, kiek vėliau Lino ir Simonos sukurtas duetas džiugino klausytojus ne tik eurovizine balade „What’s happened to your love?”, bet ir iki šių dienų publikos pamėgtomis dainomis „I love U”, kuri vos per savaitę užkariavo visų radijo stočių topų viršūnes, ar „Pasaulis gražus“, kurioje Linas su bičiuliu Hokšila apdainuoja blondinių ir skustagalvių meilę.

Lino Adomaičio kūryboje naujas ir įdomus posūkis įvyko 2008-aisiais, kai LRT rengiamame konkurse „Dainų daina” atlikėjas pasidalino mintimis apie elektroninius skilandžius, o daina „Tavo spalvos” pelnė didžiules klausytojų simpatijas. To paties muzikinio etapo „Pieno lazerių” ir Lino bendra daina „Aš tavo kūnas – tu mano siela” nuginklavo net snobus.

„Pastaruoju metu, ne paslaptis – duoduosi po pasaulį, keičiuosi, atrandu kažką švento, kartais prarandu kažką brangaus, sutinku naujų draugų, nepamirštu senųjų, todėl šiame koncerte noriu įprasminti keliones per visus savo muzikinius laikmečius nuo „L+” iki šiandien, noriu išreikšti pagarbą visiems žmonėms, su kuriais teko garbė groti, jausti, juoktis, mylėti”, – prieš koncertą pasakojo Linas.

Per visą atlikėjo, kompozitoriaus bei muzikos prodiuserio kelią Linas Adomaitis bendradarbiavo su tokiomis Lietuvos ir užsienio grupėmis bei asmenybėmis, kaip šviesaus atminimo Janina Miščiukaitė, smuikininkas Vilhelmas Čepinskis, Kauno valstybinis choras, „Eurovizijos“ nugalėtoja Ruslana, maestro Stasys Povilaitis, Saulius Urbonavičius-Samas, Arina, Rosita Čivilytė, Česlovas Gabalis, „Saulės kliošas”, Neda Malūnavičiūtė, Aistė Smilgevičiūtė, Violeta Tarasovienė, Vaida Genytė, Vaidas Baumila, Giedrė Kilčiauskienė iš „Empti”, Sasha Song, Donatas Montvydas, Pushaz iš „G&G Sindikato”, „Pieno lazeriai”, „Sel”, Mario Basanov, Tanoka Beard, B-Simp ir daugeliu kitų.

Šiais metais išleidęs vieną sėkmingiausių savo albumų dainininkas džiaugėsi, kad „Floating to You” kelionių dvasia jam padėjo ruoštis šiam grandioziniam šou, kuriame kartu su jubiliatu scenoje pasirodė Giedrė iš „Empti”, Pushaz iš „G&G”, Donatas Montvydas, Monika Linkytė, Kauno valstybinio muzikinio teatro šokėjai ir daugelis kitų garsių šalies muzikantų.

Atlikėjo koncertą įamžino LRT televizija.

Jubiliejinis L. Adomaičio koncertas - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (104)