Daugelio lietuviškų apdovanojimų laureatas ne į visus įvertinimus žiūri rimtai, ir tai – tik dar vienas įrodymas, kad Andrius Mamontovas – daugiau nei atlikėjas, daugiau nei roko žvaigždė. Beje, teatro spektakliams muziką kūręs A. Mamontovas išbandė ir aktoriaus profesiją – Eimunto Nekrošiaus režisuotame „Hamlete“ jam atiteko pagrindinė rolė, kurią gastrolių metu atliko šimtus kartų ir buvo puikiai įvertintas teatro kritikų visame pasaulyje.

2006-aisiais su „LT United“ A. Mamontovas spėjo sudalyvauti ir „Eurovizijoje“ – žinoma, šmaikščiai ir ironiškai, taip, kad Lietuvą tais metais įsiminė visi, žiūrėję didelio populiarumo sulaukiantį televizijos dainų konkursą.

Pastarasis, ilgą diskografijos sąrašą tęsiantis, solinis gimtadienį „Vasaros terasoje“ minėsiančio kūrėjo albumas „Elektroninis dievas“ išleistas 2011-aisiais. Jį, laužydamas sustabarėjusius rimtojo muzikos verslo stereotipus, internete atlikėjas platino nemokamai. Tai tik padidino ir taip gausias jo gerbėjų gretas, nuolat palaikančias A. Mamontovą festivalių koncertuose ar soliniuose pasirodymuose.

Itin daug po pasaulį keliaujantis buvęs „Foje“ lyderis šią vasarą atiduoda duoklę Lietuvai ir jau pasirodė festivaliuose „Tamsta muzika“ bei „Roko naktys“. Ketvirtadienio, rugpjūčio 23-osios koncertas Vilniaus mokytojų namų kiemelyje – dar viena, šįkart itin simboliška, jo stotelė. Vakaro pradžia – 19 val., koncertas – nemokamas, tad patartina ateiti ir vietą sau užsitikrinti kuo anksčiau.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)