Penktadienio vakare „Sostinės dienų“ pradžią pačioje sostinės širdyje – Katedros aikštėje – paskelbė didžiausias Baltijos šalyse vandens fontanų ir šviesų spektaklis, roko grupės "Freaks on Floor" pasirodymas. Po muzikantų paskelbto "Sostinės dienų" starto toje pačioje scenoje "Anties" lyderiui Algirdui Kaušpėdui įteiktas Vilniaus miesto garbės piliečio apdovanojimas. Iškart po apdovanojimo ceremonijos susirinkusiuosius pradžiugino muzikinis fontanų ir šviesų šou.

Minėtasis šou gimė pernai kaimyninėje Latvijoje ir iškart tapo lankomiausiu objektu kasmetiniame šviesos festivalyje „Šviečia Ryga”, kur jį su ovacijomis sutiko per 30 tūkstančių žiūrovų.

Vandens ir šviesos spektaklis – tai šventė visai šeimai, o siužetas – smagi kelionė po spalvingą muzikos pasaulį, lydima klasikos šedevrų, populiariosios ir roko muzikos skambesio.

Vandens srovė šiuolaikinių technologijų pagalba reguliuoja multimedijos įrenginius, tad pastatymo muzikinių stilių fragmentų įvairovę papildė vaizdo projekcija, pusšimčio diodinių prožektorių šviesa, o maksimalus vandens srovės aukštis siekė net 30 metrų. Šiam fontanų šou prireikė net 15 kubinių metrų vandens.

Specialiu vandens fontanų pasirodymo akcentu, skirtu „Sostinės dienoms”, tapo vandens ir šviesų šokis pagal Vytauto Kernagio įdainuotą dainą apie „karališkąjį miestą” Vilnių bei ją palydinčią video projekciją su sostinės vaizdais.

Atidarymui skirtas fontanų ir šviesų šou pradėjo ir didžiųjų Katedros aikštės koncertų maratoną, kurio metu muzikinėje scenoje pasirodymus surengė garsios lietuvių bei užsienio atlikėjų grupės: lietuvių „Freaks on Floor”, „Jazzu & Leon Somov”, latvių „Instrumenti” ir britų „Dirty Vegas” ir „Chicane”.

"Mums šiemet pavyko sukurti subalansuotą programą, kurioje yra ne tik tradiciniai renginiai, pamėgti daugelio vilniečių, miesto svečių, bet ir naujovių. Viena iš naujienų - didžiajame „Sostinės dienų“ atidarymo koncerte Katedros aikštėje numatomas įspūdingas vandens fontanų šou, skirtas specialiai Vilniui", - kalbėjo "Vilniaus festivalių" direktorius Remigijus Merkelys.

Dar viena "Sostinės dienų" naujovė - pirmą kartą Lietuvoje organizuojama tarptautinė muzikos savaitė "Vilnius Music Week 2012". Ji pristato perspektyviausius šiandienos muzikos atlikėjus, kurių klausysis ne tik šventės žiūrovai, bet ir užsienio festivalių organizatoriai, prodiuseriai bei muzikos leidėjai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)