Tiesa, improvizacijų teatro meistrai dar prieš kelionę susidūrė su netikėtais išbandymais. Su A. Bružu ir K. Glušajevu į muzikinę kelionę turėjo leistis Šarūnas Datenis. Tačiau oro uoste paaiškėjo, kad jis turi asmens tapatybės kortelę, bet ne pasą, be kurio į Turkiją skristi negalima.

"Skambinome penktą valandą ryto kitam "Eilinio elito" grupės nariui Martynui, kuris tuoj pat pabudo, apsirengė ir atvyko su pasu, - pasakojo A. Bružas. - Mūsų aktoriai kartais leidžiasi į visiškas aferas ir kvailystes, nebijodami jokių replikų. Kaip greitojo reagavimo būrys. Bet kada gali vienas už kitą pastovėti."

"Man dar kol kas sunku kalbėti, vis dar esu afekto būsenoje, - juokėsi iš lėktuvo išlipęs Martynas. - Improvizuoti man patinka, bet taip improvizuoti dažnai tikrai nereikia. Mane tiesiog ištraukė iš lovos."

"Mūsų baterijos po kelionės šiek tiek pasėdo. Bet tai normalu, šįryt kėlėmės trečią valandą nakties. Iš Vilniaus skridome į Turkiją ir iš ten - atgal į Vilnių. Pirmą kartą Lietuvos ir pasaulio istorijoje surengėme improvizacinius spektaklius 10 kilometrų aukštyje. Lėktuve DELFI visus mūsų pasirodymus filmavo, todėl bus galima viską pamatyti internetiniame portale, - pasakojo iš lėktuvo išlipęs A. Bružas. - Bet galiu pasakyti, kad mes esame eilinė elitinė Lietuvos grupė, kuri yra pasiekusi tokį lygį, kad jai nereikia repetuoti. Kaip ir daugeliui šalies grupių. Galima kurti ir improvizuoti tiesiog scenoje išgirdus dainos pavadinimą ir muzikos žanrą."

Kad lėktuve nesitikėjo išvysti tokio reginio, DELFI prisipažino ir patys keleiviai. "Kol neįlipome į lėktuvą, nežinojome, kad mums aktoriai parodys spektaklį. Tačiau buvo labai įdomu. Visiems žmonėms labai patiko. Gaila, kad aktoriai už tai nerinko pinigų - tikrai būtume nepagailėję už nuostabius spektaklius", - DELFI pasakojo išskirtinio reginio liudininkais tapę keleiviai.

"Eilinio elito" aktoriai, paklausti, kodėl savo premjeriniam pasirodymui pasirinko lėktuvą, A. Bružas sakė, kad improvizacijos žanro ribas panoro išplėsti iki 10 kilometrų aukščio.

"Mėgstame žaisti. Šįkart pažaidėme šiek tiek aukščiau. Manau, kad mums pavyko šis kūrybinis chuliganiškas intarpas į tai, ką mes darome profesionalioje scenoje", - teigė aktorius.

Jį papildydamas kolega K. Glušajevas pabrėžė, kad lėktuvas - tikrai ne pirma netradicinė vieta, kur "Kito kampo" aktoriai yra surengę improvizuotus spektaklius.

"Galime kalbėti ir apie interjerus, ir apie eksterjerus. Vaidinome ir atvirose erdvėse, privačių namų kiemuose, prie upės. Žinoma, improvizuoti 10 kilometrų aukštyje buvo keisčiausia, - prisipažino K. Glušajevas. - Toliau taikysime į povandenines plotmes. Dar niekas neimprovizavo tarpekliuose, kalnuose, ant Everesto."

A. Bružas prisipažino, kad improvizuoti lėktuve nebuvo lengva. Trikdė pašaliniai garsai. O ir vietos buvo mažoka. "Be to, vaidinti tiesiai prieš žiūrovą, kur vyksta gyva energetinė cirkuliacija, išties sudėtinga. Bet manau, kad mums užmegzti kontaktą pavyko. Visi iš lėktuvo išlipo su šypsenomis. Jei ir nesišypsojo, tai turbūt dėl to, kad ne visi viską girdėjo", - sakė keleiviams per stiuardesių garsiakalbius dainavęs A. Bružas.

Po skrydžio "Eilinio elito" nariai sėdo į jų laukusį limuziną bei išdūmė - kas dirbti, kas pamiegoti.

Ši neįprasta išvyka į Turkiją yra susibūrusio muzikinio projekto "Eilinis elitas" premjera, kurios video reportažų ciklą neilgtrukus turės išskirtinę galimybę išvysti DELFI skaitytojai. Muzikinį pasirodymą scenoje aktoriai artimiausiu metu kurs spalio 3 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)