Lietuviškąjį AC/DC projektą 1998 metais sukūrė vokalistas Ažuolas Stanevičius. Subūręs profesionalių šalies muzikantų grupę, jis jau beveik keturiolika metų intensyviai koncertuoja didžiuosiuose Lietuvos bei užsienio festivaliuose.

Lietuviškame AC/DC projekte groja pripažinti ir puikiai žinomi muzikantai: Andrius Daugirdas (iš „Rojaus tūzų“), Romas Rainys (dirbantis su Andriumi Mamontovu, Jurga Šeduikyte), Viktoras Jonušis-Hugis (iš „Skamp“, ŽAS, „My Favourite Gun“), kuris šiais metais T.Ė.T.Ė. apdovanojimuose buvo pripažintas geriausiu gitaristu, Vaidotas Taurinskas („Pelenai“).

Kolektyvas su AC/DC projektu ne kartą drebino „Bliuzo naktis“, „Roko naktis“, „Bike Show Millenium“, „Suwalki Blues Festival“, „Ventspils Rock Show“, „Rigas Rock“ festivalius.

Praėjusiais metais rokeriai nutarė šturmuoti ir nacionalinę „Euroviziją“. „Kodėl? Pamanėme, kiek gali visi tą „popsą“ groti? Pagalvojome, kad vyresnei kartai bei didžiajai daliai Lietuvos jaunimo turėtų patikt tokia AC/DC stiliaus muzika“, - pasakojo gitaristas V. Jonušis-Hugis.

Tiesa, vyrams koją pakišo būtent tai, kad jų „eurovizinė“ daina turėjo panašumų į AC/DC kūrinį, todėl muzikantai iš atrankos buvo pašalinti. Tačiau po šio incidento rokeriai labai nenusiminė: „Reklama televizijoje visad yra gerai. O dėl to, kad pašalino mus iš atrankos, tikrai nepralošėme. Netgi atvirkščiai – išlošėme.“

Šiuo metu vyrai intensyviai repetuoja aranžuotas naujas AC/DC dainas – jie sukūrė akustinę legendinių rokerių programą. Akustinė jų dainų programa – pirmoji tokia Europoje.

„Koncertavome „Eurorock“ festivalyje Visagine. Su Ąžuolu sumąstėme suteikti AC/DC dainoms visiškai kitokį skambesį. Todėl šiais metais su visa grupe nutarėme padaryti akustinį koncertą, kuris, sprendžiant iš publikos reakcijos, buvo labai smagus ir užvedantis. Akustines AC/DC dainas yra sukūrusi ir muzikantų grupė iš Amerikos. Tačiau ją groja country stiliumi - su smuikais ir banzomis. Mes likome prie tradiciškesnių akustinių instrumentų, - pasakojo V. Jonušis-Hugis. - Ši programa mums leis sutraukti visiškai naują klausytojų ratą. Ji puikiai tinka ir jaunimui, ir vyresnei auditorijai. Dainų skambesys – šviežias, bet neprarandantis „acdc'iškos“ energijos“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)