Be pagrindinių koncertų miesto Dainuvos slėnyje, organizatoriai siūlo ir kitus kultūros reginius: nakties kiną, vidurnakčio spektaklį, pramogas vaikams ir t.t.

Festivalio įžanginis koncertas buvo surengtas praeitą ketvirtadienį Vilniaus „Artistų“ kavinėje. Čia savo naujas ir senas, net šiek tiek primirštas, dainas atliko Aidas Giniotis ir Gediminas Storpirštis, festivalio „Purpurinis vakaras“ meno vadovas. Koncerte sklandžiusi nuoširdumo ir draugiškumo aura, netikėtumai ne tik žiūrovamams, bet ir patiems atlikėjams, sėkmingai turėtų persikelti ir į Anykščius.

Rugpjūčio 17 d. popietę, 14 val. prie A. Baranausko paminklo įvyks festivalio atidarymas, kuriame pučiamųjų instrumentų grupė „Opera B(R)ASS“ atliks improvizacijas pagal populiarias bardų dainas. Vėliau, penktadienio vakaro koncerte, daugelį šios grupės muzikantų festivalio žiūrovai išvyks kartu su Andriumi Kaniava sunkiosios muzikos orkestre „Musė“.

15 val. Anykščių Šv. Apaštalo evangelisto Mato bažnyčioje bus atidaryta menininko Juozo Valiušaičio paroda „Laisvės ir kalbos tauta“. Paroda skiriama Lietuvos knygnešiams ir visai knygnešių gadynei, unikaliam reiškiniui, pasak parodos autoriaus, vienatiniam pasaulyje Knygnešystės stebuklui atminti. Paroda bažnyčioje veiks iki rugsėjo 30 d.

Vakare, 18 val. Dainuvos slėnyje prasidės Penktadienio vakaro koncertas. Čia kartu su jaunaisiais atlikėjais pasirodys ir A. Kaniava su „Muse“, A. Giniotis, Ieva Narkutė su grupe, Algirdas Svidinskas, šiųmetis S. Mykolaičio vardo premijos laureatas Gytis Ambrazevičius ir kt. Dauguma šio koncerto atlikėjų be savo autorinių dainų, sudainuos po vieną Vytauto Kernagio kūrinį. Šio koncerto dalyviai – beveik visi yra įvairių Lietuvoje organizuojamų dainuojamosios poezijos konkursų laureatai.

Vidurnaktį, 00 val. Anykščių koplyčioje bus parodyta vienos dalies absurdo komedija suagusiems „Atėjau, pamačiau, negalėjau“ arba „Visiškas Rudnosiukas“. Vaidins Ainis Storpirštis. Pjesės autorius ir režisierius Vytautas V. Landsbergis.

Po spektaklio, nuo 1 valandos nakties Dainuvos slėnyje – Nakties kinas. Jo programoje: jaunųjų kino menininkų projektas „Aš ir mano vonia“, J. Valiušaičio dokukentinis filmas „ Mėlynųjų vandenų Dugno spalva“, apie 1363 m. vykusį Mėlynųjų vandenų mūšį. Taip pat du Agnės Marcinkevičiūtės dokumentiniai filmai – „Beveik laimingas“ apie rašytoją Jurgį Kunčiną ir „Nesulaužyti priesaikos“, apie partizaną Juozą Armonaitį – Triupą. Šeštadienį, 14 val. Anykščių sakralinio meno centre anykštėnai ir visi festivalio žiūrovai kviečiami susitikti su pačia režisiere ir kartu pasižiūrėti jos 2010 m. sukurtą filmą „Prie rugių ir prie ugnies“ apie poetą Justiną Marcinkevičių.

Festivalio didysis koncertas prasidės šeštadienį 18 val. įprastoje vietoje – Dainuvos slėnyje. Jame koncertuos Kostas Smoriginas, Jurga Šeduikytė, Vidas Bareikis, Olegas Ditkovskis ir Neda Malūnavičiūtė, Giedrius Arbačiauskas, Leonardas Rinkevičius, V.V.Landsbergis, Ilona Papečkytė, Mindaugas Ancevičius, Saulius Bareikis, Solo ansamblis, G. ir A. Storpirščiai, Andrius Kulikauskas.

Visą šeštadienį vaikams ir suaugusiems Dainuvos slėnyje bus rengiamas įvairios pramogos: nuo sportinių rungčių iki intelektualių žaidimų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją