Šeštadienį „Biplan“ sugros solinį koncertą Kijevo klube „44“, o šio koncerto išvakarėse lankėsi radijo ir TV stotyse pristatydami savo naują rusišką radijo singlą – titulinį naujojo albumo kūrinį „Plius/Minus“.

„Džiaugiamės proga, kuri čia mus sukvietė – dvidešimt metų oficialios Lietuvos ir Ukrainos draugystės“, – koncerto metu publikai sakė „Biplan“ vokalistas Maksas Melmanas. „Mylime Ukrainą, turime čia daug draugų. Ypač smagu Kijeve būti pavasarį, kai Chreščiatike žydi kaštonai. Ir visuomet žinome, kad jei čia atvyksime į Lietuvos ambasadą, mus sutiks šiltai ir jaukiai.“

Koncerte ambasadoje grojo ir didelis Lietuvos draugas, legendinis ukrainiečių gitaros virtuozas Enveras Izmaylovas, improvizacijoms pasirodymo metu prie savęs pakvietęs prisijungti ir „Biplan“ būgnininką Aleksandrą Kazakevičių.
Grupė "Biplan" lankėsi Kijeve

Šį savaitgalį išleidžiamas rusų kalbą įrašytas „Biplan“ albumas „Plius/Minus“ yra trečiasis grupės karjeroje, skirtas rusiškai rinkai. 2001 metais grupė išleido albumą „Blondinkam“, 2003 metais sekė darbas „V jazz'e tol'ko devuški“. Trečiojo albumo grupės gerbėjams NVS šalyse teko laukti beveik dešimt metų.

Albumo „Plius/Minus“ pristatymo koncerte Kijevo klube „44“ svečių teisėmis pasirodys ukrainiečių grupė „Drugies“.

Grupė „Biplan“ Ukrainoje išpopuliarėjo devyniasdešimtųjų pabaigoje, kai radijo ir TV eteryje nuskambėjo „S dobrym utrom“. Daina greitai išpopuliarėjo ir grupę galima buvo išvysti koncertuojant kartu su lyderiaujančiais posovietiniais muzikos atlikėjais, o buvusios SSRS šalių hitparadai lūžo nuo kūrinių „S dobrym utrom“, „Samolioty“, „Kinosny“, „Čiao Bambino“ ir „Ulybki“.

Šį pavasarį „biplanai“ jau lankėsi Kijeve ir koncertavo palaikydami lietuviško filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ (ukrainietiškai – „Gariače serce“) premjerą Ukrainoje.

Prisegtose iliustracijose: „Biplan“ kartu su gitaristu Enveru Izmaylovu Lietuvos ambasadoje (M.P.3 nuotr.).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)