„Apsidžiaugėme sužinoję apie pirmąjį tokį muzikinį įvykį Lietuvoje ir noriai tapome „Vilnius Music Week 2012“ dalimi. Vietos atlikėjų kūryba mums labai brangi, todėl turime padėti jiems surasti savo klausytojus ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų. Esame pasiruošę filmuoti festivalio svečius ir sėkmingai tęsti aktualios muzikos meteorologiją“, - sakė „Vilnius Temperature“ vadybininkas Martynas Butkevičius.

Pirmąjį vaizdo klipą „Vilnius Temperature“ internete paviešino praėjusią vasarą, termometrui rodant 22 laipsnius šilumos. Debiutuota tyliai - taip, kad sužinotų tik artimiausi draugai ir pačios nufilmuotos grupės „Electric Lady“ gerbėjai.

“Tačiau klipas po klipo, nuorodos nuo „sienos“ prie „sienos“, ir nejučia viskas sprogo. Skaičiai neleis sumeluoti: šiuo metu YouTube.com/VilniusTemperature turi per 2260 prenumeratorių, kanale įkelta daugybė skirtingų muzikantų vaizdo klipai, kurių bendras peržiūrų skaičius viršija 730 tūkst. Įdėjus naują klipą „Facebook“ sujuda taip, kad apie jį sužino maždaug 20 tūkst. socialinio tinklo gyventojų”, - teigė M.Butkevičius.

Iš pradžių filmavę vien vietos grupes, dabar jie savo sąskaitoje turi sukaupę ir Vilniuje viešėjusių užsienio muzikantų klipus. Specialiai projektui „Vilnius Temperature“ akustinius kūrinius atliko islandai „Gus Gus“, „SunSay“ iš Ukrainos, britas Denisas Jonesas, amerikietis Ryanas Karazija, šiuo metu gyvenantis Islandijoje ir ten įkūręs muzikos projektą „Low Roar“, olandas Benny Sings, rokeriai iš Velso „Dirty Goods“, estai „Zebra Island“ ir kiti.

Šiuo metu, be būrio savanoriškai prie projekto dirbančių pagalbininkų, „Vilnius Temperature“ kuria keturi vaikinai: Saulius Baradinskas, Andrius Januta, Edgaras Kordiukovas ir M.Butkevičius.

Atėjus Martynui, prasidėjo naujas etapas – „Vilnius Temperature On Stage“. Vaikinai pradėjo organizuoti nemokamus savo nufilmuotų muzikantų koncertus. Lig šiol sostinės temperatūros svyravimus scenoje matavo bliuzrokeriai „Garbanotas Bosistas“, iškalbingasis Markas Palubenka, indie roko grupė „Colours Of Bubbles“, intelektualieji „Fusedmarc“, džiazo be standartų kūrėjai „Sheep Got Waxed“, elektroninės muzikos pasididžiavimas „Golden Parazyth“, funk acid jazz grupė „Bekešo vilkai“ ir kt. „Vilnius Music Week 2012“ festivalyje visi jie surengs savo pasirodymus viešose erdvėse ir klubuose.

Taip pat numatyti grupių „Freaks On Floor“, „Instrumenti“,„Dee & Kamy“, „Mark Fiction“, „Gerai Gerai & Miss Sheep“, „Rasabasa“, „NI&Co“, „Banda Dzeta“, „AVaspo“, „Karma“, „MuseIQ“ ir daugelio kitų koncertai.

Gyvos muzikos koncertai „Vilnius Temperature“ įkvėpė tolimesniems kūrybiniams projektams. Kalbama, kad jau visai netrukus vietos atlikėjų kūrybą kompanija padės skleisti radijo bangomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)