Kaune atlikėjas pasirodys jau šį penktadienį, rugpjūčio 31 dieną nuo 20 val. „Yzy“ baro terasoje (Vilniaus g. 19), o rugsėjo 1 dieną, šeštadienį koncertuos „Sostinės dienose“, scenoje prie Dramos teatro (12 val.). Vakare nuo 21 val. Peter J Birch surengs papildomą pasirodymą sostinės „Cafe de Paris“ (Didžioji g. 1).

Jo tikrasis vardas – Piotr Jan Brzeziński. Muzikantas iki šiol gyvena Volove (Wołów), mažame Žemutinės Silezijos miestelyje, o studijuoja - Vroclave. Dar būdamas abiturientas jaunasis talentas išgarsėjo visoje Lenkijoje, dalyvavo “Heineken Open’er 2011” festivalyje, o savo mieste buvo išrinktas Metų žmogumi. Jo muzika – tai indie folk plačiąja prasme, o kaip jį įtakojusius atlikėjus jis pirmiausia mini Bon Iver, Damien Rice, Rocky Votolato ir Damien Jurado.

Peter J. Birch sąskaitoje – ne tik debiutinis EP anglų kalba “In My Island”, po kurio šis 20 metų atlikėjas bei dainų autorius kritikų tapo lyginamas su Eddie Vedder, Jose Gonzales ir Thom Yorke. Šį rudenį Peter J. Birch ilgame koncertiniame ture nuo Rygos iki Prahos pristatinėja būsimo albumo dainas.

Lenkijoje Peter J. Birch vardą išgarsino jau pirmoji daina “Morning Bird”, kurią su dideliu malonumu grojo didžiausia alternatyvinė šalies stotis “Trójka”. Atlikėjas jau koncertavo su Czesław Śpiewa iš Danijos, Iowa Super Soccer iš Lenkijos, čekų grupe Please The Trees Ispanijos itale Lonely Drifter Karen bei Halla Nordfjord ir ET Tumason iš Islandijos. Ar net žinomu Lenkijos džiazo muzikantu Lechu Janerka.

Peter J. Birch:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)