Spalio 1 dieną linksmaisiais scenos chuliganais vadinami "biplanai" švenčia savo 17-ąjį kūrybinės veiklos gimtadienį. Prieš pat šventę grupės nariai lankėsi Kijeve, kur ne tik koncertavo, bet ir pristatinėjo naujausią savo albumą "Plius/Minus". Rusišką naujo vaizdo klipo versiją muzikantai pristatė Ukrainos televizijoje. Jis šiuo metu jau turėtų suktis ir vietos radijo stotyse, ir muzikiniuose kanaluose.

Pirmadienį vakare, ką tik grįžusi iš Ukrainos, grupė kartu su gausia kūrybine grupe paminėjo ir titulinės šio albumo dainos vaizdo klipo premjerą. Lietuvišką ir rusišką vaizdo klipus dainai „Plius/Minus“ jau galima peržiūrėti internete. Naują albumą, kurį išleido kartu su kompanija M.P.3, spalio pradžioje grupė taip pat pristatys koncertais Maskvos ir Sankt Peterburgo klubuose.

Lietuviškas dainos "Plius/Minus" vaizdo klipas:

Biplanai Kijeve spėjo ir pailsėti. Laisvalaikiu jie sudalyvavo fotosesijoje, meno parodoje, apžiūrėjo naktinį miestą. Muzikantai su savimi atvežė ir lauktuvių – melionų ir rūkyto sūrio. Kijeve muzikantai taip pat grojo Lietuvos ambasados priėmime, skirtame ambasados Kijeve dvidešimtmečiui.

Grupės fotodienoraštis - DELFI nuotraukų albume:

„Kūrėme vaizdo klipą dainai „Plius/Minus“, tačiau gavosi vien tik pliusas“, – įsitikinęs „Biplan lyderis Maksas Melmanas. „Dėkojame visai kūrybinei komandai už aktyvumą, entuziazmą ir didelį indėlį į šį darbą“.

Į pristatymą iš Minsko atvyko ir vaizdo klipų režisierius Matvejus Saburovas, savo karjeroje dirbęs ir su garsiausia Baltarusijos grupe „Lyapis Trubetskoy“, kuri spalio pabaigoje koncertuos Vilniaus „Pramogų arenoje“. Tai buvo pirmas režisieriaus darbas su lietuviais ir šiuo bendradarbiavimu jis liko labai patenkintas. „Tai buvo bene lengviausiai nufilmuotas mano klipas. Dirbti prie jo suteikė daug malonumo. Visa komanda buvo tiesiog puiki!“, – pagyrų negailėjo režisierius, pabrėžęs, kad Lietuvoje visa organizacija buvo sklandesnė, paprastesnė ir efektyvesnė nei Baltarusijoje.

"Mes norėjome režisieriaus, kuris būtų kito mąstymo ir mentaliteto. Lietuvoje tokio klipo nepadarytume. Nes čia žmonės kitaip mąsto. Ne blogiau, ne geriau, bet kitaip", - DELFI sakė M. Melmanas.

Uždara naujausio "Biplan" vaizdo klipo peržiūra - DELFI galerijoje:

1995 metų spalio 1 dieną susikūrę "biplanai" per 17 veiklos metų dalyvavo tokiuose Lietuvos bei užsienio festivaliuose, kaip “Roko maršas” (Vilnius, Kaunas, Klaipėda), “Grenstage” (Estija), “Maxidrom” (Rusija), “RockKijev”, “New Europe” (Ukraina), “Crosing bridges festival” (Albanija) “Rok protiv narkotikov” (Kaliningradas), “Rudstock” (Rudiškės), “Fiz music show” (Vilnius) ir kt.

Naujas rusiškas „Biplan“ albumas išleistas po vienuolikos metų pertraukos. 1999 metais grupė išleido albumą „Blondinkam“, 2001 metais sekė darbas „V jazz’e tol’ko devuški“. Trečiojo albumo grupės gerbėjams NVS šalyse teko laukti daugiau kaip dešimt metų.

"Biplan" naujasis video klipas rusų kalba:

"Biplan" diskografijoje - šeši albumai: "Banzai" (1997 m.), "Braškės" (1998 m.), "Blondinkam" (1999 m. išleistas tik Rusijoje), "Jazz'e tik merginos" (2000 m.), "V jazz’e tolko devuški" (2001 m. išleistas tik Rusijoje), "Chuligans (2005 m.), "Nuodai. P. S. Lyg paskutinį kartą" (2009 m.).

Singlai: "Blondinėms" (1998 m.), "Šypsenos" (1999 m.). Radijo singlai: „Anzelmutė“ (2002 m.), „Sexodromai“ (su Tigra 2002 m.), „Aš nusikirpsiu trumpai plaukus“ (2003 m.), „Pusvalandis“ (2003 m.), „(Vatokieva) Kaip mes“ (2004 m.), „1005-B“ (su Svaru iš G&G Sindikato 2004 m.), „Šok ir nesustok“ (2005 m.), „Taxi“ (2005 m.), „Golden Boj“ (2006 m.), „Saulutė“ (2006 m.).

Šiemet kartu su muzikos agentūra M.P.3 „Biplan“ taip pat išleido savo lietuvišką EP „Meilė“ ir nufilmavo vaizdo klipą titulinei dainai „Meilė“ bei ArtG remiksui.

Rokeriai taip pat pelnė visą šūsnį muzikinių apdovanojimų. 1998 m. "Radiocentro" apdovanojimuose pripažinti geriausia roko grupe, geriausia metų grupe. Tais pačiais metais "Bravo" apdovanojimuose pelnė statulėlę už geriausią metų albumą. Vasaros maratono apdovanojimuose įvardinti geriausia pop grupe. 2002-aisiais "Radiocentro" apdovanojimuose vėl vainikuoti kaip geriausia metų roko grupė. "Agata" paskelbė grojamiausią metų dainą, kurią sukūrė "Biplan". 2004 metais rokeriai atsiėmė "Tango TV" statulėlę už geriausią video klipą. 2009 metais "Radiocentro" apdovanojimuose jie vėl pripažinti geriausia roko grupė. Tais pačiais metais "biplanų" daina pelnė "Agata" prizą už grojamiausią metų grupę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)