Šeštadienį vilniečiai ir miesto svečiai, tarp kurių šiomis dienomis yra muzikos industrijos atstovų iš Baltijos šalių, Jungtinės Karalystės, Rusijos ir kitur, galėjo rinktis tarp daugiau nei 20 skirtingų koncertų.

Vinco Kudirkos aikštėje ilgai lauką pasirodymą surengė atsikūrusi post-džiazo grupė „InSearch“, laikoma viena kūrybiškiausių ir kartu profesionaliausių jaunosios kartos grupių Lietuvoje. Prie jos prisijungus vokalistui Jurgiui Baltrušaičiui (anksčiau dainavęs grupėje „Caramel Members“, šiuo metu jis taip pat dainuoja „Freaks on Floor“ kaip pritariantis vokalistas) ir naujam bosistui, taip pat grupėje BIX gitara grojančiam muzikos mokslų daktarui Tadui Žukauskui „InSearch“ atsinaujino iš esmės.

Naujosios jų dainos – arčiau roko, toliau džiazo, bet vis dar tokios pat su niekuo Lietuvoje nepalyginamos ir daugelį labiau patyrusių grupių jau dabar keliomis galvomis lenkiančios. Kol kas vaikinai turi negausią, vos kiek ilgesnę nei pusvalandis programą, tad jų solinių koncertų gali reikėtų šiek tiek luktelti. Tačiau prisistatymas sostinės publikai šeštadienį buvo neabejotinai pavykęs ir paskatinęs tų koncertų laukti dar labiau.

Kudirkos aikštės scenoje tą vakarą kokybės kartelė buvo iškelta labai aukštai. Vėliau į sceną lipę „Liverpool“ bendruomenės numylėtiniai vilniečiai prog-rokeriai „Garbanotas Bosistas“, balkaniškieji „Banda Dzeta“ ir bene brandžiausia indie grupė Lietuvoje šiauliečiai „Colours of Bubbles“ nepaliko abejonių. Dar per „InSearch“ pasirodymą prasidėjęs nesmarkus, tačiau visą vakarą nenustojęs lietus buvo per menka priežastis publikai nesimėgauti muzika.

Lukiškių aikštės scena tapo erdve jaunesnėms ir mažiau patyrusioms, tačiau dėl to ne mažiau įdomioms grupėms. Vakarą pradėjo šokių roką kuriantys „Kazam“ ir funk/disco atstovai „Fun Clock“. Šioje scenoje grojo ir svečiai iš Gruzijos, grupė „SvanSikh“.

Vieną labiausiai lauktų pasirodymų surengė retai koncertuojantis electro/soul projektas „Muse IQ“, su jos lyderiu, pernai „Eurovizijos“ atrankoje išgarsėjusiu „Beissoul“. Pasipuošęs fraku jis atrodė tarsi būtų jaunesnysis tuo pat metu Katedros aikštėje grojusiųjų latvių „Instrumenti“ brolis.

Pačioje mažiausioje ir labiausiai žiūrovų apgaubtoje Nacionalinio dramos teatro nišoje koncertus surengė publikos itin mylimas naujojo folkloro duetas „Kamanių šilelis“, šiemet daugybę koncertų surengęs, Muzikos savaitės atidaryme taip pat grojęs Markas Palubenka bei roko grupės „Alive Way“ ir „The Perfect Pill“.

Vėliau koncertai persikėlė į klubus. Išskirtinai avangardinės muzikos vakaras laukė „Soul Box“ svečių, kur savo naujausią muzikos-poezijos performansą pristatė dabar dviejų muzikantų ir vizualizacijų meistro projektas „AVaspo“. Juos pakeitė nu-džiazo trio „Sheep Got Waxed“, savo itin greitomis ir kreivomis kompozicijomis sulaukęs vien gerų įvertinimų ir dar daugiau užkulisinių kalbų, kad šie vaikinai į priekį žengs toli.

Vėliau linksmybėmis „Soul Box'e“ rūpinosi į Lietuvą specialiai muzikos savaitei atvykusių žurnalo „Vice“ atstovai, surengę savo muzikantų vakarėlį. Tiems, kuriems gyvos muzikos dar buvo negana, ją išgirsti galėjo kituose sostinės klubuose, kuriuose taip pavyko Muzikos savaitės renginiai. „Tamstos“ programoje buvo įrašytos „Second Riot“, „My Favourite Gun“ ir „The Post“ vardai, o „Lofto“ - „Ni&Co“, „Me and My Monkey“, „Gerai Gerai & Miss Sheep“ ir „Dee & Kamy“.

Renginio akimirkos - nuotraukų albume:

Sekmadienį vyksta baigiamoji Vilniaus muzikos savaitės diena. Koncertų nebus tiek daug, kaip penktadienį ar šeštadienį, tačiau iš ko rinktis publika tikrai turės:

Koncertai Vinco Kudirkos aikštėje:

17:00 Attitude (rock)
18:00 Mimicry / EST (electronic party)
19:00 Mark Fiction (indie rock)
20:00 Bekešo vilkai (funk / acid jazz)

Koncertai Lukiškių aikštėje
17:00 Troitsa / BY (ethno-fusion / folk / acoustic)
18:00 Pievos (pop / folk / rock)
19:00 Arbata (indie rock)
20:00 Merlin (alternative rock)

Koncerai Nacionalinio dramos teatro nišoje:
17:00 Ai, šiaip bičiukai (experimental rock'n'roll)
18:00 Swing Zippers (gipsy jazz)
19:00 Volumetears (soul / jazz / experimental)
20:00 Shamanna Bug (indie pop)

Koncertas Katedros aikštėje:
19:30 „Vilnius Music Week 2012“ festivalio finaliniai akordai / TV3 jubiliejinio, 20-ojo sezono atidarymas