"Kol kas negaliu sakyti, kad paraiškų sulaukta ypatingai daug. Tačiau gausiai apie nacionalinę atranką teiraujasi tiek vietiniai atlikėjai, neturintys dainų, tiek užsieniečiai kompozitoriai, neturintys, kas galėtų atlikti jų kūrinius", - DELFI pasakojo A. Giržadas.

Pasiūlė pasaulinę žvaigždę

Vyriausiasis LRT prodiuseris išdavė, kad Lietuvos nacionalinės "Eurovizijos" rengėjai sulaukė labai intriguojančio ir įdomaus pasiūlymo.

"Buvo atvejis, kai mums viena užsienio agentūra pasiūlė britų roko legendą Chrisą Normaną. Užsienio agentai teiravosi, ar nenorėtume, kad šis atlikėjas padainuotų už Lietuvą „Eurovizijoje“. Nes kaip tik tuo metu jis turi koncertų turą Europoje. Todėl jei mus tai domintų, galėtume aptarti sąlygas. Žinoma, padainuotų už pinigus, ne už ačiū, - šypsojosi apie netikėtą pasiūlymą pasakodamas A. Giržadas. - Tačiau teko mandagiai padėkoti ir atsisakyti. Gal ir labai norėtume, bet pagal mūsų taisykles, Lietuvai atstovaujantis dainininkas turėtų būti mūsų šalies pilietis."

Viena populiariausių Ch.Normano dainų "Midnight Lady":

Daugiausia atlikėjų - be dainų

Tarp besidominčiųjų dalyvavimu „Eurovizijoje“ - ir gausus būrys muzikiniuose projektuose sublizgėjusių lietuvaičių. Kurie, anot A. Giržado, išgarsėjo su dainų perdirbiniais, o patys savų dainų kol kas neturi.

„Pastaraisiais metais turėjome daug dainavimo konkursų, todėl yra ir daug atlikėjų, kurie moka puikiai dainuoti „koverius“, bet yra šiek tiek našlaitukai, nes neturi įdirbio su vietos autoriais. Todėl ir savo kūrybos dainų nelabai turi. Visų jų taip pat labai laukiame. Jei jie bus perspektyvūs, tikrai jiems pasiūlysime kitų kompozitorių kūrinių. Tiesa, daugiausiai laisvų dainų turėsime būtent užsienio kompozitorių, o laisvų atlikėjų – lietuvaičių", - sakė A. Giržadas, raginantis autorių bei dainininkų nelaukti paskutinės dienos teikiant paraišką dėl dalyvavimo "Eurovizijoje".

Pavardes vyriausiasis LRT prodiuseris pažadėjo atskleisti tik po to, kai oficialiai baigsis paraiškų teikimas. "Žinote, kaip būna, tai kas gauna pasiūlymą plaukti laivu ar šeimyniniai planai pasikeičia", - sakė jis.

Pasikeitė taisyklės

Primename, kad šiais metais nacionalinė „Eurovizijos“ atranka prasidėjo keliais mėnesiais anksčiau, nei paprastai. Norintieji dalyvauti konkurse, paraiškas gali teikti iki spalio 1-os dienos.

Šiais metais vis dar galioja tvarka, kai atlikėjas „Eurovizijai“ gali pasiūlyti savos kūrybos ar pasirinkto kompozitoriaus sukurtą, bet jo paties atliekamą dainą. Tačiau įvesta ir kelias naujovių. Viena jų – konkurso atrankoje gali dalyvaut ir kompozitoriai, parašę „eurovizinę“ dainą, bet neturintys, kas ją galėtų atlikti. „Eurovizijos“ atrankoje gali dalyvauti ir atlikėjai, neturintys „eurovizinio“ kūrinio. Tokia praktika taikoma daugelyje didžiųjų Europos šalių, kai atskirai išrenkama daina bei ją atliksiantis dainininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (117)