"Taip aš noriu atsidėkoti savo žmonėms už moralinę paramą. Jie visada mane palaiko. Nesvarbu, kaip sunku man bebūtų, - prisipažįsta Andrius. - Pastarieji metai man taip pat buvo nelengvi. Tačiau nepaisant visų sunkumų, nė neketinu atsisakyti Jūžintų šventės tradicijos. Juo labiau, kad renginys sulaukia didžiulio susidomėjimo."

Anot jo, tokios didelės šventės Rokiškio krašte niekada nebuvo.

"Jūžintuose gyvena apie penkis šimtus gyventojų. Tačiau per šventę miestelis sulaukia apie 5 tūkstančių žmonių. Kasmet į Jūžintus suvažiuoja žmonės iš įvairių šalies kraštų. Netgi Klaipėdos. Paskutinį rugpjūčio sekmadienį mano gimtajame krašte būna išties didžiulis įvykis, - DELFI pasakojo A. Rimiškis. - Kiekvienais metais kviečiu vis kitokius atlikėjus bei grupes. Jūžintuose yra koncertavę "Junior", "Pikaso", DAR, Žilvinas Žvagulis, Džordana Butkutė. Šiais metais jūžintiškiams ir į jų šventę atvykusiems klausytojams dainas dovanosiu aš ir grupė "Rondo".

Prieš 7-eris metus nemokamą koncertą Jūžintuose A. Rimiškis sugalvojo norėdamas atsidėkoti žemiečiams už palaikymą televizijos projekte "Kelias į žvaigždes", kurį atlikėjas ir laimėjo. Nuo to laiko jis kiekvieną vasarą rengia didžiulį renginį.

Kodėl būtent paskutinį rugpjūčio sekmadienį? "Tądien Jūžintuose minimi šv. Baltramiejaus atlaidai, į kuriuos susirenka visi giminės, vaikai, anūkai. Jūžintuose tai - labai graži diena", - pasakojo A. Rimiškis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)