2003 m. sukurtą ir didžiulio populiarumo pasaulio scenose sulaukusį opusą festivalio atidarymo koncerte atliks solistai Asta Krikščiūnaitė (sopranas), Stein Skjervold (baritonas), valstybinis choras „Vilnius“ (meno vadovas Povilas Gylys), Šiaulių berniukų ir jaunuolių choras „Dagilėlis“ (vadovas Remigijus Adomaitis), bei specialiai festivaliui suburtas instrumentininkių ansamblis – Simona Vaitkevičiūtė (fleita), Justė Gelgotaitė (obojus), Antanas Taločka (klarnetas), Alfonsas Ančerevičius (fagotas), Paulius Lukauskas (valtorna), Saulius Astrauskas (timpanai), Zenonas Bagavičius (perkusija), Daiva Šlyžienė (arfa), Arūnas Kučinskas (kontrabosas) ir Dainius Jozėnas (vargonai).

Prie dirigento pulto stos svečias iš Lenkijos – maestro Maciej Żółtowski, šiuo metu vadovaujantis Radomo kameriniam orkestrui (Lenkija).

Pirmą kartą su valstybiniu choru „Vilnius“ J. Rutter „Vaikų mišias“ atliks jaunieji kolegos iš Šiaulių – berniukų ir jaunuolių choras „Dagilėlis“. „Labai malonu, kad buvome pastebėti ir pakviesti kartu su valstybiniu choru „Vilnius“ dalyvauti PIANO.LT festivalio atidarymo koncerte – mums bus didelė garbė ir malonumas tokioje solidžioje kompanijoje atlikti šį nepaprasto grožio kūrinį, kuriame nemenkas vaidmuo tenka ir vaikų chorui. Šiam įvykiui itin atsakingai ir rimtai ruošėmės aukodami net dalį vaikų vasaros atostogų – prisipažino „Dagilėlio“ meno vadovas Remigijus Adomaitis.

„Nepaisant skaudžių sukūrimo aplinkybių – sūnaus netektimi paženklintos „Vaikų mišių“ gimimo istorijos, – šis kūrinys alsuoja ypatinga šviesa ir viltimi. Šiandien, kai mūsų nūdiena persmelkta pesimizmo ir niūrių dienraščių aktualijų, nepaprastai malonu ir gera prisiliesti prie teigiamas emocijas spinduliuojančios muzikos ir pakviesti klausytojus kartu išgyventi skaidraus pakilumo ir optimizmo kupinas akimirkas“ – mintimis prieš koncertą dalinosi Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatė, solistė Asta Krikščiūnaitė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją