O muziką mėgstantys draugai čia suvažiavo iš visos Lietuvos. Didžiulėje teritorijoje ant jūros kranto kone visą dieną atvykusieji klausėsi didžėjų muzikos.

Pirmieji susirinkusią publiką savo dainomis linksmino „Gerai Gerai & Miss Sheep“. Jiems teko nelengva užduotis – išjudinti dar tik pradedančią būriuotis minią.

Vakaro pradžioje publika į festivalį rinkosi gana vangiai – lietuvių grupė dainavo tik maždaug trims šimtams šventės svečių. Visa laimė, renginiui įsismarkavus, didžiulę festivalio teritoriją po truputį užpildė didelė minia jaunų žmonių.

Merginoms ypač patiko naujojo Tado Blindos, dainininko Manto pasirodymas, per kurį dailiosios lyties atstovės savo svajonių jaunikį palaikė ovacijomis ir garsiais šūksniais.

Romantiškąjį Mantą vėliau pakeitęs „G&G Sindikatas“ įnešė nemenką energijos užtaisą.

Scenoje pokštus krėtė ir parodijų grupė „Čiulpuonėliai“, internete jau kuris laikas platinantys humoristinius vaizdelius. Grupės nariai – Mindaugas Stasiulis, Aistis Mickevičius ir Gintas Vaičikauskas nesunkiai rado kalbą su linksmai nusiteikusia publika. Susirinkusiuosius ypač prajuokino kultiniu tapęs „Čiulpuonėlių“ hitas „Jau nutilo sirgaliai“.

Tačiau ne mėgstamų lietuvių atlikėjų labiausiai laukė susijaudinusi minia. Didžiausios ovacijos pasigirdo į sceną žengus ypač lietuvių dievinamai žymiai islandų elektroninės muzikos grupei „Gus Gus“.

Reikjavike susibūrę muzikantai, regis, savo šiaurietišką šaltumą paliko namuose – jį buvo galima pajausti tik iš įvairiais raštais margintų ilgų muzikantų megztinių. O visa kita, ką į Lietuvą atsivežė svetimšaliai – tebuvo puiki nuotaika ir meistriškai sumiksuoti kūriniai.

Palangoje susirinkusi publika ne veltui su nekantrumu laukė islandų – užsienio žvaigždės ypač šiltai bendravo su festivalio svečiais, kone po kiekvienos dainos vis bandydami įsitikinti, ar susirinkusiems pakankamai linksma.

Ekstravagantiškieji „Gus Gus“ Vilniuje paskutinį sykį koncertavo šių metų kovą.

Na o vakarą vainikavo milijonus gerbėjų visame pasaulyje turinti grupė „Hurts“. Šių laikų britų elektroninės muzikos atstovai jau ne pirmą kartą apsilankė Lietuvoje, tačiau tautiečiai ir vėl noriai susirinko jų pasiklausyti.

Kai kostiumuoti vyrai pasirodė scenoje, jau pradedanti šalti pajūrio publika vėl plačiai pramerkė akis. Garsūs muzikantai su džiaugsmu kartojo išmoktus lietuviškus žodžius ir nenustojo vietine kalba sveikintis su publika.

Labiausiai koncerto svečiams patiko hitais tapusios melancholiškos dainos “Wonderful Life”, “Stay” ar “Better Than Love”.

Nuotraukų albume - renginio akimirkos:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)