„Mark Fiction“ yra naujas vardas Lietuvos muzikos scenoje, tačiau trys iš keturių grupės narių – vokalistas ir gitaristas Žilvinas Sebeika, gitaristas Genadijus Smertjevas ir būgnininkas Mikas Dulevičius – 2007-2010 m. grojo vienoje svarbiausių šalies indie muzikos grupių „Flamingo“.

Kaip „Mark Fiction“ jie startavo šių metų kovą ir nuo tada yra surengę tik keletą koncertų. Šis vakaras „Jack Daniel's Studio No. 7“ buvo viena retų grupių pamatyti grupę pristatant savo kūrybą. Be to, kaip ir visi šios serijos renginiai, koncertas buvo nemokamas.

Neužmiršo ir „Flamingo“ kūrinių

„Ačiū, kad atėjote čia, o ne į kitą šiandien vykstantį koncertą“, - prieš pirmąjį kūrinį juokavo grupės vokalistas Ž. Sebeika ir padėkojo „Jack Daniel's“ už galimybę pristatyti savo muziką.

Koncerte grupė sugrojo beveik visas dainas iš būsimo, jau įrašyto, bet dar neišleisto albumo „Masquerade“. Tarp jų buvo publikai jau pažįstami internetiniai singlai „Perfect Song“, „Time Sense“ bei „I Hope That You Can Run Fast“ - pirmoji grupės daina, kuriai nufilmuotas profesionalus vaizdo klipas.

Nors „Mark Fiction“ pristato save kaip atskirą grupę, nei seniau buvusieji „Flamingo“, muzikantai neatsisakė populiariausių dainų iš praėjusio etapo: tą vakarą Vienuolyno kieme skambėjo senieji „Flamingo“ hitai „Stargazing“ ir „Fluster“.

Atlikusi beveik valandos ilgio programą grupė iš karto, net nenulipusi nuo scenos, iš publikos sulaukė gausių prašymų pakartoti. Tada, jau sutemus, „Mark Fiction“ sugrojo finalinę savo dainą „Song to Forsake“ ir taip užbaigė tiek koncertą, tiek visą „Jack Daniel's Studio No. 7“ koncertų ciklą.

„Mes nesiekiame kurti muzikos, pagal kurią žmonės šoktų. Pagrindinis dalykas yra jausmas, kuriuo tu koncertuose daliniesi. Ir šiandien ryšys su publika, gerumas, kurį skleidėme mes, ir kurį gavome atgal, buvo išskirtinis“, - po koncerto džiaugėsi „Mark Fiction“ gitaristas Genadijus Smertjevas.

Nemano, kad konkuravo su Gaga dėl žiūrovų

Į faktą, jog tuo pat metu, vos už kelių kilometrų koncertavo viena didžiausių šiandienos pop žvaigždžių Lady Gaga, grupė žiūrėjo ramiai.

„Nemanau, kad konkuravome su ja dėl žiūrovų. Per daug skirtingi žmonės ėjo į tą koncertą, ir į mūsų“, - teigė „Mark Fiction“ vokalistas ir gitaristas Ž. Sebeika.

„Džiaugiuosi, kad Lady Gaga atvažiavo į Lietuvą, nes kuo daugiau tokio lygio muzikantų atvažiuos, tuo greičiau Lietuva bus ištraukta iš muzikos provincijos, mes nebūsime užmiršti pasaulyje“, - buvo įsitikinęs G. Smertjevas.

Po šio koncerto „Mark Fiction“ daro pusantros savaitės pertrauką ir į sceną sugrįš pačioje rugsėjo pradžioje. Rugsėjo 1-ąją grupės koncertuos gimtuosiuose Anykščiuose, o kitą dieną, rugsėjo 2-ąją „Mark Fiction“ dalyvaus pirmą kartą Lietuvoje vyksiančioje Vilniaus muzikos savaitėje „Vilnius Music Week 2012“.

Rudenį grupė planuoja ir pagaliau pristatyti jau praėjusių metų pabaigoje įrašytą, tačiau lig šiol neišleistą savo debiutinį albumą.

„Studio No. 7” gali tęstis ir ateityje

„Jack Daniel's Studio No. 7“ yra legendinio viskio gamintojos, kompanijos „Jack Daniel's“ inicijuotas koncertų ciklas, skirtas palaikyti alternatyvią muziką kuriančias vietines grupes ir atlikėjus. Skirtinguose pasaulio miestuose vykstantis renginys šiemet buvo atkeliavęs į Lietuvą.

Nuo gegužės 29-osios iki šio antradienio vakaro Vienuolyno kieme iš viso įvyko visi septyni planuoti koncertai. Juose pasirodė kylančios ar jau išpopuliarėjusios Lietuvos alternatyvios muzikos grupės: „Deeper Upper“ ir „Without Letters“, Markas Palubenka, „Garbanotas bosistas“, „ReedNoBrass“, „Freaks On Floor“, „Colours of Bubbes“ ir jau minėti „Mark Fiction“.

Ar šis sėkmingai pasibaigęs, į kiekvieną koncertą didelį būrį vilniečių pritraukęs ciklas tęsis ateityje, kol kas atsakyti dar anksti, tačiau pagrindinis koncertų organizatorius Lietuvoje, grupės „Freaks On Floor“ ir projekto „Vilnius Temperature“ vadybininkas Martynas Butkevičius nuteikė optimistiškai:

„Kol kas dar anksti kalbėti apie tolesnius projekto planus, tačiau esame patenkinti, matydami, kaip koncertai vyko Lietuvoje. Dar kartą noriu padėkoti visiems atlikėjams ir partneriams, kurie padėjo įgyvendinti šį projektą.“, - patvirtino M. Butkevičius šiuo metu taip pat prisidedantis prie jau kitą savaitę prasidėsiančios „Vilniaus muzikos savaitės“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)