Šou Lady Gaga pradėjo nuo ypatingo komplimento mūsų šaliai. Tik užlipusi ant scenos atlikėja pareiškė: „Lietuva, jūs esate ateitis" („Lithuania, you are the future") ir 20 tūkst. žiūrovų miniai atliko vieną iš savo hitų „Born this way". Dainuodama pirmąjį kūrinį Lady Gaga dėvėjo blizgantį kostiumą, sukurdama kiek „psichodelinį" įvaizdį. Netrukus kostiumą ji pakeitė ir scenoje pasirodė vilkėdama suknele, kurios audinys primena silikoną.

Dainai „Bad Romance" atlikti Lady Gaga išsirinko trumputę skylėtą suknelę, o veidą pridengė kauke su ragais.

Susirinkusius klausytojus dainininkė nustebino tuo, kad aktyviai judėdama scenoje dainavo gyvai nepritrūkdama kvapo. Lady Gagos sukelta muzikinė audra girdėjosi net ir gana toli nuo Vingio parko nutolusiuose Vilniaus vietose.

Garsiai skambėjo Lietuvos vardas

Intarpuose tarp dainų Lady Gaga vis minėjo Lietuvos vardą ir itin noriai bendravo su publika, ragino kelti rankas į viršų ir linksmintis kartu. Didžioji dalis paklausė, tačiau itin garsiais plojimais popdievaitės neapdovanojo.

Prieš atlikdama hitą „Judas", Lady Gaga dar kartą kreipėsi į publiką, pareikšdama, kad nėra mūsų valdžios įrankis („I am not a creature of your government, Lithuania") ir toliau stebino žaibiškais sceninių drabužių keitimo įgūdžiais.

Kitas Lady Gagos kostiumas - juodas, kurį papildė kristalais nusagstyta kepurė. Taip pasidabinusi popdainininkė nutarė, kad metas scenoje ir parūkyti.

Prieš pamalonindama publiką daina „Telephone", į kurią įpynė ir Lietuvos vardą, Lady Gaga padėkojo, kad į koncertą atėjo 20 tūkstančių žmonių ir pridūrė, kad Lietuva - labai graži šalis.

Kitas šou elementas - tikras motociklas scenoje. Po jo sekė dar vienas „perliukas" - dvi dešimtys šokėjų kartu su Lady Gaga.

Aštrokais pasisakymais garsėjanti žvaigždė nevengė ir necenzūrinių žodžių. Mėgstamiausias - „f*ck" - į lietuvių kalbą verčiamas priklausomai nuo konteksto.

Video reportažas iš koncerto:


Skaitė gerbėjų laiškus ir matavosi dovanas

Per koncerto kulminaciją Lady Gaga išsitraukė gerbėjų laiškus ir garsiai visiems juos skaitė. Tada pademonstravo, ką gavo dovanų: lietuvišką trispalvę, juodą odinę liemenę ir baltos spalvos kelnaites.

„Esu laiminga, būdama čia, su jumis, fanais, kurie taip toli nuo mano namų", - darkart dėkojo ji ir pradėjo groti ant motociklo sumontuotu fortepijonu, atlikdama kūrinį apie princesės Dianos mirtį „Princess Die". Susižavėjusi atlikėjos talentu publika į viršų iškėlė žiebtuvėlius ir šviečiančius mobiliuosius telefonus.

Vieną iš gautų dovanų - Lietuvos vėliavą - Lady Gaga tuoj pat pritaikė kitam pasirodymui. Prieš pasigirstant „You and I" akordams į scenoje pasirodė trys gitaristai, o Lady Gaga ėmė mojuoti trispalve.

Scenoje vyko gėjų vestuvės

Dar vienas Lady Gagos numeris - homoseksualų tuoktuvės scenoje. Vienas vyras pasirodė pasidabinęs balta nuotakos suknele, kitas - solidžiu kostiumu. Gitaristui atiteko kunigo vaidmuo, o Lady Gaga pademonstravo mėsos suknią. Numeris baigėsi tragiškai - „nuotaka" nušovė „jaunikį".

Pasigirdus pirmiesiems „Pokerface" taktams, Vingio parke susirinkusi publika pašėlo: pradėjo dar aktyviau šokti, dainuoti kartu, o Lady Gaga buvo įkišta į gigantišką mėsmalę.

Šou tęsiamas pagal dainą „Alejandro" ir tuomet popdeivė kreipėsi į homoseksualiąją publikos dalį: „Kur mano draugai gėjai Lietuvoje? Myliu visus savo draugus gėjus."

Tuomet Lady Gaga netikėtai dingo nuo scenos ir dainą „Paparazzi" dainuoti pradėjo užkulisiuose - tuo metu jos veidą publika matė didžiuliame ekrane, pakibusiame virš pilies. Vėliau atlikėja pasirodė dar kartą pakeitusi aprangą. Šįkart akis džiugino elegantiškas juodas kostiumėlis.

Į sceną pasikvietė dešimtmetę

Baigdama koncertą Lady Gaga padėkojo lietuviams už įkvėpimą ir pridūrė, kad myli publiką taip pat, kaip ir jie ją. Ši, išgirdusi prisipažinimą, nenurimo ir iškvietė savo dievaitę į sceną darkart. Lady Gaga buvo tam puikiai pasiruošusi: pakilo į scenoje sumontuotą bokštą, pati užgrojo ir uždainavo. Tada vijurko greičiu vėl persirengė ir atliko kūrinį „On the Edge of Glory". Galiausiai savo šlove nutarė pasidalinti su jauna gerbėja, kurią pasikvietė ant scenos ir apkabino. Bandė ir pakalbinti, tačiau pasirodė, kad mergaitė angliškai nekalba. Pagyrusi išrinktąją už drąsą atskleidė savo kelią į šlovę.

Pasidalinusi gyvenimo paslaptimis, Lady Gaga pajuokavo, kad kai filmuoti vaizdeliai pasirodys internete, juos žiūrėti bus „f*cking epic" - išvertus į lietuvių kalba, neįtikėtinai įspūdinga.

„Kai buvau tavo amžiaus, grojau pianinu. Manęs pasiklausyti ateidavo penkiolika žmonių. Po to grojau tūkstančiams. Ar supranti angliškai? Ne? Tada aš kalbėsiu lietuviškai. Jūs turbūt taip pat nesuprantat lietuviškai.Bet kai pamatysit tai internete, tai bus topas!", - iš širdies kalbėjo Lady Gaga.

Ant scenos pakviesta mergaitė susitikimą su Lady Gaga greičiausiai prisimins visą gyvenimą, nes jai teko ne tik pabendrauti ir prisiliesti prie garsenybės, bet kartu šokti ir dainuoti.

DELFI skaitytojų užfiksuoti vaizdai iš koncerto:

Parką užtvindė gerokai prieš koncertą

Dar antradienio vidurdienį prie Vingio parko rinkosi ištikimiausi Lady Gagos gerbėjai. Likus gerai valandai iki renginio pradžios, ties įėjimu iš M. K. Čiurlionio gatvės, nusidriekė ilgiausia kelių šimtų metrų nekantraujančiųjų eilė. Didžioji dalis lietuvių - kuklūs. Eilėje trypčiojo vos keletas įdomiai išsipuošusių gerbėjų.

Į Vingio parką suplūdo kelios dešimtys tūkstančių amerikietės gerbėjų, kuriuos ji pati meiliai vadina „mažaisiais monstriukais“. Kol įspūdingo – 79 metrų pločio - scenoje pasirodė pati vakaro karalienė, žiūrovus apšildo britų roko grupė „The Darkness“ ir JAV diskžokėja Lady Starlight. Po šios dalies nusileido juoda uždanga - maždaug valandą laiko užtruko, kol scena paruošta Lady Gagai.

Susirinkusių klausytojų laukė ir didelė organizatorių staigmena: B ir C raidėmis pažymėti sektoriai sujungti ir virto viena didele zona. Visoje publikai skirtoje teritorijoje susirinko maždaug pusė tiek, kiek joje galėtų tilpti.

Į Vingio parką plūstantys gerbėjai:

Pasaulinės žvaigždės koncertas patraukė ir Lietuvos įžymybių dėmesį

Koncerto šurmulyje sutiktas Merūnas Vitulskis į kultinį renginį atėjo kartu su žmona Erika - abu kasdieniškai apsirengę, be jokių uoliems gerbėjams priklausančių atributų. Pora DELFI prisipažino nesantys patys didžiausi Lady Gagos gerbėjai ir tikrai nesiklauso dainininkės kompakto automobilyje, tačiau jiems smalsu pamatyti pasaulinio lygio atlikėjos pasirodymą.

Aktorius Eimutis Kvoščiauskas vylėsi, kad Lady Gaga lietuviškoje scenoje pateisins šou meistrės vardą. Šokėjas Naglis Bierancas į koncertą atėjo pamatyti, kaip atrodo tikrai profesionalus šou.

Didžiojo metų įvykio nepraleido ir verslininkai Visvaldas ir Irena Matijošaičiai, Saugirdas Vaitulionis, Justinas Jankevičius, Mantas Jankavičius.

Pasmalsauti atėjo ir aštriosios žurnalistikos ekspertė Rūta Janutienė. Renginiu susidomėjo ir lietuviškosios estrados primadona Irena Starošaitė. Lady Gagos pasirodymas sudomino ir aktorių Arūną Sakalauską.

Išvysti galingą šou panoro ir „orų mergaitė" Karolina Liukaitytė su savo naujuoju širdies draugu Arnu Jurskiu.

Dominykas Vaitiekūnas popdievaitės pasirodymą stebėjo su drauge, o Ingrida Martinkėnaite - su vyru. DELFI pakalbinta I. Martinkėnaitė labiausiai troško, kad Lady Gaga būtų nuoširdi ir nepakartotų ankstesnių, kitų Lietuvoje koncertavusių žvaigždžių klaidų, kaip, pavyzdžiui, pasisveikinant su mažos ir mažai kam žinomos šalies gyventojais sumaišomas valstybės pavadinimas. Ingrida, kaip ir Merūnas, nėra fanatiška Lady Gagos gerbėja, bet nuo draugų gavusi bilietus dovanų apsidžiaugė, nes nori pamatyti dar neregėto masto ir profesionalumo šou.

Vingio parke pasirodė ir prodiuseris, buvęs krepšininkas Rolandas Skaisgirys. Jam į parankę įsikibusi žingsiavo ir Rolando mylimoji Vaida Poderyte, šiuo metu besilaukianti poros pirmagimio.

Vingio parke antradienio vakarą buvo galima išvysti ir neseniai susižadėjusią Oksaną Pikul.

Kiek atokiau nuo liaudies koncertą stebėjo Egidijus Dragūnas su sūnumi ir dizaineriu Juozu Statkevičiumi. Dainininkas renginyje berniuką laikė ant rankų. Vyrams reginys patiko. Mados guru J. Statkevičius sakė, kad jam patiko ne tik amerikietės šou, bet ir kostiumai.

Lady Gaga Vilniaus oro uoste:

Pirmasis Lady Gagos koncertinis turas „Monster Ball Tour“ truko pusantrų metų atnešė dainininkei 227 milijonus JAV dolerių pelno. Jis pelnė pelningiausio debiutuojančios dainininkės turo vardą visoje muzikos istorijoje. Naujasis „The Born This Way Ball“ taip pat neabejotinai bus įrašytas į rekordų knygą. Lady Gaga naujausias šou keliauja per Aziją, Australiją, Europą, vėliau persikels per Atlantą ir tęsis Pietų Amerikoje, Afrikoje ir 2013-aisiais finišuos Šiaurės Amerikoje. Tiesa, kai kuriuose musulmoniškuose kraštuose jos šou buvo boikotuojami. Su maldomis amerikietę pasveikino Seulo tikintieji. Nuvilnijo protesto banga Filipinuose. Dėl jos koncerto kilo pasipiktinimas ir Pietų Korėjoje, kur ekscentriškosios atlikėjos koncertą buvo leista pamatyti tik pilnametystės sulaukusiems gerbėjams. O didžiausioje pasaulio musulmoniškoje valstybėje Indonezijoje Lady Gagos koncertas dėl protestų apskritai buvo atšauktas.

Lady Gagos koncertas Bulgarijoje:

Savo dainomis naujausiame koncertiniame ture Lady Gaga akcentuoja politines ir socialines temas, diskriminaciją, savimeilę ir valstybės kontrolę. Tačiau muzikos kritikai amerikietės dainas pasitiko su aplodismentais. Buvo užsimerkiama netgi prieš skeptikus, garsiai trimituojančius apie tai, jog Lady Gagos kūriniai ir agresyvokas sceninis įvaizdis buvo nukopijuotas nuo pop karalienės Madonnos. Dviejų pop deivių skandale į Lady Gagos pusę stojo netgi seras Eltonas Johnas.

Ekscentriškosios amerikietės muziką prieštaringai vertinantiems negerbėjams burnas galėtų užkimšti ir aktyvus palaikymas tokių klasikos žvaigždžių, kaip Placido Domingo. Garsiausias pasaulyje tenoras prisipažino esantis aistringas Lady Gagos gerbėjas.

Lietuvoje garsūs atlikėjai taip pat ne kartą yra garsiai išreiškę meilę šiai pasaulinio garso įžymybei. „30 sunkvežimių technikos, 6 dviaukščiai autobusai aptarnaujančio personalo. Didesnio šou Lietuva tikrai nematė, nepagailėkite tų pinigų ir ryt būkite ten, nes aš irgi būsiu ten. Šiandien pasijutau kaip mažas pilkas peliukas, prieš didelę didelę Gagą“, – socialiniame tinkle rašė Egidijus Dragūnas-Selas.

Turi nuotraukų iš šio koncerto? Siųsk jas el. pašto adresu pilieciai@delfi.lt, geriausių nuotraukų autoriams įteiksime mp3 grotuvus!

DELFI skaitytojų atsiųstas nuotraukas galite pamatyti ČIA.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1617)