Grupės pirminės užuomazgos siekia gerus tris metus atgal. Apie diskžokėjo ir būgnininko muzikinį tandemą pirmasis prašneko Josh‘as, tačiau dėl abiejų vyrukų užimtumo šis reikalas buvo atidėtas į šalį. Tik vėliau pats DJ Mamania gavo pasiūlymą suregzti neeilinį muzikinį projektą viename iš Vilniaus muzikinių klubų, taip atgaivindamas „Yoko Mono“ idėją ir duodamas startą šiai grupei.

„Su Josho profesionalumu tikrai pamaniau, kad nepasišiukšlinsime. Vos po dviejų repeticijų pamatėme, kad viskas gali tikrai neblogai atrodyti ir kas svarbiausia – skambėti“ – apie kolektyvo pirmus susibūrimus šneka DJ Mamania.

Patys dueto nariai neslepia, jog čia nepaaiškinamu būdu įpinta J. Lenono našlė Yoko Ono, o štai antrąją pavadinimo dalį „Mono“ apibrėžia Josho būgnai, kurie skamba mono garsu.

Hiphopo subkultūros įkvėptas DJ Mamania ir roko muzikos fanas Joshas nevengia šiuos muzikinius stilius supinti į vientisą vakarėlio mišinį, drauge pajungdami visiem gerai žinomus hitus. „Yoko Mono muzikinis stilius – šokiai. Kūriniai, kuriuos naudojame išjudina kiekvieną šokių aikštelės dalyvį. Svarbus momentas – grojimo technikos, kurias gan nelengva suderinti, tačiau rezultatas stulbinantis. Įprasta šokių aikštelės muzika suskamba daug stipresniu prieskoniu”, - mintimis dalinasi DJ Mamania.

Niekada nesikartojantys ir išradingumu trykštantys Yoko Mono nariai kiekvienam pasirodymui sukurpia vis skirtingą dainų sąrašą, o taip pat nevengia pasikviesti svečią, kuris užima vietą prie mikrofono. Todėl tiek originalūs kūriniai, tiek koveriai suskamba daug stipriau ir gyviau su Yoko Mono išskirtine aranžuote.

Tie, kurie praleido šį fenomenalų Lietuvos muzikinio pasaulio projektą, trumpą grupės grojamą stilių ir originalumu trykštančią energiją gali išvysti neseniai pasirodžiusiame video:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)