Tai vienas seniausių Baltijos šalyse organizuojamų festivalių po atviru dangumi ir didžiausias kasmetinis prigimtinės kultūros bei alternatyvios muzikos renginys Lietuvoje.

Net septyniose skirtingose festivalio erdvėse pirmąją festivalio "Mėnuo Juodaragis" dieną koncertavo koletyvai "Gyvata", "Ugniavijas", "Svjata Vatra, "Skylė", "Dakha Brakha", "Cruachan", "Driezhas, Benas Šarka "Kiaurai", "Sala", "Daina Dieva", "Oorchach", "Girnų giesmės", "Troum",
"Lapot".

Iš viso per tris dienas čia pasirodė kelios dešimtys užsienio (Italijos, Airijos, Ukrainos, Estijos, Rusijos, Lenkijos, Vokietijos, Vengrijos) kolektyvų ir Lietuvos grupių. Šeštadienį festivalio scenoje koncertavo Veronika Povilionienė su "Blezdinga" ir Lietuvos Kariuomenės orkestru,
"Žalvarinis", Andrius Mamontovas, Alina Orlova.

Kartu su post-folkloro, roko, alternatyvia, pasaulio muzika, speciali festivalio scena skirta ir folkloro kolektyvams, taip pat elektroninės ir avangardinės kūrybos gerbėjams.

Šiais metais Juodaragio tema - paukščiai, margaplunksniai sakmių pranašai. Todėl lankytojus skrydžiui įkvėpė ne tik Lietuvos aviacijos istorija, kurią atskleidė žinovai iš Kauno aerodromo ir Lietuvos aviacijos muziejaus. Buvo gaminami inkilai, skaitomos paskaitos ir rodomi filmai apie paukščius. Plačioje padangėje virš salos skraidė ne tik svajos, sapnai ir mintys, bet ir oreiviai. Jungtinėmis festivalio rengėjų ir Vilniaus oreivių asociacijos pastangomis virš Zarasų vyko pirmosios karšto oro balionų varžybos - taurė "Tarp dangaus ir ežerų".

Oro balionų pilotai renginio publikai šeštadienį surengė efektingą naktinį muzikos ir šviesos spektaklį. Oro stichija buvo tyrinėjama ir įvairiais kitais skraidančiais įrengimais, parasparniais, lėktuvėliais ir kt.

Tradiciškai, daugiasluoksniame festivalyje vyko ir įvairios paskaitos, vakaronės, senosios apeigos, meninių, dokumentinių ir animacinių filmų seansai, meno parodos, vaidinimai, ekologinės akcijos, pažintiniai žygiai po apylinkes, sporto varžybos, bei tautiniai žaidimai.

Ąžuolų ir pušų paunksnėje liepsnojo aukuras ir laužai, įsikūrė palapinių miestelis ir gausus tradicinių amatų kiemas su mokomaisiais būreliais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)